Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fantasy mam rad, ale tady je to fakt hozeny spis do komedie a bohuzel to neni zas nejak extremne vtipny. Ale az zas tak to nevadi, je tu docela slusnej pribeh, triky nenaserou, obcas nejaka ta akce je natocena slusne a vetsina hlasek pobavi. Jen je skoda, ze jich proste neni vic, takle to ma obcas hluchy misto. To ale obcas zachrani nejakej fajnovej napad nebo paradni camea Jonese a Cleese. Robins mi v roli uplne moc nesed, takovej moc vymydlenej model nez nejakej spinavej viking, ale hral slusne. Nic moc jsem necekal, ale nakonec jsem se tech 90 minut vcelku bavil, i kdyz od Pythonu bych cekal vic. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Los hybridos. Seriozní mýtický vikingský příběh na který jsou naroubovány monthypythonovské vtípky nebo naopak? Boat movie o putování do Valhally, Tim Robbins v jedné ze svých prvních rolí, pár gagů patřících do MP extratřídy. Za všechny lze jmenovat sekvenci s neviditelným pláštěm - ta je skutečně berserk... ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi neskutečně sednul. Fantasy příběh o skupince Vikingů, kteří se vydávají hledat Asgard aby požádali bohy o odstranění Fenriho, který sežral slunce? Navíc prošpikovaný Monty Pythonovským humorem? Zní to bláznivě, ale dohromady to dává skutečně povedené dílo. Kdo má rád vikingy, musí vidět. Kdo má rád Monty Pythony, musí vidět. A kdo má rád obojí... no to je snad jasný, ne? :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

místy ujeté,místy vizuálně velmi pěkné (na dobu vzniku určitě).Jako by snad Vikinga Erika nestvořil Terry Jones,ale jeho Pythonovský kolega Gilliam.Kdo čeká třeskutou a ad absurdum hnanou zábavu ve styl tradičních Pythonovek,ten se nedočká,ovšem ani to kvality Erika Vikinga nesnižuje...lepší tři.70% ()

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Ano, je to sice trochu guláš, ale hlavně taky zábavný, pohodový, odpočinkový fantasy komediálně montypythonovský film. Klasičtí Pythoni jsou sice daleko lepší, ale nevím jestli se to dá nějak moc srovnávat, Erik the Viking je trochu jiný. Není to kulometná ráže Pythonovských gagů, Erik má nádech legendy a příběh má i místy vážnější notu, okořeněnou několika smrtícími vtipy. 7/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut. (Rodriguez)
  • Jedním z výtvarníků filmu byl i Alan Lee, ilustrátor knih J. R. R. Tolkiena a později i jeden z hlavních výtvarných poradců filmové trilogie Pán prstenů a obou dílů filmu Hobit. (Dr. Hawkeye)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama