Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou ruského dramatu je třináctiletá Světa, která se touží stát zabijákem. Nakonec se však musí postarat o svou nevlastní osmiletou sestru Dinu. Té hrozí bývalí kumpáni jejího otce únosem. Světa zprvu nenáviděnou přítěž Dinu dostane do chatové oblasti, kde se obě snaží ukrýt a přežít. Obě sestry k sobě postupně nacházejí cestu a jejich sblížení je podtrhnuté společnou snahou zachránit si holý život. Zdatným pomocníkem v budování patřičné atmosféry je bizarní prostředí ruského venkova.
Režijní debut předčasně zesnulého vynikajícího herce Sergeje Bodrova ml. je v podstatě variací kultovního BRATRA, v němž on sám ztělesnil pozoruhodného zabijáka Danilu. (Zrzunda)

(více)

Recenze (7)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Dve rozdielne sestry sú nútené ťahať spolu za jeden povraz, potom čo sú atakované mafiánskymi nepriateĺmi ich (nevlastného) otca. Prvá a posledná (žial tento sympaťák zomrel) režijná práca Sergeja Bodrova Jr. (Brat) neponúka nič mimoriadne len obyčajnú ´´útekovku´´ s akčným nádychom bez nejakej silnejšej zapamätovaniahodnej scény. Najväčším plusom je akurátne sympatická Oksana Akinshina (Lilja 4ever) a milé cameo režiséra. ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Toto je krásná ukázka nedospělosti autora a toho, jak film s podobným motivem nenatočit. Duch ruských kriminálek ve snímku, ze kterého by se dalo udělat krásné psychologické drama. Vztah dvou sester v bezútěšném prostředí vyrůstajících v problémové rodině. Je to škoda, ale tímto syndromem trpí spousta filmů, rusové mají v tomto nejspíš jinačí náturu než-li já, respektive je to spíše přežitek ze sedmdesátých a osmdesátých let, kdy se podobné filmy točili všude, a v rusku to zjevně přetrvalo doteď. Tradičně vynikající Oksana Akinshina (v Lilja 4-Ever dotaženo téměř k dokonalosti), příjemná a atmosférická hudební stránka filmu a tradičně velmi dobrá ukázka šedého a depresivního prostředí aneb pomurost zbytků po komunistickém režimu, ze kterých se rusko asi již nevyhrabe. Bohužel za nepoutavé a odcizující krimi scény jen 6/10. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Bodrov Jr.bol (a je to trgédia) pozorným žiakom režiséra Balabanova a tento film nesie jeho rukopis. Slušný scenár, výborný podmáz muziky Coia, skvelý herecký výkon hlavných protagonistiek. Humor ktorému asi veľa ľudí nerozumie, treba poznať kontext a ruskú náturu. Podobne ako Balabanov ťukol si aj do vecí kroré Rusi nemusia (žobrajúce deti počerného etnika, Allah Akbar....utekajme a i.). Hudba vo filme sú piesne Viktora Coi (Ви́ктор Ро́бертович Цой),dnes už kultový spevák a priekopník ruského rocku, rebel pod komunistickým mikroskopom a výborný a skromný človek. Jeho texty piesní majú politický podtext mimo iné nesúhlas s vojnou v Afganistane. Na zábere v TV je vidno ako ho odvádzajú v putách. Žiaľ tento idol skončil život vo veku len 28 rokov pri autonehode. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ctvrtou hvezdu ziskava skvela Оксана Акиньшина. Zajimave becko. Сергей Бодров (rezie) v minutove rolicce. ()

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je čistě iracionální, prostě mám rád ruská kriminální béčka z pro mě nejzábavnějšího a nejskvělejšího období. Laciná hudba, rusky pěkné herečky, električka s dřevěnými okny........je to krásná a dobrodružná nostalgie. Plně chápu kritiky řemeslného zpracování filmu. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Sergeje mám hodně rád(budiž mu země lehká), ale tohle byla bohužel naprostá nuda o ničem, a to to má jen 80 minut. ()

Reklama

Reklama