Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Atmosferická akce, se stylovým Jetem Li v nejlepší formě. Jasná prohra je zde scénář a hlavní záporák, nicméně Craig Armstrong z pozadí dopuje krev do žil momentům, které si Chris Nahon nedokázal pohlídat. Dohromady je to objektivně sice asi za tři, nicméně já se bavil dobře, proto si dovolím pro tentokrát trošku přidat. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, jenž stojí na opravdu pevných základech v podobě dechberoucí choreografie a ztvárnění osobních soubojů. K celkovému dojmu pak také jistě přispěly charaktery obou hlavních postav, sledujeme kontrast klidného, rozvážného a vyrovnaného Jet Liho a cholerického, prudkého a drsného Tchéky Karya. Přidávám ještě velice podařený soundtrack, z něhož vyzdvihuji song Mystikal Fever, který doprovází jednu z luxusních závěrečných bitek. A ta jednosměrná cirkulace krve způsobená akupunkturním narušením krční části míchy fakt stojí za to. /Koordinátoři bojových scén: Pascal Guégan, Philippe Guégan, nácvik bojových scén: Mathew Lorenceau/ 25 miliónů dolarů(rozpočet)/64,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/7 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jet Li se umí neskutečně ohánět i bez tun digitálních efektů a různých pomocných berliček a zrychlovaček, kterých jsme viděli v jeho filmech až dost. Polibek draka má naštěstí evropský nádech a je to zatraceně znát. Od stylu akce, po výběr lokací (Paříž). Je tu všechno co by měl správný akčňák mít. Luxusního záporáka, sympatickou krásku, klaďase jak se patří a hlavně strhující akci, které je skutečně hodně a natočená je výtečně. Živě, dravě a bez kompromisů. V rámci jednohubek a jednoduchých akčních filmů fantastická zábava. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jet Li mě ve Smrtonosné pasti 4 nadchl natolik, že od té doby koukám na jeho filmy i když je mi jasné, že nebudou moc dobré. Je to pro mě velice zvláštní typ člověka a herce, z něhož doslova číší jakási vyrovnanost, vntiřní jednota a úcta ke všemu kolem, navíc se mi líbí jeho umění a styl. Tolik k největšímu plus filmu, Li to prostě táhne od začátku do konce a když dojde na rvačky, je to paráda. Druhým plus je Bridget Fonda. Já ani vlastně nevím, proč mě tahle herečka baví, protože bych neřekl, že je zrovna dvakrát talentovaná, ale rád ji vždycky vidím. Příběh je průměrný, snad trochu přehnaný (ale to je, respektive bylo, v akčních filmech vždycky). Bavili mě ti dva bráchové machírci. Nebavil mě Tchéky Karyo, ostatně, on mě nebaví skoro nikdy, ale v tomhle filmu je vyloženě rušivým elementem. Obecně vzato, slušný devadesátkový akčňák natočený v novém miléniu. Kdyby byl natočen o deset let dřív a hrál v něm Sly nebo Arnie nebo Jean-Claude, zřejmě nikdo by o jeho kvalitách nepochyboval. Já o nich nepochybuji ani teď. Jet je prostě borec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jet-Li jako můj velký oblíbenec nezklamal a je jednoznačně tím nejlepším ž celého filmu. Ten jak je zvykem u Bessonových scénářů trpí stabilní a uvěřitelnou kostrou a staví do popředí efektnost a akční pojetí. Když muž převlečený za pilota vytáhne z poměrně malé taštičky dva super vybavené samopaly Uzi s laserovým zaměřovačem a začne okolo sebe kropit kulky možná jen zavrtíte hlavou. Vykopnutí koule z billiardové díry a její odkopnutí(mezi tim se stihla koule přemístit natolik, aby se Jet mohl chytit stolu :)) muže se samopaly jednoznačně uzemní. Ještě, že se na tu akci dá chvílemi koukat a Jet je ve formě. Konec je trochu spackaný, ale o zábavu je postaráno. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)
  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)

Reklama

Reklama