Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

POMO 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď šiel tento paskvil v kinách, išlo o najhorší film, aký som kedy videl na filmovom plátne. Moja jedna hviezda je iba za masky a za to, že pri scéne pôrodu mutanta mi nabehli zimomriavky. Ináč po všetkých stránkach zlý vtip, ktorý akoby chceli všetci zúčastnení natočiť čo najhoršie, ako to šlo. Prítomnosť Marlona Branda zarážajúca! ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký podíl měl na této „podivnosti“ druhý režisér R.S., ale John Frankenheimer už mnohokrát dokázal, že má všech pět pohromadě. Já si to o sobě myslím také (někdy) a přesto mě tenhle film fascinuje, jako had v teráriu!! Marlon Brando si v pozdějším hereckém věku úplně bahnil v převlékacích rolích a jako Dr.Moreau byl vskutku odporný. Tento remake mi prostě zraje a přestože bych s ním při prvním shlédnutí mrštil bez rozmýšlení do odpadu, dnes si myslím, že to není ani béčko, ale pestrá a výpravná umělecká výpověď a vize klasické předlohy. Anebo je tu ještě jedna možnost: Že jsem blbej buď já nebo režisér!!! :-) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac nez priemerny film s priemernym scenarom, priemernymi trikmi a priemernymi maskami. A priemernym reziserom Frankenheimerom. Jedine comu nechapem, je ucast velikana Marlona Branda /Tramvaj do stanice touha, Kmotr, Apocalypse Now/ v tomto cirom priemere. Tymto sa samotny Val Kilmer /The Doors, Lovci lvu/ zosupol hodne dole a stale tam je. 50 % ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Život byl krásný... dokud jsem neviděl tento film.. Ztratil jsem totiž všechny jistoty... Každý může mít slabou chvilku, ale někdo, kdo natočil Francouzskou spojku... Ještě že nejsem taková citlivka, jinak by mi ta deprese vydržela 2 roky... pak přišel Ronin, ale někde v koutku mysli se pořád musím ptát...proč? jedna hvězdička za titulky... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný snímek a zároveň již třetí verze slavného románu, tentokrát v režii hollywoodského rutinéra Johna Frankenheimera. Musím říct, že tahle verze mě, i přes veškeré své nedostatky, baví nejvíc. Masky byly velmi zajímavé, některé šílené i nechutné, Stan Winston se tady evidentně pěkně vyřádil. Triky občas trošku pokulhávají, ovšem to se dalo v klidu přežít. Co se týká poselství, tak film vysílá jasný signál a má určitou hodnotu. Herecké obsazení v čele s Marlonem Brandem, Valem Kilmerem či Ronem Perlmanem, nelze označit jinak, než jako hvězdné. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Herečka Fairuza Balk chcela po vyhodení režiséra Richarda Stanleyho tiež opustiť projekt. Avšak štúdio jej pohrozilo, že ak to urobí, už nikdy si v ničom nezahrá a jej meno a reputácia v Hollywoode bude nadobro pochovaná. Po týchto vyhrážkach svoje rozhodnutie zmenila a film nakoniec dokončila. (tXtX)
  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)
  • Film byl natočen v roce 1996, což bylo sté výročí prvního vydání románu (tedy roku1896). (FilmFan24)

Reklama

Reklama