Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se zjevně věnovali víc svým loutkám a výpravě (a je to vidět!) než příběhu a vtipům, z čehož plyne smutný fakt, že Team America jednoduše není příliš legrační. Nuda začne vystrkovat růžky po každém trošku povedenějším fóru a při srovnávání s celovečerním South Parkem prohrává TA vysoko na body. Opravdu škoda! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sračky, sračky, sračky. Opravdu průserová záležitost za velmi slabé dvě hvězdičky. Vesměs čtyři lehká zasmání nemohou zakrýt slabomyslnost "zábavné" šablony, která stojí jen na prchavém fóru loutek v Bruckheimerově filmu. Bohužel invence je na nule, ostrý smysl pro humor se za ta léta rozplynul (a k americké problematice nepadla žádná natolik zajímavá poznámka, která by existenci téhle břečky obhájila), takže Team America si vydobývá slávu scénářem, který by zvádl sepsat i průměrný divák dvou bruckheimerovek a pár nejprovařenějších kousků (takovejhle odkaz na Matrix či Kill Bill by vymyslel každej během deseti sekund a tím po hříchu autorská invence vrcholí). Jedna velká, zatraceně trapná a fatálně promarněná přílěžitost. A dokonce bych se - jako divák, který Bruckheimera zrovna nevyhledává - opovážil tvrdit, že jakýkoliv scénář z jeho produkce má kvalitnější kompozici a propracovanější tvar než-li paskvil, který Stone s parkerem prodávají světu jako kultovní artikl. Tetsuo tvrdí, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou a dobrou znalostí americké popkultury za 5*, já tvrdím, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou, dobrou znalostí americké popkultury a s většími nároky než jen na slaboduchý humor ne víc než za 2* - ironický podtext v trapném filmu není nic co by mě zvedalo ze sedadla :-) Fuck Stone, Fuck Parker, Fuck Ya, Team America! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie akčního žánru, zábavná karikatura, jejíž každá minuta je naládovaná vtípky a odkazy na obecná žánrová klišé i konkrétní filmovou klasiku. Občas sice kvalita zakolísá mezi genialitou a trapností, mezi sofistikovaným humorem a samoúčelnou křečovitou vulgaritou, mezi prostořekou nekorektností a roztěkanou povrchností, nicméně klady převažují a kdo nehledá hnidy, užije si zábavný nářez, ve kterém Kim-Jong II zpívá tklivou píseň, loutky souloží a řada hollywoodských celebrit dojde zasloužené úhony. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejsem skalní fanda South Parku, ale tohle mě fakticky dostalo. Nevím jestli jsem se víc smál humoru Stonea a Parkera, nebo prkenným pohybům loutek, ale to je v důsledku jedno, protože to byla prča. První nával smíchu dorazil, když terorista zasažený brokádu proletěl výlohou, další při souloži, pak při zvracení, ale taky mě ničilo, jak si film dělá srandu z přiblblého amerického patriotismu. No a pak ta likvidace slavných herců a... Matt Damon. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Trey Parker je pro mě jeden z nejtalentovanějších chlapíků v Californii. Líbí se mi jeho postoj - že to svou satyrou dává stejnoměrně sežrat levičáckým "pussynám" i pravicovým "dickům", a že ho ani nenapadne zastávat se teroristických "assholů". Team America jde pevným krokem ve vysokém standartu nastaveném jeho předchozími díly, vypiplané vtípky nepůsobí šroubovaně, nýbrž jako organické součásti příběhu, parodujícího a komentujícího kde co - od akčního žánru, namyšlenosti californských celebrit až po téma v Parkrově tvorbě nejústřednější - cenzuru a svobodu uměleckého projevu. Hudební složka je opět úchvatně suveréní, a i když nedosaje kvalit filmového South Parku, hravě zesměšní kdejaký plnohodnotný muzikál... (Pearl Harbour, Montage, I Am So Ronery, America Fuck Yeah, Only a Woman - všechno naprosto hitové záležitosti). Kolem a kolem, tohle je prostě můj škopek piva... 90% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Všechny mužské loutky obsahovaly 9 motorků ovládajících mimiku tváře, zatímco ženské protějšky jich měly 7 a 2 v pozadí. (HellFire)
  • 911 krát 2356 se rovná 2.146.316. (HellFire)
  • Velká socha v paláci Kim Jong Ila je ve skutečnosti člověk. (HellFire)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama