Reklama

Reklama

Otrava

  • USA Poison
Krátkometrážní / Komedie
USA, 2023, 17 min

Režie:

Wes Anderson

Předloha:

Roald Dahl (povídka)

Scénář:

Wes Anderson

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký film podle známé povídky od Roalda Dahla, ve kterém muž zjistí, že mu v posteli spí jedovatý had. (Netflix)

Recenze (39)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nějaké Dahlovy povídky jsem četl už kdysi dávno v nácti a tuhle povídku viděl samozřejmě zfilmovanou už taktéž dávno, ve známé televizní minisérii. A vzhledem k obsazení jsem se pochopitelně na její nové zpracování zvědavě těšil. O to větší je tak moje zklamání, protože od prvního záběru mi bylo jasné, že tohle je špatně a vůbec mi to nesedne. Dal bych přednost konzervativnější (tradičnější) filmové formě před takovou hnusnou modernou. A chybí v ní i závěrečný twist, na který si dobře pamatuju ze staršího TV zpracování, a který byl nejspíš i v Dahlově povídce (na kterou už si ovšem tak dobře nepamatuju). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V prostoru jedné postele tu Wes Anderson zjevil kraťas, který baví. Pokud si ale představite pod pojmem filmová jednohubka něco, tak toto tomu bude přesně odpovídat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak ako ma bavil Henry Sugar, tak ma zvyšné netlixovské Andersonove dahlovky nebavili, lebo s významne horším materiálom len replikovali The Wonderful Story of Henry Sugar len s výrazne horším materiálom, kde je obzvlášť ubíjajúci ten focus na rozprávača. Štyri krát opakovaný vtip nie je vtipný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson a jeho filmová tvorba byl do letošního roku pro mě velkou neznámou. Seznámení s jeho tvorbou přišlo až s filmem Asteroid City(2023) po kterým jsem konstatoval, že Andersonova tvorba evidentně nebude nic pro mě. Přesto jsem se rozhodl dát Andersonovi ještě šanci. Wes Anderson letos natočil čtyři krátkometrážní filmy a Poison je jedním z nich. A musím uznat, že to sice není žádnej zázrak a žádná extra filmová výhra v loterii se nekoná ale určitě je pro mě Anderson v téhle krátkometrážní formě stravitelnější než v celovečeráku Asteroid City. Škoda toho slabšího konce. Proto i slabší 3hvězdy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Otrava jako by svým českým názvem evokovala mé pocity z tohoto kraťasu, jehož sledování byla tak trochu (více) otrava. Ze čtyř Andersonových adaptací podle Dahla mě právě tato zaujala nejméně a ústřední motiv "strach z neviděného (a i nepřítomného)" mě ve výsledku spíše iritoval. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá stylizace a pojetí filmařiny, herecké áčka a asi úplně typický Wes Anderson a jeho prapodivný styl. Tahle humorně ujetá forma a bizarní styl sice z "filmu" dělají zvláštní počin, ale na druhou stranu rozhodně nemůžu říct, že bych se jím nějak bavil, že by mě rozesmál nebo že bych jej chtěl někdy vidět znovu. Zkrátka takový spíše experimentální styl pro fandy režiséra, ale jinak je to divácky dost neatraktivní věc. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kombinace povídek Roalda Dahla a specifického režisérského rukopisu Wese Andersona je něco, co bylo už od začátku předurčené k naprostému úspěchu! (Netflix) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

z kvartetu Dahlovských adaptací nejslabší a nejméně zábavné. Otravě by spíš slušelo, kdyby se objevila jako pětiminutová vsuvka v některém z Wesových filmů...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Opäť nezameniteľný Wes Anderson a jeho ďalší short-film na motívy Roalda Dahla. Bol jedným z tých lepších, ale napriek skvelým dialógom a hereckým výkonom, mi tu chýbala o kus lepšia a zaujímavejšia pointa. Nebyť svojského spracovania á la Wes, tak by to nebolo ani len na tie 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních zpracovaných povídek se mi tahle líbila nejvíc. Od začátku jsem tušila jak to skončí, ale tím víc vtipné to pro mě bylo. A bavilo mě sledovat Deva a Bena jak tam pobíhají, soustředí se a opravdu jsem se bavila. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bohužel to trošku vyznělo do ztracena a i když se k těmto povídkám Andersonův styl podle mě velmi dobře hodí, dějově to tentokrát nebylo nic moc. Pořád ještě je to na pohodu snesitelná jednohubka, ale určitě by to šlo i líp. 60% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo špatný, povídku neznám, ale docela pobavila a Anderson svým stylem nevybočil ze své klasické tvorby. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Zábavné, trochu to i donutí se zamyslet a já jsem spokojen. Moc pěkná jednohubka s fajn stopáží a fajn humorem a výstavbou atmosféry. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Woods: „Mluvil jako George Barling, když ho střelili do břicha a on opřený o bednu mumlal něco o japonském pilotovi týmž namáhavým pološeptem jako teď Harry. George Barling se pak zlomil v pase... a zemřel.“ (Vám to meno niečo hovorí? Internet tvrdí, že pod takýmto menom existoval veterán I. sv. vojny). Poison vás môže otráviť alebo aj nie. Benedict Cumberbatch, Dev Patel a Ben Kingsley dostali za úlohu vystihnúť Wesov pohľad na svet, čo sa im podarilo. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Ze tří krátkých povídek asi ta nejslabší, ačkoliv klasicky výborně zahraná, tak dějově už jen opravdu vše těžce naznačující, a spíše tak podprahově upozorňující na dobový rasismus a předsudky. ()

Reklama

Reklama