Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Van Damme ukázal, že je schopný hrát a ne jen bojovat. Ale jeho herecký výkon úplně zkazil podělaný scénář, takže místo dobrého Van Dammova filmu vidíme hodně průměrné béčko se stupidními přestřelkami. Takže, i když je van Damme můj oblíbený herec, dávám 2 hvězdy a myslím si, že celkově se jedná o jeho nejhorší film. Ale je to minulost a teď už zase točí dobré filmy. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film, který docela dobře imituje drsnou atmosféru evropských krimi filmů ze 70. let. Van Damme má jako stárnoucí ranař charisma a jeho herecký výkon se dá bez přehánění označit za velmi dobrý. Režisér se také vcelku snaží, ale proti tak zmatlanému střihu, je to bitva téměř marná. Vznikl tak příjemný snímek, jehož tvůrci měli evidentně ambice, které se jim ovšem napodařilo zcela naplnit. Jinak mě poměrně baví naivita filmařů, kteří si myslí, že jim divák sežere úplně všechno. Tohle se má odehrávat v L.A., ale to že, je to natáčené v Jižní Africe, by poznalo i děcko... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný thriller so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o bývalom gangsterovi, ktorého žena pracujúca na emigračnom úrade si vezme do dočasnej opatery malú čínsku utečenkyňu, lenže tá bola svedkom toho, ako jej otec, vplyvný šéf mafie zabil vlastnú matku a preto ju chce dostať. Kvôli tomu sa nezastaví pred ničím, dokonca zavraždí práve aj ženu z emigračného, ale bývalý gangster to len tak nenechá a využije všetky svoje schopnosti a známosti, aby našiel a dostal vrahov svojej ženy. Spracovanie je na tom pomerne dobre, toto nie je typický čistokrvný akčný film vo Van Dammovom štýle, ale skôr taký temnejší a drsnejší akčný thriller, kde je už aj snaha o nejaké emócie, čo síce nevyšlo úplne ideálne a nájde sa tu toho plno, čo by sa dalo doladiť, ale aj tak sa na to pozerá celkom dobre. Jedine úvodná fáza mohla byť trochu dynamickejšia, keďže trochu dlhšie trvá, kým sa to rozbehne, ale následne sa to už vylepší, poteší niekoľko doplnkov, ako drsní priatelia a pozerá sa na to dobre. Akcie je tu celkom dosť a je aj celkom slušná. Najviac sa dá rozhodne vytknúť vizuál, ktorý pôsobí lacnejšie, než by bolo vhodné, ale inak nie som sklamaný. Len je opäť trochu iná, Van Damme tu celý čas pôsobí správne naštvane a drsne a tak pri súbojoch sa o nejakých zaujímavejších choreografiách určite hovoriť nedá, ale zase sú rýchle a efektné, podobne sú na tom aj drsné prestrelky, len tie naháňačky ma až na pár detailov moc nebavili a pritom ich tu bolo až prekvapivo dosť. Najviac sa mi páči celé finále na lodi, kde dôjde k sérii krátkych osobných stretov a prestreliek, ale zaujala ma aj prestrelka vo verejnom dome. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme tu už nie je ten sympaťák zo starších čias, ale skôr taký prirodzený drsniak, ktorý sa snaží aj hrať a ide mu to celkom dobre, prekvapením je hlavný záporák Simon Yam, čo sa mu moc nehodí, ale bavil ma a k tomu ešte niekoľko zaujímavch vedľajších postáv, hlavne skupina priateľov. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tvorcovia sa viditeľne snažili natočiť vizuálne atraktívny a atmosférický thriller, čo sa im ale podarilo len z časti, ale zase ani s týmto nemám v rámci žánru väčší problém. Takže síce si na jednej strane radšej pozriem väčšinu ostatných Van Dammových filmov, ale aj Prebudená smrť má niečo do seba a aj po niekoľkých pozretiach ma stále baví rovnako. 62% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude van Damme mě už podruhé za sebou mile překvapil a z umírající generace akčních veteránů si vede v součastné době jasně nejlépe.Již z Až do smrti jsem byl docela nadšen a Probuzenou smrtí si to van Damme u mě nepokazil,ikdyž prvně jmenovaný film byl mnohem lepší a takové superlativy zde používat již v žádném případě nebudu.Probuzená smrt je čistě pomstichtivý snímek,který není ani originální,ani struhjící,ale svou kvalitu má.Van Damme je po celý film nabroušený a cooldrsný a hlavní záporák Simon Yam je charismatickým padouchem,ovšem velký problém vidím ve zpracování,neboť na to,jak je Jean-Claude po celou dobu nasranej,jeho činy jsou vyměklé a velmi málo drsné a když už něco drsnějšího přijde,on u toho není.Akce je tak akorát,mluví se tak akorát,prostě Probuzená smrt neurazí,pobaví,jen jak jsem se již zmiňoval,zpracování mohlo být mnohem dynamičtější,temnější a drsnejší.Přesto van Damme zatím u mě jede a dám mu narozdíl od ostatních bývalých akčních béčkových ikon(mám namysli Lundgren,Seagal,Dudikoff,Norris) šanci v jeho dalších filmech a pokud si udrží nastavený standart z posledních snímků,může ještě mile překvapit.3 a 1/2*! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Podivné béčko, ktorému ako keby dalo život trio žánrovo odlišných kúskov. Kostra je pritom tak priamočiara, hlavný hrdina prichádza o blízkeho a v telách imigrantov sa pašujú drogy. V akom poradí, na tom už nezáleží. Odlišné sú však jednotlivé pasáže- úvodná 45minútovka hotová depresia, pochmúrna, upršaná, s melancholickým klavírom. Van Damme sa mračí, Van Damme má s manželkou sexík, Van Damme plače. Na to prichádza ultra hustá scénka s vŕtačkou a Vy máte pocit, že ste preladili na gangsterku, ktorá nakoniec vyústi v polhodinovú pomstu v skratovito zostrihanom finále. V ňom motorky jazdia po nákupných strediskách, autá pretekajú na diaľnici a pomsta vrcholí na lodi v prístave. Bitky sú pritom drsné a často krvavé, veď páni majú po ruke rezné zbrane a neboja sa ich použiť. Skrátka film mnohých tvárí, podivný, ale nie zlý. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)
  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)
  • Ben (Jean-Claude Van Damme) hraje se svim synem Nicholasem hru „Tekken Tag Tournament“. (SeBig)

Reklama

Reklama