Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři chlápci z LA a jejich monstrózní úspěchy a ďábelské propady na poli hudební superslávy v otevřeném životopisném filmu podle bestselleru skupiny Mötley Crüe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Až na ty strašný paruky úžasný film. Možná dokonce nejlepší o hudební skupině, co jsem kdy viděl. Vtipné a k divákovi spravedlivé bylo občasné pomrkávání do kamery, co se stalo, co ne, co případně ve filmu chybí. Jak nemám rád filmy o feťácích a jejich trápení, tak tady si nikdo na nic nestěžuje. Prostě to chvíli pěkně srali a později si to uvědomili. Hudebně je film skvělý a to Mötley neposlouchám a dokonce jsem na fesťáku ani nešel na Vince Neila. Což mě nyní s odstupem času celkem mrzí. No ale k filmu samotnému. Bylo kouzelné to poselství kamarádství. Hodně bylo umocněno temnějšími a více či méně smutnými životními momenty všech čtyř členů kapely. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock'n'roll ve své nejryzejší podobě. Příběh Mötley Crüe se vlastně nijak neliší od příběhů jiných hard rockových kapel a film se ani nesnaží ho nějak odlišit. Zformování, první koncerty, prča plná sexu, chlastu a různých svinstev, deprese, očista. Přesně podle šablony, ale když to tak vezmu kolem a kolem, tak si nepamatuju, že by to někdy někdo sestavil do takhle zábavné jízdy. Vedle parádní muziky baví i sled hovadin, které kluci vyváděli, dařily se přechody do vážnějších sekvencí, přičemž ta Vincova dokáže vzít za srdce a v neposlední řadě patří díky hercům, kteří to zvládli dokonale, což platí především pro představitele samotných MC. Jako mínus vidím vynechání konfliktu s GNR a trochu mi vadilo laciné bráchovství, které tu byl zdůrazňováno až příliš často. Ale jinak paráda. 85% ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jako naprostý rockový analfabet jsem o skupině v životě neslyšel (a dle soundtracku neznal snad jedinou skladbu), ale takhle si představuji životopisný film o kapele, jenž vznikl na základě vzpomínek samotných členů. Totálně upřímná a sebereflektující záležitost plná přiznání omylů, hříchů a vlastní debility, kdy sice krédo "sex, drogy a rock'n'roll" bylo evidentně vždy součástí image kapely, ale dělat tento film pokrytečtí členové Queenů, místo heráku si do žíly střílí rodinné hodnoty a místo destruktivních povah by nastoupil Brandon Walsh s Mírou Dušínů a hezky si o všem popovídali. Jistě, po filmařské stránce to žádný velkofilm není, ale člověk se fakt neubrání porovnání s nedávnou tragickou, fakticky zcela nesedící a úděsně nadhodnocovanou pohádkou Bohemian Rhapsody se 4 Oscary a 90 %. Tohle je po filmařské stránce úplně stejně odvedená záležitost, která si ovšem na nic nehraje a nedělá z diváků dementy jako žijící členové kapely Queen ve své PR sračce. A takový přístup se mi zatraceně líbí, i když je mi tento hudební žánr celoživotně vzdálený. 90 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som vlastne hľadal film, u ktorého sa nenáročne pobavím a príbeh glam-metalovej kapely sa ponúkol akosi samo sebou. Výslovne sa pritom tvorcovia pokúsili vyhnúť pátosu a sentimentu, čo sa im do značnej miery podarilo, otázkou zostáva, či táto úlitba tempu a súdržnosti bola na prospech veci všeobecne. Že a ako ústrední protagonisti prežili, myslím si, totiž akosi stráca na hĺbke a zásadnosti oznámení. Výprava bola bez debát skvelá a štýl nevkusne striekal podľa môjho. O niečo horšie to bolo s hereckými výkonmi, príkladne ale rola Tommyho Lee a Vince Neila boli bez problémov uveriteľné. Ak sa na film chystáte kvôli Pamele, alebo Nikkimu Sixx, vyhľadajte skôr iné diela. Asi som sa na toto nemal dívať po Bohemian Rhapsody (2018). ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Neskutečná rocková jízda! Nevím, jestli je to tím, že narozdíl od většiny životopisných filmů o slavných kapelách z poslední doby, má The Dirt rozhodně nejmenší zábrany, nebo prostě tím, že se jedná o životopis zrovna Motley Crue. V každém případě se tady tvůrci podle mě zachovali k takovému materiálu skutečně s úctou, vyloženě mě třeba potěšilo, že někdy, když se film začne odchylovat od historie, dá vám to hned dost jasně najevo. Musím taky říct, že na mě taky působil mnohem realističtěji, než například Bohemian Rhapsody. A pozor, zatímco Rhapsody se snažila vyhnout skandálům, tahle frajeřina se spíš snaží o pravý opak a je to tu sakra znát, před scénou s Ozzym varuju předem. Samozřejmě tu jsou ale i vážné dramatické scény a... Ty jsou ve výsledky celkem drsné taky. Upřímně jsem nečekal, že se mi The Dirt až tak zalíbí. Musel jsem si to pustit dvakrát ve dvou dnech a i napodruhé mi to nepřišlo vůbec o nic horší. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu, kdy se píše rok 1973, má mladý Nikki Sixx (Douglas Booth) na židli první vydané album od skupiny KISS, které vyšlo v roce 1974. (HonzysKISS)
  • Natáčelo se v USA ve městech New Orleans a Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama