Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Javert 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak vyloženě napínavý, jako znepokojivý thriller ze španělské produkce, který mě jen utvrdil v tom, že tahle jihoevropská země prostě tento žánr umí. U El Cuerpa nakonec vůbec nevadí ani to, že je divák po celou dobu veden tvůrci za ruku a nedostává ani miniaturní prostor pro to, zamyslet se jak to vlastně všechno bylo a je. Závěrečná sekvence, kde se dozvíme kdo s kým a jak pak celkový dojem vůbec nenaruší, ale spíše podtrhne ono zmíněné celkové znepokojivé vyznění filmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prekombinovaný, nevierohodný a z prsta vycucaný scenár prebíja tajomnú atmosféru navodenú skvelým začiatkom. Samoúčelné vŕšenie náznakov, nových a nečakaných stôp, spôsobuje, že film čím ďalej tým viac irituje. Retrospektívne scény patria skôr do nejakej melodramatickej telenovely. Vdaka týmto nedokonalostiam záverečné "veľké odhalenie" žiadnu úľavnú katarziu a ani uspokojivé naplnenie záhadného prípadu nespôsobilo. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělý kousek z mé série španělských filmu, který si s vámi celou dobu hraje a donutí vás přemýšlet. Manžel zabije svou ženu a ten samý den její tělo zmizí z márnice. Je okamžitě obviněn policií a zadržen v márnici. Pak už jen začíná hra o čas a nekonečné pátráni po důkazech. Tak jako s divákem si film hraje i s hlavním hrdinou. Vše se mu rozpadá pod rukama a on nemá nic kontrolou. Podaří se policii ho usvědčit, nebo bylo vlastně vše celou dobu jinak? Konec rozhodně stojí za to. Belén Rueda tu bohužel nemá tolik prostoru, ale zaujala mě i mladší Aura Garrido. "Toxin způsobí infarkt 8 hodin po aplikaci." ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Španieli sú pre mňa jasnou jednotkou, čo sa týka "filmového napätia". El Cuerpo je ďalším podareným dielkom, hoci také pecky ako Mientras Duermes alebo Ojos de Julia ostávajú neprekonané. Pozeranie filmu a odokrývanie ďalších záhadných odkazov je skvelé- výborná paranoja, neistota, "čo bude ďalej...". Záverečná pointa je síce prekvapivá, ale zároveň svojou absolútne zbytočnou popisnosťou zabíja celkový dobrý dojem z filmu až natoľko, že čím viac sa človek nad tým začne zamýšlať (čo je samozrejme chyba!:) tak zisťuje, že pozeral vlastne riadnu hovadinu. A celá tá atmosféra a dobrý dojem akosi vymizne. Záver za ** , všetko ostatné za silné ****! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Španělsko zase válí. Výborný atmosférický krimi thriller, kterému nechybí napětí, sem tam i nějaký slušný pokus o lekačku a je zde i hlavní hrdina, kterému se dá (alespoň po nějakou dobu snímku) fandit (navíc, žít s takovouhle ženskou, tak bych asi taky brzo ztratil smysl pro humor). Samozřejmě je zde jeden velký nedostatek, který se dere postupně na povrch až má člověk chuť zakřičet PRÁVNÍK!, ale ti jsou v této zemi nejspíš pouze k řešení majetkových sporů, jinak prostě nedokážu pochopit, proč si ho hlavní hrdina nezavolal. Pak je tady také i několik drobností ohledně nevšímavosti ostatních policistů a hlavně dostat pěstí od jejich velitele bylo vyloženě sci-fi. A když už jsem si před koncem začal pomalu ale jistě myslet, že ten závěr Španělé vyloženě podělali, tak najednou přišla POINTA jak Brno a já nadšený a uklidněný zároveň mohl konstatovat, že mě tahle 4*-ová záležitost rozhodně nezklamala. Jinak moc fajn byla scéna se zbavováním se roztrhaného vzkazu, docela chuťovka i pro otrlejšího diváka (vlastně vůbec se tenhle film vyžíval v „záchodových“ scénách). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno