Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi jako komedie nezdá. Střet dvou kultur a mentalit, mexické a americké, vyprávěn z pohledu dcery krásné Flor, která po odchodu z Mexika šest let stráví v komunitě krajanů v LA. Rozhodne se přijmout práci u bílých lidí, kde je nejen jazyková bariéra, ale odlišné mentality.Rodina střední vrstvy, matka T.Leoni , táta A.Sandler a jejich dvě děti a babička.Milé, úsměvné, trochu dojemné. a první věta, kterou se Flor naučí anglicky kvůli jejich dceři - jen to zkus... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní, zajímavý a dobrý film. Z počátku jde o komedii, pak o rodinné drama a končí to nesourodou romancí. Adam Sandler podal tlumený, ale o to lepší výkon ve filmu o tom, jaké trable mohou v rodinném soužití nastat, když klasická americká rodina zaměstná mladou Mexičanku s dospívající dcerou. Téa Leoni je skutečně nesnesitelná, Paz Vega neuvěřitelně krásná a Sandler vtipně dramatický. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Iba jednu slzu. Tak nech stojí zato.“ Aj keď James L. Brooks nie je práve druhým Spielbergom, pozorní filmoví fanúšikovia ho dozaista poznajú, či už ako režiséra (CENA ZA NEŽNOSŤ, VYSIELAME SPRÁVY, TAK DOBRE AKO SA LEN DÁ), scenáristu („Simpsonovci“) alebo producenta (VEĽKÝ, JERRY MAGUIRE). V roku 2004 sa rozhodol spojiť sily s komikom Adamom Sandlerom (OPITÍ LÁSKOU, 50x A STÁLE PO PRVÝ RAZ), ktorý, ako mnohí komici (Jim Carrey – TRUMAN SHOW), dokáže zahrať prekvapivo ľahko vážne postavy. Bohužiaľ, Sandlerov sympatický šéfkuchár nie je vyložene titulnou postavou, takže je na plátne podstatne menej, ako by bolo dobré pre dobro diváka. Našťastie je tu malá Sarah Steelová (ak niekto takto hrá ako šestnásťročné decko, ťažko povedať, čo bude robiť ako štyridsaťročný), nanešťastie tá je na plátne snáď ešte kratšie. Nuž a zvyšok postáv nestojí za veľa, čo je rovnaká chyba slabých hercov ako i nešťastne napísaného scenára (s odporne hysterickou postavou hranou Téou Leoniovou by nič neurobila ani Meryl Streepová). Snímka je dlhá, vlečie sa, stagnuje a zopár ľahkou rukou nakrútených scén, vrátane jednej veľmi čudnej erotickej, nestačí. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím vcelku výjimečně souhlasit s POMEM, konkrétně v tom co píše o podivné zásadovosti Cristininy matky a celkové zdlouhavosti. Dodal bych ještě pár výhrad jako přílišná "americká" vypjatost všech citových scén, v podstatě není okamžiku, aby někdo nebrečel nebo neměl slzy na krajíčku, nebo aby někdo někoho srdceryvně neujišťoval, jak ho má rád, jak je úžasný a jak ho miluje. Ale u mně osobně o fous převažují klady nového Brooksova filmu jako například skvělé a uvěřitelné herecké výkony (hlavně Adam Sandler, kterého si, navzdory obecně nedobré pověsti, nemůžu vynachválit), spousta oněch hřejivých momentů, inteligentní a příjemné dialogy a nádherná Paz Vega. Sečteno a podtrženo - sympatická a nevtíravá podívaná na jedno shlédnutí. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde není totálně americký happy end. A mě až teď došlo, jak mě tyto klišé americké konce rozmazlili a zkazili. Neumím si to vysvětlit, ale mě zde chyběl nějaký pořádný konec. Takhle z toho mám pocit něčeho nedokončeného. Jako by vystřihli kus něčího života (což jistě byl záměr) a neukončili ho. Rozhodně je to milý a oddechový filmík, který je poněkud delší, no snad Vás stopáž moc neodrazí :) Příjemnou zábavu! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Adam Sandler odmítl roli Maxe ve filmu Collateral, kvůli práci na tomto filmu. (Pumiiix)
  • Odborným kulinárním konzultantem byl Thomas Keller, jeden z nejuznávanějších šéfkuchařů světa, který mj. poradil i tvůrcům animované Ratatouille (2007) jak vytvořit sofistikovanou verzi titulní lahůdky. Pro tento film například naučil Adama Sandlera (John Clasky) připravit "nejlepší sendvič na světě" - ve výsledném snímku samotný proces bohužel nevidíme, jen jeho výsledek a to ještě velmi krátce - a dohlížel na správný chod filmové restaurace (postavené mimochodem v atelieru podle jeho legendární The French Laundry v kalifornském Napa Valley). Producent, scenárista a komik Phil Rosenthal, který měl ve filmu čestnou roličku jednoho z kuchařů, vzpomínal, že když si jednou během natáčení přehodil utěrku přes rameno, placem se rozhlehlo "stop!", které navzdory zvyklostem nepřišlo od režiséra, nýbrž právě od Kellera, který k Rosenthalovi vzápětí přistoupil a se slovy "tady nejseš v jídelně" mu utěrku zasunul za opasek kuchařské uniformy. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy si John Clasky (Adam Sandler) připravuje toust k večeří, v první scéně pokládá vejce na slaninu, která je na rajčeti, a celé to zakrývá zelným listem a vrchním plátkem toustu. Ovšem v následující scéně, kdy je toust rozpůlen, jsou ingredience zpřeházené - vejce je nad zelným listem a slanina je pod rajčetem. K tomuto rozložení by přitom nedospěl, ani kdyby celý toust otočil. (8Dandee)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno