Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

nash. 

všechny recenze uživatele

Černý humor, kulometné dialogy, zběsilé tempo, které snad ani jednou během těch dvou hodin nepolevilo, a to vše roztáčí úžasné panoptikum postav. Od laskavých tetiček, které mají sklep plný mrtvol, přes zděšeného Caryho Granta, démonického Raymonda Masseye až po skvělého Johna Alexandra, jehož způsob zdolávání schodišť je velmi nakažlivý. Stejně jako kdysi, před snad dvaceti lety, v Ponrepu, jsem se skvěle bavil a věřím, že za pár let to bude stejné. Některé komedie prostě nestárnou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělá, skvělá a ještě jednou skvělá je tahle komedie s Cary Grantem. Ten mimochodem předvádí přímo grandiózní výkon. Jeho obličej sice neoplývá carreyovskou mimikou, ale i těch pár vyjevených výrazů v Grantově provedení u mě spolehlivě vyvolává salvy smíchu. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že někdy v polovině 40. let dokázal Capra natočit super bláznivou komedii. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dvě pozitivní věci se téhle komedii nedají upřít - velice vtipné situace a gagy a vynikající obsazení. Co se týká prvního, chtěl jsem napsat nějakou dobrou hlášku, která ukáže, jak vtipný tenhle film je. Jenomže to všechno by se do tohohle komentáře nevešlo, tak snad jenom ,,Mortimere!! Tvůj bratr mě chtěl uškrtit!!" ,,Počkej Elaine, neslyším telefon, je to důležitý hovor." A co se druhého, tedy obsazení, týče, úžasný je nejen Cary Grant a jeho dvě tety, ale i blázen Teddy, doktor Einstein a zlý bratr Jonathan. Ten mi přišel asi ze všech nejlepší; na jeho hlášky pronášené záhrobním hlasem se jen tak nezapomíná (,,Nesahej mi na nos!"). Jediné, co trochu nechápu, je ta svatba na začátku, ta mi přišla jaksi navíc a kdyby se od sňatku Mortimera a Elaine upustilo a film byl o dvacet minut kratší, byla by to správně svižná podívaná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podmanivá čierno-čierna komédia, ktorá naplno využíva originalitu tvorcov. Znova stará dobrá schéma, kde prakticky v jednej izbe, na pár metroch štvorcových, sa odohráva celý dej, dnes by takéto niečo nenatočil nikto. Čo scéna, to nefalšovaný a zaručený sarkazmus, morbídny humor a jedinečné dialógy. Herci sú ako z tej najdrahšej výkladnej skrine, nešiel som sa na nich vynadívať, spočiatku mi trošku vadilo uletené herectvo Caryho Granta, ale tie jeho pohľady si ma postupom času získali. No a čo sa týka úvodu, do bodky súhlasím s kolegom 'Cimr'om, k impozantnému zvyšku deja sa ten úvod jednoducho nehodí. Ale kto odhalí čaro tejto nezameniteľne okúzľujúcej komédia, nebude ľutovať. 85%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S ohledem na stáří filmu dávám hvězdičky s vyšším počtem,než bych dal jinak.Film postavený především na hercích a jejich hereckém umu.Zde samozřejmně exceluje Cary Grant(Morthy) a jeho vyjevené výrazy,dál představitelé dvou záporáků a výborný Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander).Ti prodávají svůj herecký um naprosto dokonale a být takový i ostatní,je to nářez.Ovšem,obě představitelky Mortyho tetiček a věsměs všichny policisté,mi přišli tak hrozní,že to opravdu této klasice dle mého skromného názoru velmi ubírá.Přesto jeden z nejlepších filmečků své doby! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Deník The New York Times posuzuje tuto hru jako nejlepší ze všech dvanácti her, které J. Kesselring napsal. (Cucina_Rc)
  • Režisér Frank Capra byl během natáčení povolán do armády, ale dostal odklad, aby mohl film dotočit. (liquido26)

Reklama

Reklama