Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Takovej milej film kterej ani neurazí, ani nenadchne. Spíš jen tak mírně pobaví, nebo zabaví na jeden z těch dnů, kdy máte neovladatelný pocit samoty. Alan Rickman je třída, a tady mu nahrávají další slušní Američtí i Britští herci. Je to takové jednoduché, ale celkem úsměvné. Když se do toho opře Bill Nighy, tak to je zábavné vždycky. Není to tak úplně pitomé, a taky to nemá vtipy při kterých se vám zvedá žaludek. Což je v dnešní moderní době šokézních komedii vlastně docela úleva. Navíc si to tak trochu rýpe do módy a módních ikon. Docela originální nápad s docela roztomilým zpracováním. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná "tragi"komedie o kadeřnické souteži, ale nesoucí se v pohodové britské atmosféře (tu pro mně představuje skvělý moderátor Warren Clarke alias ošklivější z dvojice Dalziel a Pascoe). Na hodinu a půl prodloužená verze pořadu Vypadáš skvěle. Pro kadeřníky a kadeřnice povinnost, pro ostatní..............................trochu nuda. ()

Reklama

JSSVLVKMK 

všechny recenze uživatele

Skvěle představený britský černý humor v podání tak skvělých herců jako je Alan Rickman jsem dlouho neviděla! Herecké pózy a hlavně boj mezi Rickmanem a Nighym dodává filmu grády, které vyšvihly tento film na plný počet bodů! A nemluvě o námětu kadeřnické soutěži, kde se představily spíše v hlavní roli kadeřníci ze zákulisí než samotní herci! Celkově ale tento film působí příjemně a odpočinkově, přestože v sobě nese nádech jak komedie, tak dramatu! Zaujal mě a rozhodně na dno do odpadu kinematografie nepatří! ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

Chcete jen přistřihnout konečky nebo vypadat jako Nefertiti? Začalo to jako nudná atrakce pro blbé. Postupem času už ale zájem rostl a finále je skutečným vyvrcholením. Celé předchozí souvětí platí jak pro holičskou soutěž, tak pro film. Nevěřil bych, že při větě "Táta bude stříhat" mi může naskočit husí kůže. Anglický humor funguje, ať jde o barvení ovcí nebo nebožtíků. Pokus o vážné téma stejně jako postupné odhalování nepříjemné minulosti hrdinů jsem přežil. Proč by se nemohla dát rodina dohromady alespoň kvůli soutěži, když toho díky dávné zradě nebyla doteď schopná? K nejsvižnějším částem patří samotné kadeřnické zápolení. Člověk je až šokován, co jde s vlasy vytvořit. Nejlepší je stejně sledovat špičkování Rickmana s Nighym, dvou kadeřnických mistrů. Ostatní už dnes přece jen působí příliš nevýrazně, ať je to Hartnett, režie nebo hudba. Film mě inspiroval k návštěvě holiče, takže má vlastně i výchovný charakter.:-D ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Velice, velice silný 4 hvězdy. Perfektní komedie, nezvyklé prostředí, výtečný casting s velmi dobrými hereckými výkony. Co by však člověk čekal od hereček a herců typu Richardsonové, Griffithsové, Leigh Cookové, Harrisové, Rickmana, Hartnetta (překvapivě dobrý), Nighyho, Clarka i dalších. Celkem významnou roli zde má i Heidi Klumová - a vůbec nedopadla špatně. Doopravdy škoda že Richardsonová, Rickman a Clarke už nic dalšího nenatočí. Vřele doporučuji. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama