Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená crewball komedie. V úvodních minutách se tváří jako typická romantická komedie, ale po chvíli jsem zklamaně pochopil, že té se nedočkám (určitě si pustím nějakou komedii s Priscillou Lane, má na ně tvář). Místo toho jsem žasnul nad svéráznými milými travičskými tetičkami, jejichž prostota mi lezla krkem, ale po chvíli mě začaly bavit. Postava Brewsterova uřvaného bratra se nakonec taky ukázala značně vtipná. Temné noirové scény byly trochu hlušší, ale byly nutným zlem, aby se mohl příběh ještě víc zamotat a ukázala se jeho skutečná promakanost. Takže přes některé slabší úseky a místy nelogické chování postavy Caryho Granta převážily chvíle, kdy jsem se hodně nasmál. # [viděno: TV, 2.0->5.1] # příběh 8 | hudba 5 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 7 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne zábavné, dokonca až príliš. Gag, gag, gag, gag, gag, gag, gag ZVRATgag, gag, gag, gag, gag, gag ZVRATgag, gag, gag, gag, gag, gag ZVRAT....a toto dokolečka v úple šialenom tempe takmer dve hodiny bez šance si vydýchnuť. Po Bringing up baby ďlašia klasická komédia trpiaca TF3 syndromom. Fakt by som uvítal pár stop timov, pretože niekde za polovicou som celú tú masu vynikajúcich fórov, úžasných postavičiek a prekombinovaných dejových línií nezvládal vstrebávať a tým pádom sa začal nudiť. Nemyslel som, že to niekedy poviem ale vidieť to v komerčnej telke prerušované reklamou, páčilo by sa mi to viac. Škoda pretože táto Adamsova rodina na steroidoch mohla byť úplne dokonalá. Menej je niekedy viac 7/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S ohledem na stáří filmu dávám hvězdičky s vyšším počtem,než bych dal jinak.Film postavený především na hercích a jejich hereckém umu.Zde samozřejmně exceluje Cary Grant(Morthy) a jeho vyjevené výrazy,dál představitelé dvou záporáků a výborný Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander).Ti prodávají svůj herecký um naprosto dokonale a být takový i ostatní,je to nářez.Ovšem,obě představitelky Mortyho tetiček a věsměs všichny policisté,mi přišli tak hrozní,že to opravdu této klasice dle mého skromného názoru velmi ubírá.Přesto jeden z nejlepších filmečků své doby! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No masakr. Tenhle film jsem kdysi dávno dokonce viděl a samozřejmě mě jako mladého kluka nezaujal. Teď se spoustou nasledovaných vykopávek si ho dokážu vychutnat. Je to vlastně klasická konverzačka, kde si na začátku relativně normální Cary Grant bere krásnou dívku a jde ji představit svým roztomilým tetičkám. Brzy zjišťuje, že se ocitl uprostřed šílenství - jeho bratr si myslí že je Roosevelt, jeho tetičku dělají službu opuštěným starým pánům a tráví je bezinkovým vínem a do toho všeho přijíždí další bratr, sériový vrah s vizáží Borise Karloffa, který utekl z vězení. Tetičky se baví o vraždách jak kdyby mluvili o počasí, bratr se tváří zlověstně a do toho se plete odbývaná a neodbytná novomanželka, natvrdlý policajt a taxikář. A Cary Grant, lítá, křičí a šílí. Nikdy by mě nenapadlo že je až takovým komediálním talentem a vůbec celý film je doslova hurikán gagů, scének a vtipů. Až takový, že bych potřeboval ještě jedno shlédnutí, abych to vše pobral. PS: Zpětně si uvědomuju, že přes morbidní námět není ve filmu vidět jediná mrtvola ani vražda... a vůbec mě to nepřišlo divný. PSS: Chááááárge :D Komedie roku 1944. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Skvělá podzimní atmosféra, sympatické postavy, ale na můj vkus moc dlouhé a někteří - zvláště Cary Grant - ani tak nehráli, jako se spíš svíjeli v křečích a všelijak pitvořili. Pár vtipů (vypadá jako Boris Karloff!) však rozesměje, zápletka je originální, takže rozhodně nelituju, že jsem si to pustil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Představitel Jonathana Brewstera Raymond Massey, byl nalíčen tak, aby připomínal Borise Karloffa, který tutéž postavu hrál v divadle. Z toho pak pramenily narážky na jeho podobu s Karloffem, které se objevují během celého filmu. (liquido26)
  • Film byl natočen již v roce 1941, ale do kin šel až o tři roky později, kdy skončilo uvádění původní jevištní verze na Broadwayi. Důvodem byla klauzule ve smlouvě mezi tvůrci a studiem Warner Bros., která premiéru zakazovala dříve, než bude uvedeno poslední představení. Carymu Grantovi to nevadilo, dokonce doufal, že se film ztratí. (Pavlínka9)
  • Film byl natočen podle divadelní hry "Arsenic and Old Lace" od amerického dramatika Josepha Kesselringa. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama