Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Atypická kriminálka s atypickým Stallonem. Po úspěchu Rockyho hledal Sly svoje limity a nakonec musel uznat, že charakterní role leží mimo jeho dosah. Tady by možná uspěl jen sám Al Pacino, protože scénář je vyloženě mizerný a v uvěřitelnosti postavám rozhodně nepomáhá. Dialogy trhají uši, dějové zvraty nedávají smysl a kvůli nízkému rozpočtu nezbyly peníze na akci. Atmosféru zvolna hnijící metropole režisérské nemehlo trestuhodně promrhalo a ve filmu vyčnívá jen Rutger Hauer a naháněčka v metru. Silný závěr dojem trochu spravil. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

V době premiéry tohoto filmu se sice blížil můj příchod na svět, pokud by se mě však tenkrát někdo optal, kolik mi je let, musel bych odpovědět pořád ještě v minusových hodnotách, čímž si nechci stěžovat na to, že mě nepustili a ani jsem se neměl jak dostat do bijáku, ale spíše poukázat na nadčasovost tématu snímku v souvislosti s dobou jeho vzniku. Je jedno, jestli má terorista v rodném listě jméno Usáma nebo Wulgar, při naplňování svých zvrhlých poslání myslí oba podobně, a také zcela jinak než ostatní zločinci. Noční dravci jsou o snaze pochopit tento negativní fenomén, který v dnešní době zaznívá ještě silněji než na počátku 90. let minulého století. Perfektně poskládaná dějová linie postupně odhaluje na straně záporáků psychologii teroristy Wulgara, na straně klaďasů policisty DaSilvy. Role druhého z nich se navíc zhostil Silvester Stallone, člověk s nejvytříbenějším citem pro béčkový akční žánr a dokazuje, že tímto talentem disponoval již v dobách svého mládí. Jeho netradiční vizáž drsného policajta se srdcem na správném místě v kombinaci s intelektuálem potěší nejednoho fanouška. Skvělá hudba, výborné hlášky, velmi zdařilý závěr. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zaprášená nuda, která moderním kriminálkám ani nevidí na pověstné kotníky. Já si naopak užil atypicky zarostlého Slye a teroristu Rutgera. Samozřejmě, že nejde o nějaký superinteligentní skvost, ale o to v těchto vousatých krimi přece nikdy nešlo. Jednoduchá konfrontace dobra a zla, zopár drsnějších scén, neučesaný slovník a k tomu nezaměnitelný dobový feeling. Navíc tyhle policejní role Slyovi byly šity více než na tělo a jako jeho fanda musím Nighthawks doporučit. 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový akčňák líznutý sedmdesátkovými kriminálkami. Nejedná se o špatný snímek jen se až moc násilně snaží tvářit maximálně realisticky ale vůbec se mu to nedaří ať už ze strany herecké tak režijní. Stallone se nejspíš snaží alespoň vypadat jako Pacino v "Serpicovi", když už tak nedokáže hrát a Rutger Hauer i když má patent na padouchy, tak zde se moc nepředvedl a převážně ke konci vypadá jak záporák z nějakého trapného kriminálního seriálu. Na akčňák je zde málo akce a na kriminálku je film plný nelogičností. A s koncem si také mohli tvůrci poradit lépe. Po právu zapomenutý snímek. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kde televize Nova vyhrabala tento postarší Stallonovský snímek, ale musím jí vystřihnout velkou poklonu. Na obrazovky totiž přivedla Stallona v podobě pro mnohé jeho fanoušky neznámé. Zahrál si řadového new-yorkského policistu, který je společně se svým kolegou vybrán do týmu, který musí odhalit nebezpečného teroristu z Evropy. Jsme svědky mnoha honiček, klasického pátrání i pár pořádných výbuchů. Nevím, co se komu na tomto filmu nelíbí. Podle mého názoru tady Sly ukázal, že je schopen zahrát bez větších potíží i roli obyčejného člověka, který má své klady i zápory. Milý Sylvestře - tady jsi u mně opravdu zabodoval. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)
  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama