Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Czexx 

všechny recenze uživatele

Jiné děti ulehají do postele, ale Ládínek si jde na střechu nafouknout svojí raketu a putuje na vzdálené světy, kde zažívá dobrodružství ještě neuvěřitelnější než sny. Je to báječná podívaná a to nejen pro děti. Beze všeho můžu říct, že tohle je nejoblíbenější seriál mého dětství (a to už byl i mých rodičů) a s chutí bych se na něj podíval i dnes. A samozřejmě ji nemůžu nevzpomenout "Že já si raději nevzala Pištu Hufnágla." nezapomenutelná hláška, nezapomenutelný seriál. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drahi slovenski vlastenci a roduverni rodaci. Uz dlhodobo je slovenska porovnavacia baza Europa /vlastne vzdy bola/, a Madarsko je europska krajina. Preto hodnotim tento serial ako naprosty kult, ktory nema chybu a bavi ma aj po 40 rokoch. Proste Gejza, Aladar, pes Cvoky, macka Mafia a sused Zavis. Kult : 100 % ()

Reklama

Aleshgang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nadčasový seriál. Jsou to starší Simpsonovi. Narozdíl od Simpsnů tady postavy nevypadají jak divní LEGO panáčci ( Omlouvám se předem fanouškům novější verze smolíkových). Děje v jednotlivých epizodách mají Pointu (ne prásk a z důchodců se stanou dinosauři).Taky nesmí chybět super humor. A nadčasová postava Nuny. A postavy se chovají normálně. Záleží čistě na vás jestli si vyberete Simpsny nebo Smolíkovi. Já osobně preferuji tuto verzi. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejlepší série byla podle mě Smolíkovi na prázdninách. Této bych udělil čestné stříbro. Seriál je humorný a v mnohém předčil dobu. Hlavně co se nápadů týče. Hned několik jich v různých podobách dnes funguje nebo brzy fungovat budou. V průměrné, jinak ničím nevyčnívající, rodině se najdou jistě mnozí a celou řadu problémů poznají. Seriál Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy lze ocenit i pro jeho nadčasovost. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Návyková znělka, extrémně povedené a zábavné dialogy, vynikající situační zápletky. Všechny tři série Smolíkových jsou opravdu kvalitní a mimořádně zábavné. A o těchto prvních to platí ještě mnohem víc. Rozhodně nejlepší série. Gábi je se svými výroky, které by se daly tesat, naprosto neodolatelná. Tahle věc je fakt geniální a po padesáti letech nezestárla ani o den. 100%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Originální jméno rodiny zní Mézga, což v maďarštině doopravdy znamená „guma“. Nicméně jej lze použít i ve významu „pryskyřice“ (neboli lidově „smůla“). (vojtaruzek)
  • Pozícia bytu doktora Záviša sa v niektorých dieloch mení. (Hudino)

Reklama

Reklama