Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

gezko 

všechny recenze uživatele

Pohodička film. Žiadne veľké klišé sa nekoná a happy end je zaručený ako kečup v burgri. Ako dieťa sa mi tento film páčil, tak prečo mu nedať 4*? Veď záchrana kosatky je taká nádherná a ušľachtilá vec. A čo lepšie pôsobí na deti ako nepriame vzdelávanie cez morálne ponaučenia? Kľudne film pustím aj svojim deťom, pretože dnes sa už takéto rodinné (výchovno-vzdelávacie) filmy netočia. Hlavne, že máme komixových hrdinov, čo sú skvelé (viď. v tom iróniu) príklady pre deti. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Aj my sme na to boli v kine zo základnej školy. Vtedy by som bez váhania dal 5 hviezdičiek. Teraz, po takmer 15 rokoch, ako dospelý hodnotím aj tak za 4. Lebo toto je určite jeden z tých najlepších rodinných filmov, čo nám tu zanechali 90. roky. I keď je to niekedy až prehnane dojemné, ale režisérsky solídne spracované s dobrou hudbou i nereckými výkonmi (Richter, Schellenberg, Atkinson a Madsen). ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Tohle je nuda na entou! Přitom to nemá špatný námět ale je to natočené tak že vás to uspí líp než rána paličkou! Ale když vezmu v potaz další díly, tak dám nakonec ač nerad 3 hvězdy a 44%. Oproti tomu co totiž následuje v pokračování to je zajisté slabý odvar dobrovolného sebevražedného umírání na nudu! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Budeš naříkat celý den, velrybko, nebo budeš i skákat..?“ Pan Světlý neztrácí ležérnost, i když je řidičem odtahovky a citově ho vydírá spratek, kterého má v poručnictví. Rodinný snímek osvědčeného mustru, při kterém Poledouris stupňuje ždímání slzných kanálků, zvířecí hrdina v sympatičnosti válcuje svého dětského parťáka a znalí osudu herce s velkou hřbetní ploutví si možná pomyslí, že based on true events „Zachraňte Keika!“ by bylo mnohem zajímavějším počinem. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je horní část hlavy kosatky podobná Gigerovu nejslavnějšímu dílu.. ()

Johnner 

všechny recenze uživatele

Obludný snímek plný nechutností v podobě rozmazleného oslizlého fracka, neprůbojných nevlastních rodičů a hromady klišé (přátelský pseudoindián, nafoukaný podnikatel), jemuž nepomohou ani krásné záběry na kosatky. Díky za scénu Willyho skákajícího přes molo. V Simpsonových ho zparodovali takovým stylem, že tím vylepšili i samotnou předlohu. Nezaaslouženě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Velryba Keiko, hrající Williho, zemřela 12.12. 2003 ve věku 27 let na pneumonii, v Taknes fjordu v Norsku. (Karlos80)
  • Po premiéře filmu se spustil velký zájem o záchranu velryb. Nedlouho poté bylo vybráno 20 milionů dolarů. (Elisebah)

Reklama

Reklama