Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

woody 

všechny recenze uživatele

Stallone měl zůstat u Ramba a ne se pouštět do takových akčních dramat které se klidně vyrovnají filmům na Hallmarku.Řidič -zápasník-kamiónu chce zpátky svého syna a přitom vzpomíná na svou umírající manželku.To máme brečet a nebo smát,Sylvestře?Před odpadem tě zachránilo jen to hezký auto(který stejně zničíš). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Armwrestling jsem náhodou asi rok a půl provozoval. Kromě zanícených šlach v zápěstí a lokti jsem si odnesl také poznatek, že tenhle sport není jenom o síle ruky a paže, ale spíš o taktice, rychlosti a síle celého těla. 80% všech duelů ve filmu nemá s realitou nic společného. Jenomže když mi bylo 12 nebo 13 a viděl jsem 'pákaře' poprvé, každý 'souboj' jsem prožíval stejně, jako bych se s někým přetlačoval osobně. Zatínal jsem pěsti a mačkal opěrátka pohovky. A pak jsem taky žral tu povídačku o otáčení kšiltovky alá vypínač. Nosil jsem čepici, otáčel ji kšiltem vzad a představoval si v rukách tu ohromnou sílu, která by protivníkovu paži rozdrtila o stůl. Začal jsem cvičit. A věřte nebo ne, dnes, když jdu makat do posilovny, obrazně zapínám koncentraci a vnitřní sílu otočením kšiltu dozadu. Je to jednoduché a účinné. Nostalgie velí dát 4, ačkoliv teď vidím, že film má nárok maximálně na 2. Kompromis - 3 hvězdičky za jeden z ukazatelů cesty, po které jdu dodnes (posilování forever)! 16 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Stejná otázka jako včera a tady to nejspíš vyhraje guilty pleasure nad skutečnou kvalitou :) Ale já jdu do kolen už od začátku, kdy začne hrát In This Country od Zandera https://www.youtube.com/watch?v=UM5c3QvdsHw a objeví se jméno Globus a Golan.  Ke konci pak exceluje Winner Takes it All od Sammyho Hagara https://www.youtube.com/watch?v=iCZbqvE8eu8 Obě tyto pecky jsou srovnatelné s tím nejlepším z Rockyho.  Ještě je tam skvělý Meet Me Halfway od Kennyho Logginse, který se vyznamenal i na Top Gunu. https://www.youtube.com/watch?v=HGQK4jPRdn4 Bohužel halfway je trochu problém filmu a tak 35 minut se tam děje kulový. Ale ten konec! To je nejlepší osmdesátkový TESTOSTERON! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, v nichž se objevil Sylvester Stallone, který jsem viděl „jen“ dvakrát a stačilo mi to. Nikterak okouzlující podívaná to tedy není, co si budeme nalhávat, ale má to pár slušných dramatických chvil a jakžtakž ucházející příběh. No ucházející, je tu i pár pasáží, které vyloženě nudí. Nicméně jich naštěstí nebylo zas tolik, abych tomu nemohl dát průměrné ohodnocení. Páka sice nikdy nepatřila mezi moje vyhledávané činnosti, ale sem tam si jí v hospodě taky dám na odreagování… ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synopse říká tentokrát opravdu nejvíce: "Řidič kamiónu Sylvester Stallone neviděl deset let svého syna a neměl o něm žádné zprávy. Až umírající matka je chtěla dát zase dohromady a on musel o jeho lásku bojovat." Neexistuje film, kde je více buranských, zpocených a chlupatých řidičů náklaďáků (sorry Kurte). Závěrečný turnaj je naprosto dokonalý a vlhkým snem všech fanoušků osmdesátek. A před deseti lety bych chtěl mít ten boží plakát na stěně pokojíčku. Náklaďák, Stallone, jestřáb! Chvíli to bylo na *****, ale jen tak tak to Slyovi uteklo. 20 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Kamión, ve kterém jezdil Lincold Hawk, je AutoCar A64. (imperaToor)
  • Úvodní píseň "Over the Top" původně nazpíval John Wetton ze skupiny Asia, ale producentům se nelíbil jeho hlas. Píseň poté nazpíval Sammy Hagar. (Terva)
  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama