Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Dyas 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie z vojenského prostředí s parádním koncem. Vojáci se hádají, zda-li jsou ve východním nebo západním Německu, prodávají drogy a bez problému někoho sejmou. Do toho všeho přichází nový důstojník, který se s ničím nesere a hodlá všemu udělat přítrž. Velkým plusem u filmu je Joaquin Phoenix a povedená událost s tankem, který řídí sjetí tankisti. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film o vojakoch, ktorí majú v armáde pekný biznis. Zo štátneho sa vždy pekne kradlo... . Skôr priemerný film s J. Phoenixom, ktorý som už dlhšiu dobu kvôli nemu chcel vidieť. Vo väčšine filmov, kde Phoenix hral, som si miesto neho ťažko vedel predstaviť náhradu, ale tu sa mi naopak zdalo, že by ho mohol nahradiť ktokoľvek. U Phoenixa som zvyknutý na ťažké a veľkolepé herecké party, takže v tomto filme pôsobil akokeby nemal čo hrať. Tým ale nechcem naznačiť, že je nepresvedčivý, možno skôr nevyužitý. Zaujme skôr S. Gleen v úlohe nového drsného veliteľa, ktorý mu ide po krku a zaujímavý je aj neschopný veliteľ v podaní E.Harrisa. Film 60%. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle není obyčejnej armádní film, tohle je film o armádních gangsterech. Ani tak o kradení to je spíš o drogách, hromadách drog, smažení, vaření, prodávání. V hlavě mi zůstává hlavně scéna s vysmaženou posádkou tanku, která vjede do města a zničí benzínovou stanici. Ale celé to bylo takové strašně chytlavé a dobře vymyšlené - každá postava tam měla "to svoje" a hereckým obsazením ta kvalita ještě stoupla. Spíš než české "Ukradni, co můžeš!" bych to nazval spíše "Sjeď se, co můžeš!", ale taky by to znělo trapně. Nemůžu si pomoct, ale tohle mě prostě neskutečně bavilo. Černý humor dominuje. Když k tomu připočteme nadmíru povedenou hudbu od Davida Holmese + ostatní songy v soundtracku, má to celé vlastně jedinou chybu. Je to taková blbost, ale hned ze začátku mě to ohromilo svou zbytečností - je to ta scéna, kdy nad základnou přeletí letka vrtulníků. Trapných digitálních vrtulníků, jak kdyby je někdo animoval zadarmo. Navíc nechápu, proč jich tam dali tolik a proč je tam vůbec dávali. Ale to je jen jedna piha na jinak originálním a skrytém klenotu. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Rok 1989 na americke zakladne v Zapadnim Nemecku. Nesourody mismas ukazek, jak americti vojaci zabijeji volny cas. Kdyz se nic deje, mi neco vymyslime. Scenka s tankem je vyborna, ale napriklad konec je prekombinovany a neprehledny. Herci ujdou, presto dva dny po shlednuti tohoto nezaraditelneho filmu mi v hlavne nic zasadniho na zapamatovani nezbylo. Skoda, MASH se nekona. 45% ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

"Guys,... guys! Just letting you know, Parsons is dead"... jo, jo, válka je svině, zlášť když je studená a voják se může jen škrábat na zadku, nacvičovat signály do amerického fotbalu nebo vařit herák. Stejně jako normální válka, měla i ta studená své hrdiny a oběti. O jedněch i o druhý a o jejich kombinacích vypovídá tahle šikovně střižená satira, která úspěšně balancuje na hraně mezi reálností a fikcí. Jestli chcete vidět něco z jiného soudku, nezbývá než vřele doporučit! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama