Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krásný film o smrti. Ano.. o smrti a touze tu po sobě něco zanechat. Perfektní Kevin Kline v roli architekta, který zjistí, že umírá. Film mně naprosto zasáhl. Je natočen pravda trochu utahaně, ale o to víc je do něj vloženo hlubokých myšlenek. Uvědomění si, že za celý život nic nedokázal a tak se snaží vše napravit za poslední tři měsíce, které mu zbývají. Ano, je to krásné, smutné.. tak trochu klišé, ale romanticky předhozené divákovi. Nevím, čím bych tenhle film vylepšil, ale i tak byl velmi pěkný. 85% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdyby vám zbývaly tři měsíce života, co by jste udělali? Na to se dá odpovědět spousta věcí: vyrazit na nekonečný tah, navštívit vykřičený dům, pomočit auto nenáviděného učitele z gymplu, nebo dělat dál to samé, ale málokdo by asi začal stavět dům. Tedy až na Kevina Klina. Dům života je další sentimentální kousek plný klišé od sklepa po půdu na téma Smrtka mi funí na krk, který se nemůže opřít ani o svého režiséra či scénáristu. Jedinými pilíři pro tento filmový domeček, tak jsou výborní herci. Ať už je to Kevin Kline v roli umírajícího povaleče či Kristin Scott Thomas v roli jeho nespokojené ex-manželky a velice mě překvapil Hayden Christensen coby emo-rebel. I přes pomalé tempo se to dá na jedno podívání vydržet, ale dojem či dojetí od Domu života nečekejte. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Není hezké, když si plníme celoživotní sny?Asi by bylo rozumnější začít s tím trošku dřívě, než George, ale my to děláme, když se stane něco neočekávného nebo až když je příliš pozdě. Přesto si myslím, že lepší pozdě, než-li nikdy. Navíc tyhle věci můžou sbližovat, v což věřím. Kevin Kline je ozdobou každého filmu a tahle role mu perfektně sedí. Lidi, které má kolem sebe se díky víře a chtění v něco dávají dohromady a začínají znovu nacházet sebe sama. A i když je toho někdy až příliš, tak ve filmu je pár věcí na odlehčení a tím pádem je to ještě koukatelnější. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Když je hlavnímu hrdinovi diagnostikována rakovina, bere si do opatrovnictví svého nesnášenlivého dospívajícího syna, který smysl života vidí pouze v nicnedělání a prostituci, popřípadě v tom, jak se vyhnout svým rodičům a především právě otci. Trošku klišoidní námět, ale vcelku průměrně přenesený na filmové plátno.Kevin Kline se mi v úloze umírajícího otce docela líbil. Zasloužené tři průměrné hvězdy pro toto rodinné drama. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavý film o muži, který až ve chvíli, kdy zjistil, že se blíží jeho konec, začal žít smysluplně. Byl to pěkný lidský příběh, který naštěstí příliš neždímal dojetí z té situace, film se spíš soustředil na přeměnu Georgova mírně řečeno problematického syna. Že by to bylo právě humorné, to mi nepřišlo, přesto mě film bavil. Kevin Kline i Kristin Scott Thomas příjemně překvapili svým výborným hereckým výkonem. Snad jen ten konec mi přišel přitažený za vlasy, škoda, že nebyl zvolen nějaký uměřenější závěr. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Lindsay Lohan, které bylo v době natáčené 14 let, byla zvažována pro roli Alyssy. Filmaři byli Lohan ohromeni, ale nakonec obsadili Jenu Malone z důvodu, že chtějí někoho trochu staršího. (Verka13)

Reklama

Reklama