Reklama

Reklama

Epizody(12)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (3)

Hees 

všechny recenze uživatele

Sasaki to Pii-chan je kombináciou rôznych už videných anime, alebo dokonca rôznych žánrov. Ono by to vôbec nevadilo, ak by toto dielo bolo vo všetkom aspoň lepšie ako priemerné, ale nedeje sa to. Tak teda dostaneme niečo, kde máme vlastne dva svety a do žánru isekai to patrí zvláštne, hlavne z dôvodu, že hlavný hrdina môže cestovať medzi dvoma svetmi hore dole. Musím povedať, že do žánru komédia to patrí len a len preto, lebo to kombinuje absurdnosti rôznych žánrov, inak sa skoro vôbec smiať nebudete. Zaujímavé je to ako často sa striedalo u mňa, že ktorý svet ma bavil viac, čo je horšie niekedy som chcel, aby proste hlavný hrdina už, v tom jednom zostal. Pre dobrodružné anime si môžete pozrieť čokoľvek, čo sa týka maho shoujo si môžete pozrieť Madoku, ak chcete obchodovanie tak Spice And Wolf a takto by som mohol pokračovať ďalej, ale samozrejme toto nie je najhorší počin na svete, ale rýchlo zabudnete, že ste to vôbec pozerali. Chcem pripomenúť, že hlavný hrdina má 39, ale správa sa na 60 a vyzerá na skoro 50. Sasaki je veľmi dospelý a má vynikajúce chovanie a ku každému je férový. Dá sa povedať, že Sasaki proste toto všetko robí, z dôvodu ako Denji v Chainsaw Man, teda on sa chce len baviť a užívať si život, problémom je, že Sasaki je skôr premýšľavý charakter a preto sa mu nehodí robiť niečo len pre to, aby si viac život užíval a interakcie medzi všetkými zvláda len diplomaticky, bez akéhokoľvek zanietenia. Všetky vedľajšie charaktery nemajú žiadnu hĺbku, občas to vyzerá, že je zaujímavá Hoshizaki, ale vlastne Pii-chan je lepší ako všetci ľudia, tak je náročné si niekoho obľúbiť, ale čo aspoň to nie je isekai s OP hlavným charakterom, teda ehm ak nepočítame vtáčika, ten je teda riadne OP (takže je to zas isekai s OP charakterom či nie? :D). V riadnej porcii dielov anime som mal pocit, že tomu chýba proste nejaká ucelenosť, smer a niekedy som pociťoval, že je tu príliš veľký chaos a tak som dokonca prekvapený, že bude druhá séria. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda promarněného potenciálu. První díl, který cválá ve zběsilém tempu a kombinuje všechny možné ingredience různých žánrů anime, krásně navnadil. Bohužel pak to šlo strmě dolů. Většina obsahu se redukovala na strašně nudné prázdné tlachání a totálně bezemoční zápletky. Zároveň s tím klesla úroveň animace a hudba byla místy vyloženě otravná a naprosto nesedící k dané scéně a tématu. V posledních dílech bylo místo utrpení to vůbec sledovat. Trochu to vypadá jako když chtěl někdo vybudovat multižánrový multiverse ve kterém se budou moci dít všemožné šílenosti, jen na to neměl ani peníze ani tvůrčí schopnosti. Největší zklamání zimní sezóny. 45% ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Sasaki and Peeps je příběhem přepracovaného čtyřicátníka, který si jednoho dne v obchodě koupí magického ptáka a najednou může cestovat mezi dvěma různými světy a z nějakého důvodu se na něj neustále lepí hromada nezletilých dívčin. To poslední bude asi nějaká divná preference pana autora, ale vzhledem k faktu, že Sasaki má oči jen pro svého Píčana, tak je všechno v naprostém pořádku a FBI volat netřeba. Samotná premisa o cestování mezi dvěma různými světy nezněla zrovna zajímavě, navíc se mi hned v hlavě vybaví minimálně dvě anime (Iseaki de Cheat Skill… a Rógo ni Sonaete…), která podobný koncept dokázala podle mě totálně zabít, takže jsem příliš velkou důvěru v seriál neměl. Na druhou stranu jsem mu chtěl dát šanci už jen proto, že hlavní role jsou namluvené mými nejoblíbenějšími hlasovými herci (Tomokazu Sugita a Aoi Júki) a nakonec jsem rád, že jsem tak učinil. Hodně pomohla už prodloužená první epizoda, kde na mě seriál dokázal rychle vybalit o čem všem vlastně chce být a byla to opravdu originální a zajímavá směska témat. Máme tu lidi s nadpřirozenými schopnostmi v našem světě, máme tu kouzelníky ze světa fantasy a máme tu i magické holčiny z tajemné dimenze. Protnuli se nám tu tři naprosto odlišné koncepty, jak pracovat s nadpřirozenými silami a já byl opravdu zvědavý, jak se tu s tím bude pracovat. A zklamaný asi ani nejsem, je zde hezky zachyceno, že i když jde kolikrát o odlišné techniky, výsledek je většinou stejný, a tak se kouzelník Sasaki může tvářit jako nadaný esper, ale i jako „magický muž“ a všichni, včetně mě, mu to pořád věří. Dokonce pro mě funguje i to samotné cestování mezi světy, obchodování a budování nových kontaktů, vše působí pořád plus mínus logicky a přirozeně a já si to užíval – minimálně tedy v úvodu. Ze začátku mi tu vše přišlo tak nějak svěží, nápadité a zajímavé, bohužel jsem ale postupně začal mít dojem, že seriálu dochází dech, že v některých částech začíná být najednou zkratkovitý – především linky ve fantasy světě působili tak nějak nedopečeně, nebo se možná stříhalo z původní předlohy víc, než by bylo třeba. V druhé půlce jsem měl také občas dojem, že mi tu chybí nějaké pevnější směřování celého příběhu. Výsledný dojem pro mě nakonec zachraňuje poslední díl, včetně potitulkové scény. Konfrontace, kterou jsem zde viděl mi přišla nápaditá a finální cliffhanger velmi zajímavý – vzpomněl jsem si na to, proč se mi seriál ze začátku tak moc líbil a jak mě dokázal překvapovat. Takže přivřu oči nad tím tápáním a pro mě ne moc povedenou linkou o záchraně obchodníka Marca a dám slabší 4*, takže nějakých 6,7/10. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama