Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

otík 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude si v tomto temném opusu zahrál drsňáka mstícího se za smrt své milované ženy, kterou má na svědomí čínská mafie. Ta se s nikým nepárá, tentokrát ale narazila na tvrdý oříšek a je docela možné, že si na něm vyláme všechny zuby. Námětově velmi podobné výbornému Peklu, tentokrát bohužel zpracované velmi bídně. Režisér sice umí vyprávět příběh zkratkovitě a srozumitelně, dokáže dát příběhu napětí i gradaci, nechá Van Damma projevit veškeré své emoce, ale koho tohle zajímá? Na Van Damma se díváme kvůli akci a ta je tentokrát velmi slabá. Jednak jí není mnoho a pokud je, tak je to spíš střílení než kontaktní boj. Zásadní problém ale čpí v tom, že akce je tak špatně nasnímána a sestříhána, že z ní divák nemá pražádný zážitek. Mnohé akce jsou zbytečně brutální, jinde zase naopak není ukázáno nic než jen stěna ošplýchnutá červenou barvou. Další nevýhodou je to, že v první polovině filmu není Jean-Claude téměř vůbec v obraze, zatímco číňanama se to tam přímo honí. A tak se tento filmeček stává nezajímavým jak pro fanoušky Van Damma, tak i akčního filmu. Je to spíš krvavě špinavý temný thriller se slušně hrajícím a málo bojujícím Van Dammem. Přes všechny tyto výhrady je ale film koukatelný a jsem zvědavý, zda v ukázkách na DVD prezentovaný nový snímeček další vyhaslé hvězdy Dolpha Lundgrena bude alespoň o chloupek akčnější (asi ztěží). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hudba mírně vykrádá Tenkrát na Západě a vlastně celé se to tváří zpočátku děsně osudově. S příjezdem záporáků a se smrtí Van Dammovy ženy se divák tetelí blahem, že spatří neskutečnou ultimátní odvetu. Bohužel není to tak docela pravda. Film takto navržené motivy nikdy nedotáhne do konce a celé to končí jednou dobře mířenou kulkou místo belgickou roznožkou. 40% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Cynthie pracuje jako sociální pracovnice a má na starost ilegální čínské přistěhovalce. Na jedné ze zadržených lodí najde mladou Kim. Protože se zdá, že nikoho nemá, rozhodne se o ni postarat. Přivede ji domů a přesvědčí soudce, že kdyby byla deportována, hrozilo by jí nebezpečí. Záhy však vyjde najevo, že vzít ji k sobě byl osudový omyl. Její otec je totiž vysoce postavený gangster obávaných triád. Bijec Jean Claude Van Damme nehodlal svoji kariéru s prošlou záruční lhůtou v novém mileniu zabalit a zkusil to přes jakýsi pokus o charakterní herectví. Na svém kontě měl jen zanedbatelné minimum takových rolí a přetransformovat se do role gangstera mstícího se za smrt své blízké mu nemohlo v konečném výsledku vynést kýžené vavříny u diváků. Málo akční a nedomrlý pokus o drsnější gangsterku naopak prohloubil jeho propad. Jeho častá spolupráce s neznámými režiséry ho stála dobré postavení na akčním poli a definitivně ho uvrhla do slabé "béčkové" produkce, do které spadá i tenhle nevýrazný film. Mé hodnocení: 40% ()

Beky 

všechny recenze uživatele

…Van Damme!!!!...co k němu napsat, nebo k tomu filmu!!!!!....asi si udržel po celou dobu nějakou tu atmosféru ( mě to nestačilo ) a režijní styl ( neustálé spomalování obrazu )!!!!....bohužel ani v jednom případě se nejdná o plus…..film je opravdu příšerná nuda!!!! ( já si ho dal na díly, vždycky po dvaceti minutách )….víc se nedá snad napsat!!!!....ale, mám-li být objektivní, Van Damme natočil horší filmy a tak za to, že nemohu si vzpomenout na nějaké výrazné nezvládnutí tohoto béčka, má to belgická guma za dvě hvezdy!!! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že jsem Van Damma v posledních letech prvoplánově míjel. Ten chlapík na to furt má :-D. Snad v životě (a myslím to upřímně) jsem neviděl horší a zmatenější scénář, kde není snad ani jedna logická návaznost a smysluplný dialog. Což oceňuji, protože to už chce zatracenou dávku snahy! Zbytek není zajímavý ani tím, jak je špatný a kolegovo přirovnání ke Smrtonosné zbrani je zcela nemístné... ale přesto do toho jděte, vidět vrásčitého Van Damma s obligátní boulí na čele, jak se snaží zúročit poslední ostré obrysy své vadnoucí maskulatury a zkouší do své "role" zapojit špetku charakterního herectví... o tom jednou budete vyprávět dětem ;) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Ringo Lam odstoupil, se režie ujal Cess Silvera, ale po dvou týdnech natáčení v Kapském Městě byl vyhozen. (Cheeker)
  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)
  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)

Reklama

Reklama