Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvůrce počítačových her Gene (Gregg Henry) se dozví nemilou věc, jeho žena Eva (Trudie Styler) se s ním hodlá rozejít. A tak se manžel rozhodne pro originální dárek na rozloučenou. Od samotářského obchodníka s hady Franka (Bill Moseley) koupí černou mambu. Než obchodníka usmrtí, dozví se, že had povzbuzen hormony se musí do hodiny zbavit jedu, jinak sám zahyne. Poté, co umístí na hada čidlo zajde k Evě, rovněž ji "označkuje" a pak vyklidí pole. Hadí zabiják procitá, hra může začít. Gene v autě na monitoru sleduje pohyb útočníka i oběti.

Moseleyho role je epizodní, Henry sedí prakticky celý film v autě u monitoru a tak veškerá tíha spočívá na Trudie Styler a jejím hadím protivníkovi. Tísnivý prostor futuristického domu bez oken zpočátku naznačuje, že je jen otázkou času, kdy had zvítězí. V britské distribuci nesl snímek název THE FAIR GAME (Férová hra), který daleko víc vystihuje ironii nerovného souboje. (Robbi)

(více)

Recenze (29)

Faye 

všechny recenze uživatele

4* pokud zapomenu, že hady znám i jinak než z televize! Nezapomenutelným pro mě, ale navždy zůstal způsob jakým Eva ukládá potraviny do ledničky ( občas její styl kopíruji), její prostorný byt a ta koupelna ( to se mi okopírovat nepodařilo). Navíc obdivuji i její úžasný pozorovací talent. Na videu se objeví na okamžik útočící had (a i když 1 x to vrátí) „ třeba není jedovatý, třeba je to jenom užovka“, stačí sáhnout do knihovny a hned s jistotou ví „je to mamba“. Šikulka. Přestože je zápletka filmu založena na neuvěřitelných nesmyslech, je to i po letech vtipné. P.S. nevím jak pružné je naše zdravotnictví teď, ale kdyby se vám náhodou tenhle had ocitnul v obýváku. Tak donedávna bylo nejbližší sérum v Johanesburgu, ovšem musíte to stihnout tak. no do čtvrt hodiny :-). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bojíte sa hadov?“ Neviem ako pre vás, ale pre mňa nostalgická bomba, ktorá sa takmer vyrovná DETSKEJ HRE, DOMU, PIATKU TRINÁSTEMU alebo Harlinovej VAZNICI a KUKURIČNÝM DEŤOM: Len čo si MAMBU zreprízujem, znova si spomeniem na svoje detstvo, kedy tieto typy zásadne formovali moje povedomie o kinematografii. Dnes ponúka stále aktuálne MAMBA inteligentný scenár. Ten pramení najmä z faktu, že hrdinom je až jeden kus ženy a keďže nesmie zomrieť do záverečných titulkov, začne s jedovatým plazom zvádzať súboj IQ, kde nejde o to, koho had pohryzie, ale o to, akými prostriedkami terorizuje ženu a akými prostriedkami sa ona, bežná žena bez geniálnych hadích znalostí, tomuto nepríjemnému dotieraniu odoláva. Minimum dialógov, spálená atmosféra púšte, temný rozľahlý dom, prsnatá kráska, jeden skurvený bývalý a nadopovaný had, ktorý nemieni nikomu nič odpustiť. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/892/ ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný komorní animal horor, který má i přes naprosto předvídatelný děj skvělou atmosféru... Musím se přiznat, že jsem hady nikdy moc nemusel, tudíž tento snímek ve mě vyvolával velmi nepříjemné pocity... A tak to má u hororu být... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden had a jedna žena v jednom domě. Prosté, ale překvapivě napínavé, svižné a dobře gradované dílko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mamba je klasické hadí béčko, které sice není ničím extra výjimečné, ovšem najde se zde i spousta kladů. Tím největším je navozená atmosféra, která až na pár záchvěvů vydrží po celou dobu na vysoké laťce. Napětí se pomalu stupňuje a ve chvíli kdy si žena uvědomí, že má v patách nemilosrdného zabijáka dostává film ty správné grády. Samozřejmě že i zde se najde několik nelogičností či přemrštěných scén, ale ty se dají vydržet a omluvit. Jako celek totiž na mě Mamba zapůsobila docela neočekávaně dobře. Navíc scénka z vany je více než působivá a zde to Trudie Stylerové slušelo asi nejvíc. Jinak samozřejmě i její potrhlá postava patří k ozdobám filmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na v podstatě komorní drama odehrávající se v jedné místnosti s dvěma lidmi a jedním hadem to vcelku jde. Hlavní hrdinka je mírně zvláštní, její samomluva začne za chvíli lézt mírně na nervy. Ale byt je hezký, napětí to má a i ten předvídatelný závěr nějak moc nenudí. Ono je to v podstatě hloupé, ale právě Mamba je ukázkou, že i hloupý film může být ucházející, ne-li dobrý, když má tah na bránu. A to Mamba má. A navíc, je to osmdesátkový film, a to dělá své. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je to lehce směšné (v dnešní době), ale alespoň nedělají z hlavní hrdinky nějakou tupou blbku. Ona prostě ví proti čemu bojuje a odhodlaně se do boje pouští. Prostě velice povedené a povedeně jednoduché. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Komorný animal horor, ktorý si drvivú väčšinu času vystačí s dvomi účinkujúcimi. V zamknutom byte, ktorý vyvoláva pocit klaustrofóbie, pobehuje v negližé subtílna blondínka a najskôr so šťastím, potom s vypätím všetkých síl uhýba pred uštipnutím čiernej mamby. Rozvlnená kamera sníma priestor prevažne zdola, z perspektívy plaziaceho sa hada. Napätie graduje a spočiatku ho vytvára fakt, že obeť o nebezpečenstve nič netuší. Keď sa žena dozvie, že má v byte aj nevítaného hosťa, napätie vyplýva z boja o holý život a hľadania riešenia prekérnej situácie. Pritom dôvody smrtonosného dobrobružstva hada - pokušiteľa (tu treba pripomenúť, že unikajúca žena sa volá Eva) sú jasné už od začiatku. Krachujúce manželstvo a pomsta. Mamba v úlohe nájomného vraha síce nepredstavuje najistejší spôsob likvidácie, ale prináša gustiózny hororový zážitok. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ČO SI MYSLÍŠ, ŽE JE SLOBODA? SCHOPNOSŤ ŽIŤ MEDZI IDIOTMI?" __ Možnou inšpiráciou mohla byť tvorcom o pár rokov staršia anglická snímka ,,Jed", ktorá čo do príbehu tak aj obsadenia (Klaus Kinski, Oliver Reed...) je bohatšia, hlavný živočíšny predstaviteľ však ostáva nezmenený. Samozrejme, že o ,,Mambe" som počul už dávnejšie, dokonale ma na film navnadil až tunajší plagát. Film až takú údernosť nemal. Ten hadík pôsobil pomerne krotko, väčšinu času sa len neškodne kade-tade plazil a u mňa ako človeka, ktorý hadov zásadne nemusí vyvolával skôr príjemný úsmev. Na filme síce pracovali známy kameraman Dante Spinotti (Posledný Mohykán, L.A. - Utajené skutočnosti...) a už vtedy trojoscarový skladateľ Giorgio Moroder (záver má fajnový ´80 song), obaja sa tu však so svojím talentom rozhodne nepretrhli, no predovšetkým výraznejšie sa dalo vyťažiť hlavne z réžie. Tá síce ponúka zopár skvelých nápadov (kôš s klbkami, čižmy), ku koncu už ale bolo jasne citeľné vyčerpanie materiálu. Najviac ma však naštval krátky výstup toho rastafariho, ktorý dokonale pokazil sympatické komorné predstavenie o troch postavách. Ponúka síce menší zvrat, no inak je absolútne zbytočný. Napriek rýdzej priemernosti, má film kúzlo, že sa na neho tak ľahko nezabúda a aspoň za jedno pozretie určite stojí. (154. hodnotenie, 12. komentár k filmu) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film o tom, ako sa jeden had rozhodol zabojovat s kozatou majitelkou /Trudie Styler/ o dom. Hned po par minutach filmu a po kupe hada moze zacat hra na macku a mys ..... a to ja velmi rad : 76 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj filmu už od samého počátku. Nic zázračného se nekoná, tak nevím proč toto dílo vychvalovat. 15% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Komorný triler, kde si zahrajú iba 3 postavy, z toho jedna iba krátko na začiatku. Začiatok je celkom zaujímavý: chlapík chce v uzavretom byte ostrániť svoju bývalú priateľku originálnym spôsobom - hormónami stimulovanou mambou. A takmer celý čas sledujeme stret mamby a potenciálnej obete. Tu už však prichádza na rad typické slabé talianske spracovanie, mnoho nelogizmov (napr. že sa had sám vracia do malej tuby, kde bol zavretý) a iritizujúca obeť, ktorá je tak nesympatická a škaredá, že želáte hadovi, aby bol úspešný a to čo najskôr. Ženská rozpráva na home kameru, čo si o svojom bývalom partnerovi myslí, aby tak divák vnikol do jej sveta pocitov...no proste trápne. Zbytok je zbytočné rozvádzať, končí neoriginálnou šablónou o tom, "kto druhému jamu kope..." ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nejsem herpetolog, ale chování hada mi přišlo netypické. Pokud jde o chování ženy, raději se zdržím úsudku; od tak duševně složitých bytostí lze očekávat cokoli. Co se mi ve filmu líbilo: 1. Způsob, jakým žena ukládala potraviny do ledničky. 2. Scéna, jak se had zamotal do košilky nebo do čeho, mlel sebou, škubal hlavičkou ve snaze protrhnout tkaninu, no fakt prča. To jsou, ať počítám, jak počítám, celkem dvě hvězdičky. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Mamba je animal horor,v ktorom je zena uzatvorena s hadom v dome,namet fajn,ale prevedenie slabe a nudne,mozno keby som to videl v tej dobe,tak by sa mi to asi pacilo viac,ale takto bohuzial jedna hviezdicka za Trudie Styler...:-) ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších thrillerov s mojím oblúbeným plazom v hlavnej úlohe. Geniálne vybudovaná atmosféra zaručuje, že tento film mi nevyfučí asi nikdy z hlavy, tak ako nevyfučal doteraz (po cca 5-6 rokoch od posledného zhliadnutia). Krásna čierna mamba dokonale kontrastuje s kuchyňou posypanou múkou. V celom filme hrajú dokopy možno 4 ľudia, ale tá pani čo je zatvorená v dome s hadom to celé ťahá, lebo jedna postava sedí celú dobu pri PC a druhá umrie po chvíli a tretia neviem kdo bol. Už sa teším, kedy si to pozriem zas, aj keď tak skoro to asi nebude. 8 z 10. ()

Italiano 

všechny recenze uživatele

Hodně předvídatelný film, který mě nijak zvlášť nezaujal, protože divák od začátku věděl (nebo alespoň tušil), jak to dopadne. ()

Reklama

Reklama