Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to není trochu více držící se předlohy. Naučit lidi v budoucnosti mluvit a ještě k tomu i nezměněnou angličtinou dokazují, že je to opravdu světový jazyk a že režisér svého předka v tom hrobu chtěl podle těch čtyř os opravdu roztočit. A vsadím se, že rotuje ještě dnes, čtyři roky po uvedení. Vizuálně je to moc hezký, ale to je tak všecko. Jinak je to jen hloupost. Navíc, když by se vám nějaká věc dvakrát nepodařila, vzdali byste to? Ještě navíc když byste byli vědcem, který na prohry je a musí být zvyklý? Pochybuju. Holt, hrozně zmršená šance. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bol som zovšadial upozorňovaný na neskutočnú blbosť a zneužívanie literárnej a koniec koncov aj filmovej klasiky. Keďže som nič neočakával a videl film iba v tv (čiže som zaňho nemusel platiť), musím skonštatovať, že sa to proste dalo pozerať. Triky aj výprava sú fajn, no a v podstate to to jediné, čo tu stojí za zmienku. Čiže presný opak originálu, kde zase fungoval príbeh. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Filmy o cestovani s casom je moja parketa, ale urcite boli natocene uz aj kvalitnejsie filmy, ako bol tento. Priznam sa, cakal som este väcsiu alebo nudnejsiu somarinku, ale zase az take zle to nebolo. Prekvapila ma pomerne krasna hudba od Klausa Badelta, ale ani ta nestacila zachranit cely film no a priserky, tie celkom usli :-) Reziser Simon Wells nema na konte vela filmov, najznamejsi je animovany PRINC EGYPTSKY (1998) a po Stroji casu nenatocil od roku 2002 vlastne nic, az teraz na rok 2010 nataca dalsi animak MARS NEEDS MOMS!... 27.09.2009 _____ Guy Pearce - (Alexander Hartdegen) +++ Samantha Mumba - (Mara) +++ Mark Addy - (David Filby) +++ Sienna Guillory - (Emma) +++ Phillida Law - (Pani Watchettová) +++ Omero Mumba - (Kalen) +++ Orlando Jones - (Vox) +++ Jeremy Irons - (Morlock) +++ Hudba: Klaus Badelt +++ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Professor Alexander Hartdegen ,2. Wish Me Luck ,3. Emma ,4. The Time Machine ,5. Bleeker Street ,6. I Don't Belong Here ,7. Time Travel ,8. Eloi ,9. Good Night ,10. Stone Language ,11. Morlocks Attack ,12. Where The Ghosts Are ,13. The Master ,14. "What If?" ,15. Godspeed , ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech identické s předlohou H. G. Wellse, v daleko více bodech ale zase dost zásadně odlišné. Ale to vem čert, protože tenhle Stroj času mě vzal zpátky do doby, kdy jsem jako dítě podobná výpravná dobrodružná sci-fi toliko zbožňoval. Touhle atmosférou na mě film dýchal od začátku do konce. Sympatické herecké výkony, parádní kreativní nápady podpořené zajímavým vizuálem, který je z velké části tvořen poctivými praktickými efekty, a neobyčejné nadupaný velkolepý soundtrack, jenž se mi s jistotou usadí na playlistu na dlouhá léta, dělají z jinak poměrně béčkově působícího kousku snímek, který se velmi lehko vryje pod kůži. Je tedy strašná škoda, že poslední třetina působí tak ohromně zkratkovitě. Jako kdyby někdo do produkce intenzivně kecal a muselo narychlo stříhat/škrtat/přetáčet tak, že z Jeremyho Ironse a jeho imo původně zamýšlené daleko hlubší postavy mnoho nezbylo. S tím, že ani élové a ani moloci vůbec neodpovídají těm, které jsem poznal v předloze, jsem se docela rychle smířil, ale kurňa, že se o jejich světě ve finále dozvídám takhle málo, to se mi odpouští fakt těžko. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce většinu kaskadérských úloh dělal sám a byl zklamaný, když mu to nebylo umožněno pokaždé. (akisha)
  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)
  • Kostým Morloka vážil 10 kg a navrhoval ho Stan Winston, který za svoji práci měl již čtyři Oskary. (Ravi)

Reklama

Reklama