Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Dal bych tak něco mezi třemi a čtyřmi stars, ale to tu nejde, tak zaokrouhluju nahoru. Je to jeden z mnoha zábavných kung fu filmů a upřímně bych těžko všechny tyhle mistry apod. nějak odlišil jeden od druhého, ale zábava to prostě je a pokud jde o choreografii fightů, tak tam byl Jackie už zamlada světová extratřída. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Taková bojová pohádka o mladším bráchovi tahajícím z brandy toho staršího. Jen tu není zloun drak žeroucí princezny, ale neporazitelný superpadouch. Když se dnes Češi snaží točit pohádky, zapomínají právě na to, čeho má Chan přehršel - jednoduchého humoru a akce. A ani k tomu nepotřebuje triky, padouch se prostě zrychlí, a je na Chanovi, jakým způsobem ho porazí. Závěrečná patnáctiminutovka se může zdát absurdní, ale v kontextu této bojové pohádky vyznívá vlastně reálně. Chan se musí stát přes bolest necitlivou robotickou mlátičkou. A když srovnám úvodní turnaj draků s Jet Liovým Železným drápem, musím dát čtyři. ()

Reklama

ramislav 

všechny recenze uživatele

Můj první kung-fu film, který jsem viděl už jako malý hoch milující veškeré "mlátičky". Počínaje tímto filmem, od kterého se má obliba k Jackiemu neustále navyšovala. Jackie ve vynikající formě předvádí své neuvěřitelné kung-fu kousky. Ve filmu jsem se v žádných pasážích vůbec nenudil, v každé chvíli nějaká ta mlátička, vtipné akrobace Jackieho a mnoho jiných vydařených kousků. Nejvíce se mi líbila záverečná bitva mezi Jackiem a záporákem, která trvala mimořádně dlouhou dobu. Kung-fu s Jackiem mám rád, a proto je pro mě sledování jeho podobných filmů nejlepší relaxace. Filmu se nedá z mého pohledu nic vytknout. Doporučuji shlédnutí všem, kteří jej doposud neviděli. Bez dalších slov jednoznačně za 5 hvězd! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přátelé nezlobte se na mne, možná v tomhle filmu někdo oceňuje mistrné kung-fu a imponují mu akrobatická čísla, neberu mu to, jen si myslím, že je to na film uboze málo. Já jsem viděl infantilní příběh na úrovni loutkového kašpárka a dloué minuty hekání přitom, jak sebou chlapi stereotypně mlátí o zem. Nic proti tomu, ale film vypadá jinak. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne kung fu v ktorom neni nudza o dostatok bojovych scen, hlavne na konci filmu. Dalej su vo filme zakomponovane komedialne sceny ochutene spravnou esenciou dialogov, ktore srsia vsakovakymi grimasami sikmookych cloviecikov:) Hlavny zaporak bol mrstny a talentovany v bojovom umeni, aj ked uz bol postarsieho veku. Jeho rychle kung fu sa mi fakt pacilo. Tento film patri medzi tie lepsie vytvory co sa tyka Jackieho kung fu filmov. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Snímka katapultovala Jackieho Chana medzi hviezdy hong-kongského filmového neba. (Peter-1307)
  • V snímke bola prezentovaná do tých čias najdlhšia bojová scéna v kung-fu filmoch. (Peter-1307)

Reklama

Reklama