Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o podivném nepořádku v jednom království, o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné vzpouře proti omezenosti, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono „kolečko navíc“, které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině. Titulní role prince Ludvíka byla svěřena Vladimíru Dlouhému, krále si zahrál Vladimír Brabec. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hamletovsky působící princ Ludvík, moudrý a rozvážný, genetika tu předvedla zvláštní skok, ale řekněme, že byl laskavý po mamince (královna bezesporu laskavá byla) a chytrý po tatínkovi, kterého jsme neměli příležitost kritizovat, protože už byl živý jen ve vzpomínkách. Třicet případů krále Ruprechta zahrnovalo to, že z prvního manželství měl děti mladší, než to právě narozené z druhého (rozumějte, oženil se jako vdovec a pak se mu zjevně narodily děti z prvního manželství), jeho rádci kuli pikle, jak tak rádci obvykle kují, Svatopluk Skopal předvedl, že umí i záporáky, i když já ho mám raději jako klaďase. Oproti tomu třeba takový admirál Trávníček nezklamal, od jeho nablblé figury už jsem jen čekala, že zapěje do-re-mi. Celá ta poslední třetina pohádky byla tak nějak samoúčelně a ne příliš podařeně naroubovaná na tu mnohem lepší první část, ale za princovatého prince, princeznovitou princeznu (není myšlena Nelinka Terezy Brodské) a příjemnou atmosféru dávám čtyři a o mých kolečkách, či jiném zahradním náčiní, navíc, si myslete, co chcete. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Ještěže nemám děti, protože by se musely dívat se mnou. Princ Ludvík se má stát králem, ale nikdo to nechce uznat. Tak se nasere a...a vlastně nedělá nic, nechá se zavřít do vězení a čeká. A světe div se, hlavní záporák se ožere, usne a klíče mu ukradne Janžurka (asi nějaká služka nebo co). Konec zápletky. Z prince je král, starej král je poslanej na venkov a ostatní kujpiklíni ještě dál. No a nakonec osud princovi přihraje ještě mladou krásnou ženskou. Protože přesně takhle to v pohádkách má byt. Brzo mi bude 30 tak čekám kdy to přijde i na mě. Prosil bych flek nějakýho ředitele firmy co vydělává sama a do postele...co já vím, ať nežeru tak Terez Voříškovou, předem díky. Btw - životní role Jirky Pomeje! ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní pohádka je na velmi pěkné tři hvězdičky, jenže to by nesměl hrát prince Ludvíka Vladimír Dlouhý, ta čtvrtá ode mne je právě jemu, posílám do hereckého nebe.. Pravdou je, že princ to tady neměl vůbec jednoduché, nevlastní otec je holt nevlastní a ta vypečená cháska v čele s Miroslavem Donutilem zábavná, u mě spokojenost.. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená "pohádka", kde se před kamerou sejdou Tom Hanks, Jean-Claude Van Damme, John Travolta, Kevin Costner a Sean Connery! Tedy alespoň jejich české hlasy:)) Jinak je to docela bizarní záležitost, kde obvyklé scenáristické a režijní postupy vůbec neplatí, takže hlavní princeznu uvidíme poprvé asi 10 minut před koncem, hudba je podivný, náhodně se spouštějící kolovrátek a mluvící postavy stojí ke kameře často zády nebo bokem:)) Přijde mi, že z toho někdo takovou půl hodinu musel vykuchat ve střižně a nakonec se dohromady poslepovalo aspoň něco, co dává jakž takž smysl. Ale nedovedu si představit, že by to mohlo bavit malé děti, protože pohádkové tady není vůbec nic. Každopádně skvělí herci udrželi moji pozornost, hlavně vtipný Miroslav Donutil a také Vladimír Dlouhý, který dokázal ve 34 letech se ctí ustát roli prince oslavujícího 25. narozeniny...:)) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco princ má o kolečko víc, pohádka o kolečko méně. Přitom, kdyby TV film neobsahoval Miroslava Donutila - jedinou zábavnou postavu, a Ivu Janžurovou - opět skvělou, asi bych tři hvězdy neuděloval. Nezklame ani Pavel Trávníček. Pohádce chybí více humoru a trochu méně bezduchá zápletka. Ocenit se ale musí i to, že se jedná sice o studiovku, ale tvůrci se přeci jen odvážili ven. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama