Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi odpadem a plným hodnocením, jenže pět minut před koncem mi upadla slupka od banánu na koberec, takže je to jasné. Tenhle film je tak neuvěřitelně špatný, že minul zenit špatnosti, s ním i prstence záměrného zesměšňování a odplul až kamsi do soustavy příšerného extrému, kde už je jakýkoliv záměr vyloučen. Ed Wood je génius. Co na tom, že na opačné straně stupnice. Tohle prostě nejde natočit jen tak. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že Plan 9 je absolutní odpad. V tomhle filmu není opravdu vůbec nic co by se dalo hodnotit, alespoň průměrně. Děj je šíleně idiotskej, scénář působí jak kdyby ho psalo 10leté dítě. Herci jsou taktéž podřadní. Ale stejně jsem se náramně bavil. Ano, dost jsem se nasmál tomu, že tohle může někdo myslet vážně. Absolutní špatnost tak paradoxně dodává filmu určitou hodnotu. Jako vtip je to bezkonkurenční. Nejlepší je několikrát pouštěný záběr Bély Lugosiho. Je to hovadina, ale kultovní.. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nejhorší? Ale jděte... trochu nadhledu:) Myslím, že v dnešní době by Ed Wood svými filmy řádně nakopal zadek mnohým béčkovým filmům. A možná nejen jim:) A Plán 9 je o to více působivější a nostalgičtější, že pochází z dávných let, kdy se filmaři stále ještě rozkoukávali a hledali různé tvůrčí i technické možnosti pro realizaci svých vizí. A Ed Wood se toho řádně obul a šel si za svým. A své "mistrovské" triky si udělal po svém:) Někdo prostě řekl, že Plán 9 je nejhorší film všech dob a mnozí jdou zkrátka s davem. Kdyby filmu nikdo tento titulek nepřidělil, možná by se o něm pak hovořilo "pouze" jako o "tom" Plánu 9. Chápu, v té době to musel být pro publikum šok, a proto nešetřili krutou kritikou. Já zastávám názor, že Plan 9 from Outer Space je kult. Špatný či dobrý, podle toho, jak se na něj díváte:) Někoho může urazit, či jím bude znechucen, jiný může být pobaven. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po tom všem, co jsem ohledně tohohle filmu slyšel, jaká velká sračka to je a podobně, jsem se připravil na nejhorší a film začal. A nebylo to tak špatný. Jistě, herci dřevění, že by i Pinocchio záviděl, scénář v některých místech opravdu na nic (v těch lepší stojí jen "za houby" :-)) a efekty byly takové, že i v tehdejší době se museli diváci smát. Nicméně, čekal jsem to mnohem horší, takhle jsem se alespoň mohl zasmát. Proto dávám 2 hvězdy. A mimochodem, viděl jsem mnohem horší filmy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se na tenhle film dlouhou dobu. Fakt mě zajímalo vidět, jak to ve skutečnosti Ed Wood natočil, pač jsem měl zatím jen tu čest s filmem Ed Wood. A že tam jsem se nasmál dost. Když jsem pak sjížděl tenhle film, tak jsem si všim, že plno scén si vychutnal i samotný Tim Burton a já se mu vůbec nedivím. Plán 9 je fakt totiž slušná prasárna. A nejlepší je, jak samotný režisér to poutavým stylem divákovi vypráví. Herci se mu zfetovávají na place a pak se plácaj s medůzama v bazénku. Ono se o tom filmu vypráví plno historek, ale když to člověk sám vidí tak ho to hrozně nudí, i když je to debilní až hanba. A ta vtipnost, to je spíš k pláči. Tři hvězdičky tomu ale dám. Zapsalo se to velkým písmem do světa sci-fi a popravdě jsem se u toho docela bavil. Dlouhý to nebylo a na pár scén jsem byl dost nažhavenej. Zfetovanej Bela Lugosi, Vampira s věčně pokroucenejma rukama a nohama do ó, ranař Tor Johnson s velkou jizvou přes ksicht. Tenkrát do toho filmu fakt narval ty nejlepší kousky a odpadlíky z Hollywoodu, který tam narvat moch. Konečně jsem to viděl a stačilo mně to. Víckrát bych si asi vystřelil mozek z hlavy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Když film vyšel na VHS kazetách, tak byl na obalu mezi hereckým obsazením avizován i Bela Lugosi, ale s uvozením "Málem hrající". (DaViD´82)
  • Maska "zombie" Tora Johnsona se v Americe stala nejoblíbenější Halloweenovou maskou vůbec. (Divočák)
  • Film se natáčel v San Fernandu a v Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama