Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

cubajz 

všechny recenze uživatele

příjemná dobrodružná pohádka s pár ryze Pythonovskými momenty (i když jich dle komentářů není tolik, kolik by mělo) mě na hodinu a půl usadila do křesla a jelikož jsem vůči ní neměl valná očekávání, mile mě překvapila kouzelnou atmosférou, připitomělými charaktery (v dobrém slova smyslu), nařáchlým Timem Robbinsem (ta úřednická sušenka ze Shawshanku!:), přitepleným Jonesem, podlým Cleesem a hlavně nádhernou princeznou Aud. Rozhodně to stojí za vidění! ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,932,642Tržby Celosvetovo $-║ Celé to je tak suché ako celý Anglický humor, až sa mi z huby prášilo pri tom, jednak to vyznie ako malo rozpočtová televízna produkcia, kde ani na odevoch vikingoch si moc záležať nedali, dej plytký, humor až moc na silu robení, chýbala tam ľahkosť a pre mňa tým pádom vyznel ako bezúčelový - nulový. Po pretrpenej prvej polovičke filmu som to musel vzdať. /10%/ ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně rozverný komediální příběh z drsných vikingských časů. O nespokojeném Erikovi (Tim Robbins), kterému přišlo monotóní a přízemní všeobecné a všudypřítomné násilí a hrubost. Bezcílné bylo drancování a plenění pro další expedice a vypravování expedic pro další plnění a drancování. A tak se s neohroženými druhy vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu do daleké země Hy-Brazil a až na práh samotné ohnivé díry zmaru. Chce vrátit na oblohu jas slunce a povýšit život člověka na něco více ušlechtilejšího. Místo toho přichází barbarský zánik mírumilovné země Hy-Brazil, jejíž král Arnulf (skvělý Terry Jones) sršel neochvějným optimismem a nespornou zálibou v hudbě. Nechybí půvabná dívka, dcera Arnulfa, princezna Aud (Imogen Stubbs), která rozhodně netrpí ostýchavostí. Dále mocný nepřítel, který výpravu pronásleduje, aby v rozhodné bitvě utekl na hlavu poražen: Černý Halfdan (dobrý John Cleese), sadista s neobyčně propracovaným systémem zastrašování. A obratný manipulátor lidských skutků: kovářský pomocník Loki (Antony Sher), tak lačnící po budoucím bohatství. Z členů výprav je nutné zmínit kováře Keitela (Gary Cady), zběsilého Svena (Tim McInnerny), jeho nespokojeného otce (Charles McKeown), vysmívajícího se Thorfinna (Richard Ridings), bojácného Ivara (John Gordon Sinclair) a křesťanského misionáře Haralda (Freddie Jones), který měl výlet ochuzený o všechny strašidelnosti a božský svět Vikingů. Vtipně a nenásilně hravé, rozverně nebojácné, plné smrti a životního optimismu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jak se nejedná o skeče ze seriálu, tak je pro mne tvorba Pythonů spíš průměrná než skvělá. Ani Erik Viking není nic převratného a kdovíjak zábavného. Holt asi když se nesejde kompletní původní osazenstvo, tak to není ono, protože vtipnost je o několik řádů nižší než geniální seriál, který mě maximálně namlsal. 60% ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Vikingská odysea podle Terryho Jonese. Pokud čekáte švihlý montypythonský humor, budete pravděpodobně zklamáni, jedná se totiž o lehce střelenou dobrodružnou výpravu, na kterou se mohou bez problémů podívat jak děti, tak i dospělí. Je to obstojně vtipné, herci si též zaslouží pochvalu (možná, že Tim Robbins mohl být trochu menší trouba), a vrcholy filmu jsou samozřejmě při výstupech Jonese a Cleese - ten navíc hraje záporáka, představte si to! Slušná zábava, nic víc, nic míň. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)
  • Jedním z výtvarníků filmu byl i Alan Lee, ilustrátor knih J. R. R. Tolkiena a později i jeden z hlavních výtvarných poradců filmové trilogie Pán prstenů a obou dílů filmu Hobit. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama