Reklama

Reklama

Three-Body

(seriál)
  • Čína San ti (více)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Čína, 2023, 22 h 34 min (Minutáž: 33–55 min)

Epizody(30)

Obsahy(1)

Seriál je založen na stejnojmenné knize od autora Cixin Liu. Děj začíná záhadnými samovraždami vědců po celém světe. Fyzik Wang Miao (Luyi Zhang) přes organizaci „Hranice vědy“ zjišťuje, jak mimozemský svět zobrazený v populární počítačové hře souvisí s bodoucností toho našeho. (andree182)

Recenze (32)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak dokoukáno. Číňané si zadaptovali svůj národní poklad a přistoupili k tomu skutečně poctivě. A to hned ve 30 epizodách pouhou první knihu trilogie. A to je jediný větší problém - první kniha je jednak zdaleka nejkratší, i zdaleka nejslabší. Takže seriál je, nechci říct natahovaný, on jen poctivě adaptuje předlohu, ale prostě v mnoha epizodách se nic moc nestane, a skutečně se rozjede až dvě epizody před koncem, kdy vše rychle vygraduje a skončí to cliffhangerem na další díl. Přesně jako kniha. Není vynecháno nic kromě kulturní revoluce v úvodu (což je dobře), počítačová hra má asi z finančních důvodů menší prostor než v knize (což je taky dobře, ty kapitoly byly v knize poněkud debilní), ale i tak je tu hodně. Ty nejvíc kulervoucí scény z knihy, jako přeříznutí lodi a rozbalení protonu, naštěstí nechybí, ale musíte si počkat až na úplný konec (scéna s lodí je nejlepší). Ale dlouho jsem se bál, že na ně nedojde. Ještě v 27. díle se Jie Wen-ťie zdlouhavě vykecává s Mike Evansem o kácení stromů, a mně se chtělo kříčet "Už toho nechte a rozbalujte proton!". Pokud jde o herce, tak hlavní mužské role - vědec Wang Miao, policajt Velký Š' a generál Čchang Wej-s' jsou úplně super vybraní (a generál vypadá dost jako Si Ťin-pching:)). S ženskými rolemi je to horší, protože kromě jasně odlišitelné Jie Wen-ťie (je buď stará nebo v uniformě ve flashbacku) hrají všechny ženské role random čínské modelky a dost se mi pletly. No a anglicky mluvené role hrají poněkud céčkoví herci (asi Číňani nikoho lepšího nesehnali).______ Takže s přihlédnutím k hlavní výtce (počet dílů v nepoměru k předloze) dávám jen čtyři hvězdy, ale na Temný les a Vzpomínky na zemi už bude 30 dílů akorát a jestli to Číňani zpracují stejně poctivě, tak bude pět hvězd málo. Už teď se na to těším víc než na netflixí verzi (ale těch 8 dílů tam na první knihu možná stačit bude)._____ Sledování mi poněkud kazilo nerespektování terminologie z knihy a anglická transkripce jmen v českých titulcích. Lordek, jestli to tu čteš, tak to příště naprav, prosím. Ale jinak za titulky samozřejmě dík. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Udržet nesmírně vysoko nastavenou laťku ve všech epizodách by bylo asi nereálné. Ty z prostředí základny mě bavily z počátku nejméně, nejvíce jsem si užívala u hry. Velmi mě bavily i vizuální hříčky s divákem, kterému byly servírovány falešné indicie v podobě makrozáběrů. Skvělý scénář a výtečná režie, těšila jsem se na každý další díl a doufám, že budou následovat další řady. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Zmatečně a velmi nezáživně natočené plné keců o neexistující fyzice, nevydržel jsem ani dva díly. Knihu jsem se snažil taky dočíst a neustále se nutil do čtení, až jsem to pro nečitelnost v polovině vzdal. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Číňané předběhli Netflix a naservírovali svoji domácí adaptaci Problému tří těles. Výsledek je hodně fajn, ale výtky se najdou. Za prvé to má 30 approx. 45 minutových epizod, což je mnohem více, než je na první knihu potřeba, i když ji chcete adaptovat slovo od slova. Jde hlavně, že mnoho záběrů se opakuje z konce jedné epizody a na začátku druhé. Jinak trailer trochu klame a tváří se, že se jedná o akční nálož v průběhu celého seriálu, ale jedná se jen hlavně o výtažek z několika posledních epizod a ani ty bych nenazval akční. Série se dá rozdělit do několika hlavních rovin a je několik verzí úvodních titulků, která naznačí, kde se většina epizody bude odehrávat. Ať už v současnosti, nebo ve virtuální realitě Tří těles nebo se bude jednat o flashback do minulosti Ye Wenjie na základnu Rudé pobřeží, kde dojde k prvnímu kontaktu s Trisolaris. Tyto flashbacky mne bavily nejvíce. Pro fanoušky knihy celkem povedená adaptace, nečtenáři budou mít asi velký problém, než je to začne bavit. Začátek až skoro do 9 epizody se celkem vleče, než právě se dostaneme na Rudé pobřeží. Jinak z postav nejvíce zaujal cynický detektiv Ta Š, který je věrný svému knižnímu předobrazu. Nicméně jestli se tvůrci chystají adaptovat i Temný les a případně i později Vzpomínku na Zemi, tak musí dost zapracovat na CGI. Virtuální realita Tří Těles se dá omluvit, že je to stále VR hra, ale jakmile dojde na porcování lodě a její posádky nanovlákny, které je sice efektní, ale se slabším CGI, které, až se ze současnosti bude v dalších dílech skákat více a více do budoucnosti, nebude stíhat na ty obří podzemní města, vesmírné flotily a zobrazování čtyř dimenzionálního prostoru. 8/10 Ale chci to vidět dál. ()

VictorMartel

všechny recenze uživatele

Jak si všímá recenzent z AVmania Lukáš Václavík (https://avmania.zive.cz/recenze-serialu-problem-tri-teles-three-body-skvele-cinske-sci-fi-knize-to-slusi-i-v-televizi-je-dokonce-zdarma-na-youtube), děj se roztahuje o postradatelné záběry. Místy až nesnesitelně naivní v podání záhadnosti nepřítele, důležitosti vyšetřování, nervově vypjatých situací obecně. Místy až protivně, pokud jde o mě, jsou přejímány režií neprocítěné manýry západní kinematografie při budování diváckého úžasu a napětí. A vadí mi i nadbytečně „filozofující“ pasáže o vztahu člověka k vědě, úloze vědy, tajemnu, účelu zdejšího pobývání… Rozumím, že domácí publikum holduje exaktním vědám, takže spekuluje o hranicích a smyslu poznání, ale nejsou právě zdejší úvahy už dávno vyčerpané? Například dialog v 6. epizodě: právě tak, jako kdysi pobuřující myšlenky tvoří kánon širší gramotnosti, sestávají budoucí paradigmata z definic, na které nejsme připraveni. A co? Neslyšeli jsme to jinde už asi třicetkrát? Scénograficky i hereckými přednesy se tu Čína vrhá vstříc něčemu, co ještě neovládá a jen nevyzrále obdivuje. Nicméně je možné, že existuje právě takové pravidlo, kdy první větší začátky v televizní produkci vypadají všude stejně, i kdyby do nich někdo nastoupil třeba o půlstoletí později: nejvýznamnější koncept televizního vyprávěcího přednesu založila hegemonie USA, která dlouho definovala podobu seriálů a filmů dělaných i jinde na Západě, dokud nevznikly svébytné školy či koncepce vyprávění (severská detektivka); to je můj dojem, podrobně nastudováno to nemám, ale nejen čínský Three-Body trpí touto po dekády překonanou naivitou akce a celkové dramatizace. / Abych ale nepodtrhoval jen nedostatky: humorná nebo ironická rovina interakce mezi postavami na mě zabírá a detektiva jsem si ihned oblíbil. / Úvodnímu poněkud hororovému vyznění lépe porozumíme v kontrastu k řádu, který činí svět předvídatelným. Stará čínská filosofie si jako jeden z hlavních cílů vytkla vypořádat se s všudypřítomným rizikem chaosu (luàn). Odpovědí na jeho instantně dorážející blízkost byla úzkostlivá dramaturgie obřadů. Aparát rekurzivně komplementárních teorií, jakým je každá kompaktní věda, fyzika po výtce, plní funkci obřadu, jehož narušením ztrácíme pevnou půdu pod nohama. Tím spíš, pokud onen aparát pouze neužíváme ve formě technických výdobytků, ale sami rozvíjíme dešifracemi přírodních vztahů. Dosud o správnosti předpokladů utvrzovaný teoretik pak není dalek prožívat jejich nahodilost s mrazivým tušením jakési zlomyslné hříčky nebo invaze. HLÁŠKY: ·         „Když jste pod stresem, tak vůbec neuvažujete.“ (S01E02) ·         TA PASÁŽ, KDE JÍ U KAFE VYSVĚTLÍ, JAK ZBYTEČNÉ JE DĚLAT REPORTÁŽ O ZNEČIŠTĚNÉM PROSTŘEDÍ: PŘIJELA NA MOTORCE, KOUPILA SI KAFE DO KELÍMKU… (S01E08) EPIZODY: ·         S01E07, S01E08, S01E10 ()

barteca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dočkali jsme se !! A je to skvělé, scénář se drží věrně předlohy, casting výborný, na výpravě , grafice se nešetřilo. Po zásluze. Trilogie Liu Cixina Problém tří těles je špičkou v žánru sci-fi, za posledních deset let jsem nic lepšího nečetla. 1.8.2023 Závěr byl ohromující ! Jak to vydržíme..... Díky Lordkovi  za skvělé titulky a obsáhlé anonce k jednotlivým dílům. Poklona. ()

warrenur

všechny recenze uživatele

Po siestich epizodach zatial celkom uchadzajuce, hoci mysteriozna linka je dost natahovana a do toho este typicke prvky cinskej kinematografie zvlast v konverzaciach.... Rozhodne vsak pomerne originalna a neopozerana zalezitost. Zaujimave pohlady na niektore aspekty vedy, ci filozofie. Kusok viac-menej pre mensinoveho divaka. Casto nudia a upravuju si mnohe vedecke zavery. Siedma epizoda mimoriadne slabucka, vazne uvazujem, ci to neutat. Moj zaujem sa takmer vytratil. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Po šesti epizodách to je docela dobré zpracování scifi románu ačkoliv jsem ho nečetl. Jako mínus vidím ale i tak několik věcí. Třicet epizod je fakt dost a kdyby se každá epizoda zkrátila a dramatické záběry na postavy kdy jen upřeně hledí (a na něco myslí) a do toho hraje dramatická hudba tak by to byla opravdová úleva. Tohle dramatické natahování je fakt vopruz. Nehledě na to, že hlavní postava je nesympatická a když nečumí do kamery dlouhé desítky vteřin tak třeba na někoho hystericky řve jak ženská v přechodu. Postava, která se mi naopak líbí a je taková lidská je ten policajt, který pracuje pro generála. Je takový uvěřitelný na rozdíl od toho vědce,  který má nervy v kýblu. Ale budu koukat dál protože mě to baví. A bude asi i legrace jelikož se tam už objevila postava se jménem Šao-Lin :-D ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Kde byl poprvé použit ve filmu takovej ten"bzzooouuumm"?Četl jsem a takhle si to představuji.Titulní titulky jedou opakovačku a'la tři slunce.A ty poťáky a tranďáky!Jo a ještě na férovku-Big brother je tady a poserte se. ()

Listyx odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouhé, unylé, plné pohledů do nikam a zpracování obstojné jen pokud to posuneme do pásma studentských projektů. Koukat na to i zadarmo je ztráta času, bežte si lehnout, vyluxujte, ostříhejte živej plot, všechno je to zábavnější než cucat tuhle nudli. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy úžasné zjevení na poli seriálů! Knížku jsem dočetl asi do poloviny, nezvládl jsem se orientovat v postavách. Tady je to velmi koukatelné, sympatičtí herci a velmi slušné zpracování knižní předlohy. Mohu všem jenom doporučit! Takhle to má vypadat Netflixi! ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to koukat, ale už ve druhém díle mě ty fantasmagorní kecy začaly zoufale nudit. Tak jsem dalších 26 dílů vynechal a podíval jsem se jen na poslední dva, abych věděl, jak to dopadne. Nevím, jak to dopadlo. Ten barevný digitální bordel proložený neustávajícím kecáním o hovadinách se prostě nedal dívat ani po ty 2 díly. Ocenit jde jen snahu, jinak to stálo za hovno. ↘️ 14% ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat pod dojmem Problému tří těles, jakožto že čínská verze je zfilmovaná mnohem podrobněji a nic není vynecháno. To opravdu je. Jenže navíc jsem si neuvědomil, že i tohle je jen první díl ságy, Temný les bude zas někdy příště. Takže 30 dílů na jednu knihu je opravdu hodně. Taky se tu mnoho scén rozebírá z více úhlů, je tu spousta flashbacků, myšlenek opakovaných až 10x. atd. Prostě je to velmi, ale opravdu velmi zdlouhavé a natahované, i když nepopírám, že místy dost poutavé. Navíc jsem si ale v jednom dílu všiml nejspíše kradené hudby ze Saw, a to nejsem kdovíjaký expert na filmovou hudbu, takže tam toho bude nejspíš mnohem víc. Nojo, země původu se prostě nezapře. Ze všech těch důvodů se těším na netflixovskou verzi víc, protože to bude aspoň odsýpat. ()

wenna 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 8 epizod a musel jsem skončit. Neuvěřitelně se to vleče. Podle mě těch 30 epizod ztvárňuje pouze první knihu (kterou jsem četl), což při jedné epizodě o cca 50 minutách dává neuvěřitelnou stopáž. Možná, ale opravdu možná se k tomu ještě někdy vrátím, tématika je velmi zajímavá. Za mě *** ()

Eaton_Hunt 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem že někdo dokáže zadaptovat tento příběh. Bohužel za pomocí 30 epizod, ale když se na to kouknu ze strany vyprávění, tak si umím maximálně představit seriál s 25 epizodami. Největší problém má začátek, kde se pořád opakují ty stejné věci dokola, avšak druhá půlka neměla ani jednu epizodu navíc a měla neskutečné tempo, možná i stejně dobré jako kniha. Vizuál mi vůbec nevadil, hra vypadala přesně tak, jak jsem si jí představoval. Herci byli také výborní, především kapitán (detektiv), který byl vyzobrazen tím osobitým stylem, jako v knížce. Nedokážu si představit že by fanouškům knižní série vadila tato adaptace, jelikož už to lépe ani pomalu nejde, protože jde o tak abstraktní pojmy a jevy, že autoři by museli být geniální. Jestli Netflix dokáže dojmy z knižní předlohy dát do 8 epizod, jsem si jistý že nedokáže. Bude to lepší než tohle? Může být, ale určite to nebude lepší adaptací knihy. Netflix má výhodu vetšího rozpočtu, u první knihy to ještě nevadí, ale posléze bude potřeba mnoho CGI např.: na úrovni Avatara. Na závěr: 100% se to povedlo, podle mého názoru se autor nemusí vůbec stydět za tuto adaptaci. 9/10 ()

NikaIn odpad!

všechny recenze uživatele

Nemôžem hodnotiť celú sériu, keďže som videla iba dva a pol epizódy.Ale bola som taká unudená,že som v Tom pokračovať nemohla.O ničom ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

pre mňa rovnako preceňovaná pičovina ako 12 rozhnevaných mužov..počas výkladu hypotézy lovca a farmára som pochopil, že toto čínske tmolenie sa okolo ničoho reálneho nie je môj poldecák borovičky..kydy, kecy, kvákanie..fyzika ako taká neexistuje, ak by, keby, napríklad..a napriek tomu kovový kolos pláva, letí vzduchom a na poliach nám rastie obilie..20 % za vizuál a pekné šikmé oči rákosníčok.. ()

Reklama

Reklama