Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (161)

Smok 

všechny recenze uživatele

Velmi nedocenený animák. Mňa a moje potomstvo pobavil nespočetne veľakrát a prekvapivo ani tí najmenší diváci nemajú hokej z tej mimozemskej vložky a užívajú si ju nemenej ako ostatné príhody Kurovej partie. Postava malého smoliarskeho kurčaťa, ktoré sa stane hrdinom je neodolateľná a rozprávkovo pekne napísaná. Na protest proti 55% na databáze dávam 5*, inak za štyri. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje přiznám, že jsem k Strašpytlíkovy měl trochu despekt, protože všechny ty komentáře typu „neuvěřitelná blbost“ a „sračka roku“, mne moc nenažhavili, ale člověk míní a videopůjčovna mění, a když už mají akce 3+1 zdarma, tak když už dlachním tři tituly, tak si něco vyberu, zvlášť když ten „pořádnej matroš“ je půjčený, občas právě tyhle „nouzovky bývají to nejlepší“, než to na co se člověk těšil. Nevím jaký byl porodní proces, ale nejspíš nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že někdo z vyšších míst během přípravných prací zjistil, že scénář je tezovitý, předvídatelný a moc šablonovitý, tak byli zpět narychlo povoláni scénáristé, aby příběh trochu „oživili“, k tomu jim produkce pronajala patro hotelu někde za městem, to zabednili (ještě by jim chtěli zdrhnout), přičemž je zásobovala tím nejnutnějším, jako jsou tužky, gumy a prostitutky, nejen tím je však člověk živ, takže bylo zkonzumováno jistě větší množství alkoholu a měkkých či tvrdých drog. To se to panečku pak pracuje, z toho pak nemůže vylézt nic jiného, než pořádná ujetost, scénáristé do scénáře nacpali všechny šílené nápady co je napadly, což je jenom dobře, ve filmu není (snad kromě strašpytlíkova taťuldy) normální postava. Strašpytlík je samozřejmě obklopen partou kamarádů a ty opravdu stojí za to, ošklivá Kačka pihatá („V 100 + kachna píší, že neškodí občas si hodit pyskem“), vypasený pašík Mrně (Promiň! Já jsem hrozná svině) a to vůbec nemluvím o nejlepší postavě filmu, rybákovy Rybízovy, který má v tom přenosným akváriu rozhodně něco jiného, než jen čistou vodu (při jeho představě King Konga jsem řval smíchy). Animace je kvalitní, sice nic co by ji posouvalo „o kus dál“, jen dobře odvedené řemeslo, pokud k tomu ještě připočteme bombastickou hudbu Johna Debneyho, sic občas trpící až moc velkým „mickeymousingem“ a skvělým českým dabingem (dovedete si představit někoho lepší na namluvení starosty Alzheimera, než Luďka Sobotu?). Pokud máte rádi pořádně ujetou zábavu, tak se neohlížejte na negativní reakce, tohle je film přesně pro vás, jen to však dokazuje, že se studiem Walta Disneyho není něco v pořádku. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že to môže byť až tak zlé! A naozaj. Ale veľká škoda, pretože samotný príbeh je konštruovaný skvelo, len minimálne využitie potenciálu. A to sa trestá. Minimálne je taktiž využitie charakterov postáv, takže človek sa vo filme zasmeje dokopy asi tri, štyrikrát, čo je na animák ozaj úbohé. Možno kruté, ale tak to je. 45%. ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Bez příběhu, bez zápletky. Kuře, které vyhazuje peníze za sodu, aby vypadalo akčně, ale kdyby otevřelo dveře a vyšlo po schodech, taky by mu to neublížilo. Hloupé prase, ale tak hloupé, že ani vtipné není. A ošklivá "asi" kachna s občas "geniálním" nápadem. Možná by se mi film líbil víc, kdyby byl v akci jako při závěrečné scéně v kině. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Roztomilé kuriatko bojúce proti predsudkom okolia, sklamanniu jeho otca a UFONOM. :D no co viac si možete priať?! I ked s animáciou som nebola až tak velmi spokojná, alebo skor nebola som na takýto tym animáku zvyknuta. Prijemný film po nedelnom obede. Nie je to však žiadna pecka. Určite si však užijete koniec, ktorý ma velmi milo prekvapil. :D ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Postava Strašpytlíka měla být původně určena dívce. (Pumiiix)
  • I když je Garry Marshall známý především jako režisér romantických komedií (Pretty Woman), má za sebou překvapivě mnoho hereckých úloh. Viděli jsme ho například v seriálu Murphy Brownová (1988). Ve Strašpytlíkovi namluvil kachnu. (imro)
  • Ve scéně u semaforu, ve které Strašpytlík šlápne do žvýkačky, je nejdříve pohled na přechod zezhora - nikde ale žádná žvýkačka není. Nemohl tedy do žvýkačky šlápnout. (Patrik256)

Reklama

Reklama