Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Smok 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku solídny thriller, v ktorom suseda Smilla pátra po smrti malého inuitu a jeho nešťastnom páde zo strechy. Čím ďalej sa v príbehu vynára viac nejasností a osud ju zavedie na rôzne pre našinca zaujímavé severské lokality. Pozor *SPOILER* Škoda toho neuveriteľného mystery konca, ja by som bol radšej, keby sa popadané meteority a prehistorické parazity Draconculus vynechali, ale aj tak dobré. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj keď filmu by možno stačili 4 hviezdičky, nemôžem nepridať tú poslednú za poctivú snahu o vystihnutie knižnej atmosféry. Kto Smillu čítal, zostane mu s filmom už navždy spojená. To je len dobre, pretože to svedčí o vysokej úrovni prevedenia do filmu. Kniha je niekoľkonásobne lepšia, ale to je takmer samozrejmé. No Stopy v snehu sú aj tak veľmi slušnou adaptáciou, ktorej sa podarilo na plátno dostať aj kus "Smillovského" knižného feelingu a navyše podfarbiť príbeh úchvatným ústredným hudobným motívom, ktorý bohužiaľ pri čítaní nepočuť :-) Poučte ma niekto, ak viete, čo je to za božský dychový hudobný nástroj, ktorý tam znie... Hercom takisto nemám čo vyčítať, Julia Ormond odvádza dobrý výkon a Gabriel Byrne vynaložil všetko úsilie, aby sa svojmu Petrovi Foljovi čo najviac podobal. ()

Reklama

yehudit 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem samozřejmě ovlivněna předchozím přečtením úžasné knihy, u které jsem navíc víc než pestrý děj ocenila vytříbený literární styl a vnitřní úvahy a vtipný sarkasmus hlavní hrdinky. Filmové ztvárnění Smilly mě zklamalo z několika důvodů - typově rozhodně Julia Ormond ani náhodou není poloviční Sámka, natož elegantní dámička, kterou je v knize. A dále - dle předlohy rozhodně není hysterka, ba naopak až chladně a racionálně uvažující i v nejsilnějších momentech. Celkově jsem měla z filmu pocit, jakoby někam hnal a nenechal diváka nic v klidu vychutnat, s nikým se pořádně poznat. Každopádně množství událostí z knihy je velmi náročné nacpat do celovečerního filmu. Bylo by zajímavé, kdyby se někdo rozhodl podle předlohy natočit minisérii a s příběhem si pořádně vyhrát. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

To POMOVE prirovnanie k Aktom X je výstižné. Príbeh to nie je zlý, vadila mi však jeho rozťahanosť a občas pocit, že pozerám len trochu lepší televízny film. Keď si dnes predstavím, ako sa predviedol Gabriel Byrne v skvelom seriáli z produkcie HBO In Treatment, jeho výkon v Smilla's Sense of Snow je len slabým odvarom. Ale za jedno pozretie to stojí, priatelia ;-) PS: Muldera so Scullyovou nečakajte, nakoniec neprídu :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale podle toho, jak vypadá adaptace, bych ji tipnul na něco ve stylu (nelangdonovských) záležitostí od Dana Browna. Což není minus. Na film se dívá dobře, překvapilo mě sympatické herecké obsazení v čele s velmi dobře chladnou Julií Ormond, ovšem ve chvíli, kdy hrdinka nastoupí na loď a vydává se do Grónska, se ze zajímavého thrillérku se solidní atmosférou stane podivně tupá přehlídka zvláštních situací, jež vyvrcholí závěrečným výbuchem a (neukázaným) útěkem před lavinou, který by působil neuvěřitelně snad i v bondovce. Bohužel. Velké plus je však hudba pánů Gregson-Williamse a Zimmera - dosud jsem ji neslyšel, ale působí na mě jako jedno z jejich vůbec nejlepších děl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama