Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně to na čtyři hvězdy být nemusí. Jenže je to srdcovka a vzpomínka na mládí. Navíc pro mládežnické publikum se může jednat o motivační film, ve kterém nechybí emoce a dojetí. Film není účelově o tom, jak si k sobě nalézají cestu otec se synem, je ale pěkné to sledovat. Myslím si, že lepší hodnocení by filmu neškodilo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I po více než 20ti letech velmi příjemná záležitost. Taková oddychovka, žádné střílení, krev a bitky, ale spíš tak něco ve stylu Rockyho. Stalone je zde sympaťák, není tak vypatlanej jako v Rockym a Rambovi, je správně tak akorát namakanej. Vztah s jeho synem je sice mnohokrát ohraná písnička, ale přesto chytne za srdce a závěrečná soutěž v "páce" je prostě super. Hlavně poslední match, ten má neuvěřitelnou atmosféru a Stalone s tím snad dvoumetrákovým hovadem zde ze sebe fakt vymáčkli maximum (doufám že ne veškeré maximum ...). Pamatuju si jak plakát tohoto filmu prodávali na poutích komedianti a my jsme si ho ještě s plakátem Cobry a Ramba kupovali a lepili po pokojích, aniž bysme věděli přesně o koho se vlastně jedná... "ale byl to prostě nějakej ten největší bouchač co hraje v těch filmech na videu" ... Z filmu příjemně srší pro mne obecně trapná a naivní 80. léta, ovšem tady jsou to "krásná nostalgická 80. léta"... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Howk je vodič kamiónu, ktorý rieši typické problémy svojej vrstvy. Aj pre to je citovo vzdialený od svojho syna Michaela, ktorý mu na krátky čas padne do starostlivosti v neprítomnosti matky. Hawk má veľký sen vyhrať turnaj vo pretláčaní. Pozadie takejto udalosti ale nie je nič pre malých chlapcov. Herecké obsadenie: Sylvester Stallone (nar. 1946, USA) vie svojou miestami grobiánskou povahou strhnúť všetku pozornosť na seba. Zahrať podobné športovo emočné roviny mu celkom ide. Pocity: Miestami to bolo emočne dosť na hrane. Operácia matky, vzťah otca so synom, dedko, ktorý chce otca vyšachovať. Ale vo finále sa mi film celkom páčil a dobre sa na neho pozeralo. Finálny súboj po vzore Rockyho kedy sa absolútny outsider dostane na vrchol sú evidentne v kurze. Pridaná hodnota: Rodinná jedno hubka na dlhý opršaný deň. Nič moc vám nedá ale ani nenudí. 57% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď nevyhráš, nevadí. Stále ti predsa zostane hrdosť.“ DO ÚTOKU je pôvabný a úžasne nostalgický (a tým  pádom i melancholický) filmový zážitok. Hrdina je zadumaný, počúva v autorádiu diskohudbu 80. rokov, horizont je krvavý s prísľubom lepšieho zajtrajška, na nekonečných amerických komunikáciách hrdina za volantom parádneho kamióna nachádza vzťah k synovi, pretláča (!) sa za peniaze a najhorším nebezpečím, ktoré mu hrozí, je chrapúnsky svokor, ktorého sa snaží vychutnať si Robert Loggia. Celkovo to nie je zlý film, ale nie je ani úžasný a asi to najzaujímavejšie (okrem kamiónov, páky a relatívne neakčného Slya) je pozadie. Stallone bol koncom 80. rokov unavený z akčnej polohy (v tom čase mal za sebou dvoch Rambov, štyroch Rockyov a jednu Cobru) a chcel si trochu oddýchnuť, ukázať, že má na viac. A tak si spolunapísal scenár (so Stirlingom Silliphantom majúcim na konte 4 nominácie na Zlatý glóbus za scenáre), dokázal získať na tú dobu fakt drsný honorár 13 miliónov za jeden jediný film a do zápornej úlohy na Oscara nominovaného dramatického, uznávaného herca. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Inteligencia malého dvanásťročného spratka prevyšujúca IQ jeho strýka, Stallonove smutné oči, starý kamión s posilňovačom no nie riadenia ale Sylvestrovej pravačky, krásna americká príroda a zaparený hrubokrký gorilí miešok. To bol Over the Top. Ale čo, pozerať sa to dalo aspoň si človek zaspomínal na staré dobré 80-tky. 2,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Úvodní píseň "Over the Top" původně nazpíval John Wetton ze skupiny Asia, ale producentům se nelíbil jeho hlas. Píseň poté nazpíval Sammy Hagar. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, Arizoně, Utahu a Coloradu. (Terva)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)

Reklama

Reklama