Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film s množstvím výborných nápadů, opravdu skvělým výkonem Robina Williamse a povedenou hudbou Briana Tylera. Kazí ho jen drobné skvrnky, ovšem není jich právě málo (například že nikdo neprověřuje střihače, jestli (ne)mají implantát), a proto jsou čtyři hvězdičky tak akorát. Za ten nesmírně emotivní pohled do vlastní minulosti bych méně ani dát nemohl. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Celý život v paměti mozkových implantátů někdy nic netušících lidí. To je asi tak jediný výborný nápad tohoto filmu. Dále už jen sledujeme Robina Williamse, kterak se honí za svou noční můrou a jeho postava střihače dělá jeden kopanec za druhým. Ale protože Robin Williams je pan herec, dělá ty střihačovy chyby uvěřitelnými i navzdory chabé a zmatené režii Omara Naima. Jinak žádná temná atmosféra, žádný příběh, spíše jen příchuť možné budoucnosti. A to je na moderní sci-fi thriller trochu málo. Trailer: http://www.csfd.cz/film/134145-final-cut/videa/ ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktoremu podkopava nohy jeho do znacnej miery nizka napaditost. Robin Williams je standardne vyborny, avsak v niektorych chvilach (hladanie v kartoteke napr.) mi pripadal, ze zbytocne prehrava. Potencial kopirovania spomienok by sa dal podla mojho nazoru podstatne viac rozpiplat, co by aj pridalo filmu kvapku dramaticnosti. Avsak je pozitivne, ze sa snimok nesklzol do premoralizovaneho patosu. Dostat namet k tomuto filmu lepsi scenarista a nasledne talentovanejsi reziser, myslim, ze by slo o krasnu lahodku. Takto ide o klasicky, nicim vynimocny thriller. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Asi tak dvakrát, třikrát do roka se mi stane, že nemůžu večer usnout. Jinak spím jak mimino, až na to, že se mi někdy zdají dost brutální sny (jestli to nebude tím, na co koukám). A jak jsem se tak převalovala, hlavou se mi honily různé blbosti. V jednu chvíli jsem se dost intenzivně snažila vybavit si jakousi vzpomínku a ejhle, místo toho se vynořily obrázky z tohoto filmu. Ačkoli mě příběh nijak neuchvátil, střihačovy vzpomínky z dětství se mi zažraly pod kůži. Přiznám se, že bych byla včera ocenila to udělátko v hlavě, které vzpomínky nahrává. Možná bych se taky dozvěděla, jak to tehdy vlastně doopravdy bylo. Ne, nešlo o nic dramatického, nebo si to aspoň myslím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Většinu času se mi to dost líbilo, celou dobu jsem dokonce uvažoval i o 4*, ale to finále mě dost zklamalo. Všechny rozehrané motivy a děje jsou zakončeny nedostatečně a slabě, takže všechno to, kvůli čemu jsem byl napnutý, vyšumělo do ztracena. Přitom by stačilo to jenom líp domyslet, něco pozměnit a byl bych spokojený. Ten námět je dost zajímavý a stejně tak i myšlenka z něj vyplývající, atmosféru to má podmanivou, ale fakt to šlo domyslet líp. Silné 3* ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama