Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Jak se žije slepicím? Někdy velmi krutě, a tak není divu, že se snaží všemožnými prostředky uniknout jisté smrti, kdy by skončily jako náplň do koláče Bohužel žádný z důmyslných nápadů nevychází, takže jejich jedinou nadějí je kohout, který je naučí létat, což u tlustých a nemotorných ( ale hrozně milých ) slepic není nic jednoduchého ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě NEMÁ chybu a v určitých mezích ani konkurenci. Lze jen těžko pochopit, že dva téměř slepé výstřely do tmy (Jak vycvičit draka a Na vlásku) mají tak obludně vysoké hodnocení. Přitom Chicken Run má CO nabídnout snad každému. Primárním GENIÁLNÍM počinem je účast Harryho Gregsona-Williamse a Johna Powella. Duo profláklé ze Shreka natrhne prdel svou nevtíravou, leč údernou hudbou. Více Slepičích úletů! 92% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aardman je rozhodně studio, které má co nabídnout, a to hlavně díky tomu, že tolik studií už stop motion animaci nedělá. Navíc jejich plastelínové postavičky jsou prostě parádní. Karikované, zábavné a rozpoznatelné. "Slepičí úlet" není mým nijak oblíbeným filmem, ale zábava a nápady se mu vzít nemohou. A to provedení... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

AArdmanovky mi nikdy veľmi nechutili. Nikdy som netušil, čo je na nich také výnimočné. Nápadov plno, ale bez atmosféry a drajvu. CHICKEN RUN má podobnú úvodnú trištvrtehodinku. To znamená, že situáciu tomuto štúdiu to veľmi nevylepšovalo. Potom, to ale prišlo. Všetko čo mi na tých parkslordovských snímečkov chybovalo, sa zrazu objavilo v plnej poľnej. Akcia dostala dynamiku, prišlo na emócie a všetko zrazu získalo chuť. Jedno je ale mínus, keďže je filmu dnes už 16 rokov ( a filmové veci staršieho dáta sú vo väčšine prípadoch o level lepšie ) predpokladám, že sa AArdman už nikdy neprekoná. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Studio Aardman specializující se na tvorbu stop-motion animovaných filmů nejspíš není třeba představovat, mezi ikonické postavy tohoto studia patří kromě ovečky Shaun především Wallace a Gromit, kteří se nejdříve stali hrdiny mnoha krátkých filmů jako Cesta na měsíc čiO chloupek a časem se též stali hrdiny celovečerního filmu s názvem Prokletí kralíkodlaka, který vznikl ve spolupráci s DreamWorks Animation. Prvním celovečerním filmem studia Aardman byl ovšem jiný film a i v něm měli prsty Dreamworks Animation. Ano, jde o Slepičí úlet, který je dodnes oblíbenou záležitostí a měl by se po více než 20 letech brzy dočkat pokračování. Těžko říct, co může dvojka nabídnout, jisté ovšem je, že první film i po více než 20 letech velmi dobře funguje.   S lehkou nadsázkou by se dalo říct, že je Slepičí úlet jedním z nejslavnějších filmů o koncentračních táborech. Sám tvůrce filmu Nick Park označil Slepičí úlet za parodii filmu Velký útěk (a nekončí se jen u něj), legendární film se Stevem McQueenem v hlavní roli, kde se několik členů spojeneckých armád pokouší dostat z nacistického vězeňského tábora. Vědět o existenci Velkého útěku ovšem není u Slepičího úletu důležité. I bez toho totiž Slepičí úlet funguje jako skutečně chytrý animák, kde je plastelínová stop-animace naprosto vynikající a všem těm slepicím divák snadno začne přát, aby od těch zlých lidí utekli co nejdál.   Soundtrack dvojice Harry Gregson-Williams/John Powell je též výtečný a v jistých momentech připomene právě ideální soundtrack pro válečný film. Slepičí úlet ve finále dokáže fungovat jako rodinný film, přičemž dospělí mají mnohem více k objevování v rámci tohoto filmu. Různé vtipné gagy a dost chytrých nápadů.   Chvílemi se sice ukazuje, že šlo ze Slepičího úletu vytáhnout ještě víc, přesto jde pořád o velmi povedenou záležitost, která má navíc vydařené hlasové obsazení (Mel Gibson bude druhému filmu chybět) a patří mezi to nejlepší, co Aardman vytvořil. Na většinu kraťasů s Wallacem a Gromitem ovšem pořád Slepičí úlet nemá..... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Na konci roku 2000 vyšla na motivy filmu stejnojmenná hra na PlayStation 1 i na PC. (Marsu88)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama