Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester ma prekvapil práve týmto prvým dielom. Ale jediné čo nepochopím je to, že vtomto dieli niesu učitelia robotickými zabijakami, ako to bolo v druhom pokračovaní. To ale vonkoncom nevadí, pretože i tak nám Lester pripravil dobré bojové scénky, Perryho Kinga ako učiteľa, ešte mladého Michaela J. Foxa a Roddyho McDowalla ktorý sa chcel pomstiť jednému zo žiakov, ktorý má nastarosť celý gang. Film sa celý nijako nenaťahuje, iba sa bavíme a ku koncu si vychutnávame perfektnú hudbu z rokov 80-tych. PERFECT! 100 percent. A na koniec úžasná skladba od Alice Coopera: Take a look at my face I am the future How do you like what you see? Take a look at my face I belong to the future And you belong to me I am the Future!!!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opravdu hnusný film. Temná varianta Džungle před tabulí. Žádná kladná postava, jen samí psychopati. Jsem poněkud skeptický k onomu - podle skutečné události. Učitel (P.King) ovšem podělal, co mohl (ano, měl to ve scénáři). Kromě toho byl krajně nesympatický, a tak ani jeho závěrečná vzpoura mě nepřesvědčila o jeho schopnostech. Normální člověk by ty dementy postřílel hned zkraje přece (asi jako R.McDowall). Hodnotím vysoko, ale jinak tohle není moje parketa. A jsem rád, že jsem si nepřečetl předem zdejší obsah, který vyzrazuje téměř vše... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý a hlavně zajímavý drama ze školního prostředí, který se pozvolna během filmu přeměňuje ve výbornej thriller, až nakonec skončí u drsnýho zabíjení, který mě celkem překvapilo, sice jsem čekal, že bez mrtvoly tenhle film neskončí, ale to co se tam dělo předčilo i moje očekávání a byl sem celkem mile překvapen, nicméně některý scény mi v konečným účtování přišly mírně přehnaný, ale účinkovaly skvěle. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Class of 1984" je vypočítavo nepríjemný thriller. Je to ten typ filmu pri ktorom divákovi nie je najlepšie. Film je prekvapivo dobre zahraný a svojím nemilosrdným spôsobom veľmi pútavý. Zobrazenie života na strednej škole je trochu ponuré, neuveriteľné a dialógy často vyznievajú dosť plocho, ale konečný masaker je drsný a neúprosný. 6/10 ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pakliže taky znáte ty filmy, v nichž nově příchozí učitel svým neortodoxním přístupem nadchne ke studiu nějakou rádobydrsnou bandu, tak na ně fofrem zapomeňte, poněvadž tady taky jednou dostane jistá povedená partička po zásluze nakopáno. A jelikož se píše začátek 80. let, všude se fetuje, šlape, na každém rohu je pankáč a k tomu vyhrává sympatický song od Alice Coopera. Celé je to řádně přehnané, ale Marku L. Lesterovi se to povedlo natočit dostatečně zábavně na to, abych filmu s klidem odpustil pár naivnějších scén a dialogů a přidal mu jednu (lehce protekční) hvězdu navíc. Dnes už by na něco takového, co se odehrává v poslední čtvrthodince, nikdo neměl koule. Vůbec nejdrsnější a nejvtipnější je pak závěrečný psaný dovětek. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy si Stegman (Timothy Van Patten) schválně rozbije hlavu o sušák na ruce, je možné poznat, že je vyroben z tvrdého papíru. (Fenk)
  • Film bol nakrútený za 45 dní. (Dareios22)

Reklama

Reklama