Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém je, že to poriadne nedrží po kope a niektoré scény sú veľmi zvláštne. Rozhodne to však nie je zlé béčko. Perfektné úvodné titulky (to najlepšie na filme) a veľmi vydarené masky. V tomto prípade sa dá hovoriť o jasnom podhodnotení diela a filmu to veľmi krivdí. Nie je to žiadny zázrak, ale na priemer to má. 50% ()

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

No, nevím, nevím. Atmosféra byla vcelku zajímavá, ale vidět Vala Kilmera, Rona Perlmana a především kmotra nás všech Marlona Branda pohromadě v tomhle béčku je velká škoda, protože se vám okamžitě začnou vybavovat nostalgické vzpomínky. Bohužel je to tak. Prach jsi a v prach se obrátíš... že jo, Marlone. ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký podíl měl na této „podivnosti“ druhý režisér R.S., ale John Frankenheimer už mnohokrát dokázal, že má všech pět pohromadě. Já si to o sobě myslím také (někdy) a přesto mě tenhle film fascinuje, jako had v teráriu!! Marlon Brando si v pozdějším hereckém věku úplně bahnil v převlékacích rolích a jako Dr.Moreau byl vskutku odporný. Tento remake mi prostě zraje a přestože bych s ním při prvním shlédnutí mrštil bez rozmýšlení do odpadu, dnes si myslím, že to není ani béčko, ale pestrá a výpravná umělecká výpověď a vize klasické předlohy. Anebo je tu ještě jedna možnost: Že jsem blbej buď já nebo režisér!!! :-) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No to byla zoologická hadr...všechno v tomhle filmu je šíleně uspěchaný a neškodilo by mít to o půl hodiny déle (ale to jen v případě, že by to nebyla taková blbost) a díky krátké stopáži si k nikomu nestihnete vybudovat jakékoli sympatie nebo nenávist. Všichni Vám jsou ukradení včetně těch malých králíků, kterým zvířecí já Marka Dacascose trhá hlavy (poznal jsem Tě Daky) . Herců se sešlo kromě Marka dost máme tu Marlona a pak také třeba Lupina z Pottera, Batmana nebo Hellboye a je to úplně fuk, protože stejně se všichni chovají absolutně stupidně, asi aby zapadly do celkového blázince na ostrově. Za co teda dvě hvězdy? Já sám nevím asi jsem snědl moc cukroví, měl hezké vánoce a dostal bezva dárky, tak nechci být úplně zlej a nebo mě všichni ty magoři, co tam běhaj nakazili takže nadšeně dávám min hvězdu víc než bych měl. Na jednu kukuč to ještě jde, ale víc jak jednou to fakt nedám. Uvidíme jaké budou starší verze, hádám, že o dost lepší. ()

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy faktem je, že tohle mě moc nebralo ani v knižní podobě, ale přece jenom, filmové zpracování ze 70. let s Burtem Lancasterem a Michaelem Yorkem (a že to taky nebyl žádný zázrak) převyšuje tento opus přímo brutálně. Naprostá zbytečnost. Kolik hladových Eritrejců by se za tyhle prachy mohlo aspoň měsíc slušně pomět? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Herečka Fairuza Balk chcela po vyhodení režiséra Richarda Stanleyho tiež opustiť projekt. Avšak štúdio jej pohrozilo, že ak to urobí, už nikdy si v ničom nezahrá a jej meno a reputácia v Hollywoode bude nadobro pochovaná. Po týchto vyhrážkach svoje rozhodnutie zmenila a film nakoniec dokončila. (tXtX)
  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)
  • Malý pomocník, ktorý je takmer v každej scéne spolu s Marlonom Brandom, pôvodne vôbec nemal na pľaci dostať toľko priestoru. Trpasličí mal byť iba jeden z mnohých mutantov na ostrove, no Marlon Brando si ho natoľko zamiloval, že trval na tom, aby sa prepísal scenár a mohol s ním byť v každej scéne. (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno