Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěsti o nejhorším filmovém počinu všech dob se potvrdily jen částečně - k takto osudnému verdiktu je totiž třeba subjektivně zodpovědět velmi objektivní otázku, zda-li musí být nejnudnější představitelný snímek také tím nejhorším. Legendární packal Ed Wood je sám o sobě synonymem drtivé guilty pleasure a jeho Plán 9 z vnějšího vesmíru je bezesporu jeho nejambicióznějším, nejmilovanějším a jednoduše "nejdrtivějším" projektem, kde je Edův nevídaný tvůrčí elán nebo obdiv k herectví Bely Lugosiho na samotném vrcholu, ale přesto se jedná o žánrový film naprosto strašidelných (anti)kvalit, jehož sledování bolí o to víc, že k pověstnému tvůrci automaticky cítíme trochu té provinilé sympatie. Moc bych se toužil upřímně bavit nad efekty z říše nadsmyslové geniality, nad neuvěřitelně sofistikovanými dialogy ("Je mrtvý?" - "Ano. Je na tom stejně špatně jako tamti dva...") nebo nad procítěnými hereckými výkony, ale bohužel..... Dlouho jsem neviděl něco tak hrozného a smutného. Jediný Tor Johnson se svou impozantní vizáží vyčnívá natolik, že bych si ho suverénně dokázal představit i v nemluvné záporácké roli v jednom z raných filmů o Jamesi Bondovi. :D 0% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano je to ve všech směrech totální úlet. Těžko hodnotit ať už objektivně nebo subjektivně. Objektivně to byla hrozná sračka už v době vzniku a dneska je to hyper sračka. Subjektivně nehorázná prdel z triky jak z němé éry prkennými herci a nejhorší je, že to bylo míněno vážně. Já prostě nevím jak se k tomu postavit, takže průměrný 2* ode mě berte jako alibismus, ale to neznamená, že bych se nepobavil a rozhodně si tu každý odůvodní i plný počet či odpad. Tak či tak zásadní mezera v trashovém vzdělání Wacoslava1 zaplněna!35% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se na tenhle film dlouhou dobu. Fakt mě zajímalo vidět, jak to ve skutečnosti Ed Wood natočil, pač jsem měl zatím jen tu čest s filmem Ed Wood. A že tam jsem se nasmál dost. Když jsem pak sjížděl tenhle film, tak jsem si všim, že plno scén si vychutnal i samotný Tim Burton a já se mu vůbec nedivím. Plán 9 je fakt totiž slušná prasárna. A nejlepší je, jak samotný režisér to poutavým stylem divákovi vypráví. Herci se mu zfetovávají na place a pak se plácaj s medůzama v bazénku. Ono se o tom filmu vypráví plno historek, ale když to člověk sám vidí tak ho to hrozně nudí, i když je to debilní až hanba. A ta vtipnost, to je spíš k pláči. Tři hvězdičky tomu ale dám. Zapsalo se to velkým písmem do světa sci-fi a popravdě jsem se u toho docela bavil. Dlouhý to nebylo a na pár scén jsem byl dost nažhavenej. Zfetovanej Bela Lugosi, Vampira s věčně pokroucenejma rukama a nohama do ó, ranař Tor Johnson s velkou jizvou přes ksicht. Tenkrát do toho filmu fakt narval ty nejlepší kousky a odpadlíky z Hollywoodu, který tam narvat moch. Konečně jsem to viděl a stačilo mně to. Víckrát bych si asi vystřelil mozek z hlavy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že Plan 9 je absolutní odpad. V tomhle filmu není opravdu vůbec nic co by se dalo hodnotit, alespoň průměrně. Děj je šíleně idiotskej, scénář působí jak kdyby ho psalo 10leté dítě. Herci jsou taktéž podřadní. Ale stejně jsem se náramně bavil. Ano, dost jsem se nasmál tomu, že tohle může někdo myslet vážně. Absolutní špatnost tak paradoxně dodává filmu určitou hodnotu. Jako vtip je to bezkonkurenční. Nejlepší je několikrát pouštěný záběr Bély Lugosiho. Je to hovadina, ale kultovní.. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Je tak lehké podlehnout idealizování a posmrtnému kultu, který přišel o mnoho let později, ale ani vytříbené budování aury kolem netalentovaného, avšak o to více zapáleného režiséra, nedokáže zachránit jeho samotné výtvory. V tomto případě film poněkud rozbíjí představu o záměrně špatné podívané a bohužel místo posměvačné zábavy nabízí pouze okázalou nudu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Vesmírné talíře mimo jiné přelétávají i nad centrálami televizních stanic ABC, CBS a NBC. (DaViD´82)
  • V roce 1997 skladatel David G. Smith napsal, složil a nahrál hudbu pro "Plan 9 from Outer Space: The Musical". Tento muzikál měl mnohem lepší recenze než jeho filmový předchůdce. (DaViD´82)
  • Lugosi opustil svět stříbrného plátna, tak jak do něj vstoupil. Němou rolí. Byť pravda, že zde o roli v pravém slova smyslu nejde. (DaViD´82)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno