Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od svobody je dělí 836 mil hraničního pásma, protkaného minovými poli, ostnatými dráty a kulometnými hnízdy. Jejich touha po svobodě však překoná každé nebezpečí… Na konci 80. let minulého století v rozdělené Evropě doznívala studená válka. Německo bylo rozpáráno 836 mílemi hraniční zóny, minových polí, kulometných hnízd a všudypřítomných ozbrojených vojáků. Projít na západ znamenalo vystavit se smrtelnému nebezpečí. Přesto se dvě rodiny rozhodly překročit bojové pásmo a dojít až tam, kde svoboda nebyla jen prázdnou frází. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

genetique 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu diváka zo začiatku dosť silná dráma v zobrazovaní pomerov za socializmu, nasledujú dobre natočené dobrodružné pokusy o útek na západnú stranu Nemecka a následný happy-end, ktorý je vlastne podmienený Disneyovskou produkciou. Postavy však nemajú žiadnu psychologickú rovinu, o ktorú by sa mohli oprieť herci, a na ktorú by sa divák naviazal a tak ani dojemný záver nebol vlastne vôbec dojemný. Trošku napätia, trošku rodinnej pohody, ale všetko je to až príliš priamočiare, i keď podľa skutočnosti. 65%. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se pod komentář uživatele "dobytek". Naprosto přesně souhlasím. Také jsem nepřed viděl 2018ku a pak tento. Zatím jsem to ocenil 2018 5* a 1981 4*, ale je dost možné, že vzhledem k výše uvedenému v komentáři dám nakonec i této starší verzi za 5*. Oběma verzím nemám v podstatě co vytknout. Obě mají své a obě velmi dobře popisují naprosto neuvěřitelný příběh s podobně pro nás mladší asi neuvěřitelnou odvahou a vůlí. Filmy podle skutečné události mají u mne většinou 0,5-1* navíc. Novější verze je dramatičtější, ale obě se drží stejně (nevím jak věrně) předlohy. V obou verzích tedy paní Štěstěna měla celodenní služby :-) ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé stvárnenie pomerov za socíku, tentokrát v pohraničí demokratického Nemecka. Ostnaté drôty, okopy, samostriely, udavači, komunisti, špina, humus a proste všetko, čo k tej dobe patrilo. Vcelku prijateľný príbeh so štandardnými hereckými výkonmi. Skvelé na osvieženie pamäti ... Moje dieťa nerozumelo tomu, prečo sa jednoducho nevybrali s pasmi cez hranicu, alebo, prečo si nekúpili letenku do NSR .... Smutné .... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že film mapuje realitu totalitní šikany ve východním německu, byla to pro mne opravdu zajímavá podívaná. Vidět tu bídu a buzeraci, všudypřítomné udavače a špióny tajné policie, tak se člověk ani nedivií, že lidé sázeli vlastní životy, při snaze o útěk na západ. Opravdu vydařený příběh. Ten moskvič, to byla opravdu nostalgie... :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Delberta Manna si budem pamatat ako tvorcu vybornych filmov ako Marty 1955, Separate Tables 1958 a That Touch of Mink 1962. Tieto 3 filmy + tento povazujem za jeho najlepsie veci. Nejak ma potom neoslovili filmy ako Lover Come Back a pan Fitzwilly. Proste mi to rezisersky a herecky nesadlo. Tematicky je Night Crossing takmer perfektni - NDR a zelezna opona, snaha ludi prejst ... proste parada, taketo filmy milujem, Delbert Mann mi presne ulahodil a film pohladil po dusi mna ako laika - nedouka. Z hercov som poznal Johna Hurta /Alien/, zvysok jaxi stale nepoznam. Kazdopadne vyborne, tempo je masakrozne dobre, dialogy takmer perfektne - malokedy sedim nalepeny na stolicke/kresle/ u filmu, a maloktory film ma tak krasne dokazal uputat a u maloktorych filmov si prajem mat plechovu prdel. Tu vsak rozhodne jo : 86 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama