Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bude slušná ujetina, naštěstí Macháček a Cina budou bavit, Fialová bude správně nasra...á a Pavlovičová správně křehká. Děj s příběhem o muži, kterého uprostřed pole v létě najdou zamrazeného v kostce ledu, asi nemá smysl zmiňovat, prostě je to ujeté, ale mohlo by to být docela dobré. Zatím zajímavý rozjezd. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, ale je to jen klikbajt k fantasmagoriím lidí, který si myslej že jejich bakalářský historky vás zaujmou víc, než to co se v tom ústavu za socíku opravdu řešilo. Ten jejich televizáckej scénář bych ještě tak 10x poslal k přepracování a tu zoufalou rádoby komediálnost, která čpí toporným klišé a snaží se být pitoreskní bych si odpustil. To nemá vejšku. Ty debilní obleky s trychtýřem jak ze sovětskýho pionýrskýho scifi filmu mě serou úplně nejvíc. Ten mlaďas je napsanej, obsazenej a zahranej otřesně. Ještě že Macháček to trošku zachraňuje. Jediný kdy to funguje je moment když se vykašlou na to šaškování a začne to bejt detektivka. Jenže to by se člověk nesměl bát jakou trapností to zase podělaj a muselo by to vydržet až do konce. No prostě je to režijně nevyzrálý. Potenciál tam je, ale to by musel bejt majstrštyk a ne tedle pokus o třeskutou prču lehce cáklou detektivkou. Rád bych se na to díval, ale ta nedotaženost mně odrazuje. Asi to mělo bejt český knedlíkový MiB, ale zůstalo to jen u těch knedlíků s uhem. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svým způsobem podvod aneb jak divákům naservírovat novou kriminálku, ale v hávu něčeho ojedinělého, co nikdy nepřijde a okořeněného humorem, který ale je jak to nejhorší z Prušinovského, takže není o co stát. Navíc nechápu často rozklepanou kameru, která brání v utvoření jakékoli (tajemné či pobavené) atmosféry a pokud se nezmění styl humoru, bude mi vadit i ten svojí rádoby-chytrostí a rádoby-metapřesahy. Jenže se to nedá ani zatratit a to díky solidním hereckým výkonům (ačkoli Macháček hraje svůj standart, ale zase má roli na tělo, takže se to vyrovná), určitému příslibu nějakého skutečného nadpřirozena a zapamatovatelným postavám. Takže tomu ještě šanci, nejspíš, dám. Lepší 2* ()

animario 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl označil jeden uživatel trefně jako bezpohlavní. Postavy mají proti očekávání celkem nevýrazný a málo zábavný charaktery, jako by se herci báli rozjet show (vyjma Aničky Fialový, ale její estébačka s náturou drsný kapitalistický policajtky nevim,nepůsobí moc autenticky,dobově). Na parodii jsou repliky málo vtipný, ani v mysteriózní poloze to zatím úplně nefunguje (československá parodie na Akta X, v jakou jsem trochu doufal, se nekoná..) Pocitově něco jako speciální sci-fi díl seriálu Vyprávěj. Ale abych nedělal jen kritický kruhy v obilí, levitující závěr byl kouzelnej a slibnej. Věřím, že se to rozjede, potenciál to má. 🛸 ()

Johny203 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muž v ľade uprostred kruhu v obilí to je predsa skvelý začiatok, akurát škoda že tam všetko zaujímavé končí. Zvrhne sa to totiž v klasickú detektívku a to ani nie veľmi zaujímavú. Paranormálne javy idú bokom, podobne ako väčšina osadenstva ústrednej jednotky. Ty síce na prvý pohľad vyzerali zaujímavo, na ďalšie sa však už nedostalo.  Na klasické, teda vážne, vyšetrovanie paranormálnych záhad sa tu nedostane, rovnako tak ani na jeho odľahčenú verziu a aj keď to spočiatku vyzerá ako paródia, tak ani týmto smerom sa seriál nevydal. Tie pokusy o vtip tomu škodia, zbytočná angažovanosť detto. Absencia nápadov je sebazničujúca. Obrovské sklamanie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)
  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)

Reklama

Reklama