Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký akční film vystavěný z tradičních žánrových prefabrikátů nepostrádá nic z toho, co od něj fanda očekává, zejména pak akci, přestřelky a boj muže proti muži na všechny způsoby. Hlavní postavou je vynikající bojovník Nick Gunnar, který vede skupinu mezinárodních žoldáků na nevelký ostrov v jihočínském moři. Jejich úkolem je donutit domorodce, aby prodali jisté společnosti těžební práva na obrovské nerostné bohatství, které se tu marně snažili získat už mnozí. Jsou tvrdí, precizně vycvičení, až hazardérsky odvážní, sebejistí a připravení bojovat do posledního dechu. Jenže všechno je nakonec tak trochu jinak, protože Gunnar se ostrově setká s přátelským přijetím, je ohromen jeho nádherou, kterou by těžba nerostných surovin zcela zničila a navíc se zakouká do jedné z místních krasavic a skamarádí s jejím malým synkem. A tak se nakonec parta žoldáků postaví na stranu domorodců aby hájila jejich zájmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

Klay 

všechny recenze uživatele

Pohodová slátanina s překvapivě dobrým Lundgrenem, která mě ani chvíli nenudila. Akce je dostatek, exotické prostředí průměrného Čecha vždy potěší a navíc je to i celkem sranda. Jedno klišé stíhá druhé, charaktery jsou vykreslené vesměs černobíle (s jednou čestnou výjimkou), hlavní záporák je tak zlý, až se stává parodií sebe sama....no prostě 100 minut béčka, které utečou jak voda.2,5* ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Ten,kdo tomuhle dava min nez 3 hvezdicky, nema ve skutecnosti rad akcni filmy nebo ten film vubec nevidel:ma to totiz vsechno,ma to drajv,atmosferu,pot,hlasky,souboje,zensky,vybuchy i spravnou davku naivity...na imdb 57procent.PS: mozna si to jeste vic nez z Ramba nebo Predatora bere ze Sedmi statecnych,takze pro fanouska skoro dvojita radost ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vzdy sral tym jak premarnil svoj potencial. Mohla to byt beckova variacia Ramba akou bol skvely Red Scorpion. Ale nie je. Celu hodinu sa tam nic nedeje. Postavy vedu totalne imbecilne az trapne dialogy. Film obsahuje tie najobohratejsie trapne klise typu prehravajuci zaporak, ktory svoju drsnost dokazuje tym, ze odbachne svojho najlepsieho cloveka. Asponze Lundgren tu ma par vydarenych hlasok. Ale fakt len par. Behom tej ukecanej hodiny mal divak snad prilnut k postavam, ale mne ta banda debilov bola uplne ukradnuta a tak ked sa konecne rozbehlo finalne akcne inferno, tak mi uz bolo uplne jedno, ze sa tam bojuje o hovno. Nekecam. Bojuje sa tam o vtaci trus. Väcsiu sracku uz ani vymysliet nemohli. No a Lundgren tam je samozrejme najprv na tej zlej strane, aby si to potom uvedomil a nakoniec prebehol k tym dobrym a zachranil ich. Jak originalne. No dobre, na originalitu serie pes, ale tentoraz je to podane fakt neznesitelne nudne. No dobre, podme k tej jedinej akcnej scene za ktoru davam posratu jednu hviezdicku. Po technickej stranke je to v poriadku. Aj strih je ok, dockame sa aj dostatocnej porcie brutality, ale vsetka ta akcia pôsobi jak z nejakej grotesky. Proste to nepôsobi drsne ale skôr komicky. Najviac ma bavila scena v ktorej Lundgren vystreli z nejakeho raketometu a zadna cast tej zbrane zapali protivnika za Lundgrenom. No a takto infantilne su vsetky prestrelky. Takze vysledkom je väcsinu stopaze neskutocne nudny film so zabavnym finale. Napriek R-kovemu ratingu to je film nevhodny pre divakov starsich ako 12 rokov. Mal som tu smolu, ze som ho nestihol vidiet v spravnom veku a uz ako trinastrocneho ma nebavil a pripadal mi trapny. Nic sa na tom nemeni ani dnes. 2/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Švéd parádní akční film, ve kterém je Ludgren ve skvělé formě. Příběh je prostý. Nick Gunnar je najat na to, aby přesvědčil domorodce na jednom ostrově o opuštění svého bydliště, kde chce společnost těžit nerostné suroviny. Gunnar si sežene tým žoldáků nejrůznějšího kalibru a jde na věc. Domorodci ostrov opustit nechtějí a Gunnar se rozhodne domorodce chránit proti blížící se invazi, která je nevyhnutelná. Film má pěkný akční scény, dobrý hlášky a povedené obsazení. Pro mě je tento film klasikou žánru na kterou se vždy rád podívám, i když má nějaký ten nedostatek. Za mě 90% :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren v inteligentnom akčnom veľkofilme alebo robím si srandu. Béčko s tuctovým scenárom a nepresvedčivým Zlom, ale džungľová výprava zaujme, prerastený blondiak Lundgren má sem-tam charizmu, akcia ujde a poteší, že príbeh nie je Dolphova one man show, ale skôr čosi na spôsob PREDÁTORA, kde má veliaci dôstojník po ruke komando skúsených parťákov (napr. obrovský Tom „Tiny“ Lister). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení scén z ostrova probíhalo v Thajsku, konkrétně ve městě Krabi a v zalesněné oblasti Phang Nga. (Riker)
  • Film sa premietal v kinách po celom svete, okrem USA, Anglicka a Nemecka. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama