Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Producent teleshoppingové stanice GBSN Ricky Hayman dostane od majitele společnosti McBainbridge ultimatum. Pokud do čtrnácti dnů nepřijde s řešením, které by zastavilo klesající prodej, dostane padáka. Cestou za tvůrcem a producentem Scottem Hawkensem, od něhož si slibuje oživení vysílání, srazí podivného holohlavého černocha v bílém rouchu, který si říká G. Odveze ho do nemocnice. Muž se další den objeví ve studiu, aby Rickymu poděkoval, a ocitne se přímo uprostřed výroby reklamy na prací koule. Je sice vykázán, ale hektická atmosféra se mu líbí a Ricky využije jeho přítomnosti, aby zapůsobil na kolegyni Kate. Dostane nápad, aby G zkusil nabízet výrobky v jeho pořadech. První vysílání skončí zdánlivou katastrofou, když tajemný muž začne zboží pomlouvat a mluví o hledání vnitřního klidu. Ricky dostane okamžitou výpověď. Jenže pak se ukáže, že po vysílání okamžitě stoupl prodej o třicet procent. (TV Nova)

(více)

Recenze (97)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najvydarenejší Eddieho príspevok oného desaťročia. Film si plynie svojim tempom a nenásilne vystihuje rozdiely vnútorne vyrovnaného a typicky uponáhľaného sveta. Murphy sa po rokoch opäť našiel v roli aká mu dokonale zapasovala, kladie otázky na zamyslenie a prirodzeným prejavom pôsobí sympaticky. Výborne mu pri tom sekunduje Goldblum v roli teleshopingovej krysy a usmievavá kvetinka Kelly. Treba dodať, že Guru nie je bránicu trhajúcou komédiou, skôr takým reštartom po pracovnom dni s úsmevnými, miestami vážnejšími scénkami a aktuálnym odkazom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Holy man je čudný film - ako mnohé komédie z 90tych rokov. Na jednej strane sa dobré pozerá, nenudí, ale na strane druhej trpí absolútnou impotenciou vyvolať u diváka smiech. Navyše Eddie tu hraje utiahnutého Guruho - to znamená žiadne drzé reči, hlášky, slovné súboje ani dlhé monológy. Eddie ale aj tak robí, čo môže a Jeff Goldblum mu príjemne sekunduje. No a na Kelly Preston je zase veľmi pekný pohľad. Je to viac smutný ako vtipný film. ()

Reklama

Veldas 

všechny recenze uživatele

Hrozně nedoceněný film. Ono je to trochu pochopitelné vzhledem k tomu, že už je to trochu starší kousek a že tehdy v podstatě předběhl dobu. Hlavně střední pasáž filmu je skvělá a Eddie Murphy v roli "G" taktéž. Spousta důležitých myšlenek a poselství do života.. každý by se měl snažit žít mnohem víc jako "G" a vykašlat se na dnešní materialistickou společnost, která postrádá veškerý smysl. 79% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet je celkom zaujímavý ale naozaj netuším prečo je to komédia keď to nie je vôbec trochu vtipné. Ja sa nezasmial ani raz. Murphy podáva ako skoro v každom filme jeden z jeho najhorších výkonov .. je neuveriteľná škoda, že aj pod tak slabým scenárom. Nehádžem to na úplné dno aspoň vďaka Jeffovi Goldblumovi, pár pekným prostrediam, kde sa dej odohráva a o kus nadpriemernej hudbe. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Slabý Herekův film, který by možná lépe fungoval buď jako komedie nebo drama než jako romantická slaďárna, kde je Murphy jen guru sidekick. U Eddieho, který ač nehraje špatně, není vůbec využit jeho potenciál, protože film není vůbec vtipný. Scénáristé se zalekli nějak rozvést Murphyho charakter, takže se o něm divák nic nedozví. Propadák jak hrom a po finanční stránce hotová zkáza. Nenudil jsem se, ale znovu už se na tuhle obhajobu teleshoppingu nepodívám. Zajímalo by mě, co by na G-mana řikala televizní ikona - Horst Fuchs. 2* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Prípravy na natáčanie začali už v roku 1993, kedy sa do hlavnej úlohy počítalo s Johnom Candym, no po jeho smrti v roku 1994 bol projekt zastavený. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama