Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Piči nemaj rádi čuráky, protože ti je mrdaj. Čuráci ale mrdaj i prdele. Prdele, ty chtěj všechno jenom posrat." A o tom to je. Mně tedy nějaká ta vulgaritka nevadí, můj slovník jich taky pár obsahuje a v při boji proti terorismu je neváhám použít, ale čeho je moc, toho je příliš. Já jsem zkrátka byl zpočátku nadšenej, ale někde mezi miliontou "prdelí" a stotisícím "mamrdem" mě to trošku přestalo bavit. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy jsem byl přehlcován díly South Parku mi Trey Parker předhodil na oživení něco trošku jiného. Ale opravdu jen trošku. Znovu je to sopka plivající originální nápady do všech stran a navíc audio/vizuální podívaná. Ke konci už se objevuje pár slabších scén. S Peklem na zemi se to srovnávat nedá, na to jsou tu písničky méně chytlavé a s postavami se nelze tolik sblížit. Přesto to bylo úžasné oživení, zlepšení nálady a z posledních filmů suveréní král. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se zpívá, že film Pearl Harbor stál za hovno, což je pravda. Škoda, že se to zpívá ve filmu, který stojí za hovno taky. Jediné plus jsou ty loutky, protože, kdyby v tom hráli herci, byl by už to úplný odpad. Takhle je tam pár povedených scén (panteři, brouk), který těží právě jen z využití loutek, jinak má film do zábavnosti hodně daleko. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pokud snesete salvu sprosťáren, občas trochu nechutný pohled na loutky kterým někdo ustřelí ruku, přeřízne je vejpůl, vykopne mozek z hlavy a podobně (věřte mi, je to natočené velmi sugestivně) a máte rádi humor typu South Park (jak nečekané ;-)), v pohodě si tohle jděte pustit a bavte se, protože "Team America... Fuck yeah!!!" ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ukrutná řežba, podle mě nápad udělat celovečerní film s loutkama je fakt geniální. Trey Parker a Matt Stone tohle prostě umí, už to mnohokrát dokázali v south parku, ale tady to ještě vylepšili. spousty parodujících a krvavých scén a když pak vlítnou do divadla a zmasakrujou Matt Damona, tak si nemůžu pomoct a musim dát 5* ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Garyho poprvé potkáme při vystoupení v muzikálu Lease, který je parodií na broadwayský muzikál Rent, ve kterém několik postav zápasí s nemocí AIDS. (HellFire)
  • Během útoku na Panamský průplav opakují postavy větu „No me gusta“, což ve španělštině znamená „To se mi vůbec nelíbí“. (HellFire)
  • Uvedení snímku v České republice provázel protest severokorejské ambasády, která žádala jeho stáhnutí z kin. Svůj požadavek odůvodňovali narušením reputace země tím, jak je ve filmu představena. (imro)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama