Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

boshke 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem si říkal, co se z toho vyklube. Pak se to vyklubalo a byl jsem doslova šokován tím, jak odporná lidská bytost může být. Nakonec si však člověk stejně řekne, že je celý film postavený na hlavu, neb v dnešní době nemoci potkat člověka dva roky, maje jeho adresu a telefonní číslo, je dost absurdní... 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe môžem dať znova plnohodnotné päť hviezdičkové hodnotenie. Neskutočne pekelná milenecká zápletka, ktorú by na prvý pohľad nezvládol napísať ani najskúsenejší scenárista je rovnako dokonalá ako prevedenie a načasovanie časových presunov tak, aby divák na začiatku vôbec netušil o čo vlastne ide. Postupné odhaľovanie súvislostí, klamstvá, pretvárky a nakoniec aj herci (Hartnett takisto), to všetko speje k úplne odrovnávajúcemu koncu. Po odstupe času sa síce zdá byť mierne hollywoodsky, no myslím, že sa nájde veľmi málo ľudí, ktorí by ho chceli inak. A i tu je dôkaz toho, že kvalitné, napínavé thrillery sa dajú poňať inteligentnou cestou, bez prestreliek a podobne. 90%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Od začiatku cítime, že „niečo nie je v poriadku“. Film sa odvýja v pomalom tempe, režisér má ale atmosféru a hudobnú zložku pevne pod palcom a scenár je príjemne záludný, nevieme, kam nás až zavedie. WICKER PARK je zaujímavý tým, že sa priebežene dozvedáme zásadné informácie, pričom ale nemáme pocit, že by nám dovtedy boli prioritne zatajované. Len na ne ešte nedozrel správny čas. Zrazu sledujeme známu situáciu z druhého pohľadu a netradičná jemne trilerová romanca. Najvydarenejšie filmy v nás niečo prebudia. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zajímavá narativní struktura povyšuje banální příběh v lehký nadprůměr, s vydatnou pomocí atmosférické hudby a zajímavým režisérským vedením, které rovněž zviditelnilo téměř manekýnské výkony herců. Pro mě osobně Wicker Park příliš koukatelný film není, postrádá pro mě dynamiku i obsah, navíc mám odlišné představy o romantice. FM-NM! 60%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soudržně a efektně natočený retrospektivní příběh, který v první polovině namlsá návalem umně nakousnutých dějových informací na několika časových frontách, zatímco v závěru svede dohromady svou čtveřici protagonistů v emocionálně vyhroceném a filmařsky důmyslném vztahovém leporelu. Opravdu málokdy se vidí film s podobným romantickým nábojem, který by nepřestával překvapovat a bavit a do obvyklé závěrečné scény by dofinišoval v takovém stylu, že ji už jen s ohledem na předchozí strhující dění pasoval na pozici nejkrásnějšího žánrového zakončení široko daleko. Některé neoriginální filmové perličky, kdy se počet náhodných setkání postav přeci jen kupí dost nepřiměřeně, potažmo se hrdinové vzájemně přehlédnou, přestože jsou vzdáleni jen několik metrů od sebe, mi sice brání udělit nejvyšší hodnocení, jakkoli se ho moje nekonečné sympatie k pocitům a jednání zamilovaného Joshe Hartnetta opakovaně dovolávaly... 85% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Pro britského režiséra Paula McGuigana to byl hollywoodský debut, do té doby měl na kontě pouze britské snímky jako např. Acid House (1998). (imro)
  • Ačkoli se film v originále jmenuje Wicker Park, scény v parku se netočily ve Wicker Park v Chicagu. Tyto scény se natáčely v Quebecu. (Karlos80)

Reklama

Reklama