Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská nízkorozpočtová komedie napsaná a zrežírovaná Markem Hermanem vznikala za podpory britského kanálu "Channel 4" a deníku "The Guardian". Soundtrack filmu poskytla "The Grimethorpe Colliery Band ". Glorie (Tara Fitzgerald) je poslána do svého rodného města Grimley aby vypátrala ziskovost pro případný management. Okolnosti zavedou Glorii do kapely složené z důlníků které má svým výzkumem ve finále zahubit. V kapele je ráda, tudíž musí tajit své poslání. Tento ůkol se však zkomplikuje když potká svou dětskou lásku Andyho (Ewan McGregor). (gruvacek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

genetique 

všechny recenze uživatele

Anglicko, nižšia spoločenská - robotnícka trieda. Filmy, ktoré sú zamerané na túto časť anglickej spoločnosti, v rukách schopného režiséra, disponujú obyčajnými, no morálne silnými a ľudskými príbehmi s drsným a tragickým ladením. Film však ladí aj hudobne, úžasná je symfonická zložka s krásnym prevedením a precítením v každom zábere kamery. Nepatrný romantický záchvev filmu absolútne neuškodí, prakticky s ním ani nepohne, pretože jeho sila je inde. A každému odporúčam zistiť kde. 80%. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedii bych následující snímek označila sociálním dramatem. Drama, které velmi úspěšně navazuje na takové filmové hity jako je Billy Elliot (taktéž velmi doporučuji shlédnout). Dechové kapele držíte palce do konce, i přes mírně klišoidní závěr. Výběr hudby je excelentní, specificky a citlivě doplňuje děj. Hereckému obsazení nelze vytknout vůbec nic, především pánové svou trudnomyslností excelují. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno ako spomina genetique ja som ako laik -nedouk nejak silu tohoto filmu neobjavil, hoci viem, ze tu hral isty Ewan McGregor /Trainspotting/, dalej Pete PostlethWaite /Alien 3, akysi Jursky Park/. Mark herman ako reziser mi teda neprijde nijak extra talentovany, su tu dve pamataniahodne scenky, zvysok je ale ovatovany. Film, ktory ide na rovnakjej vlne ako Billy Elliott s Dzejmi Zvoncekom : 55 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela socialna tragikomedia, ktora v spravnych chvilach dojme a zaroven vas casto rozosmeje. Trochu som sa bal, lebo podobna komedia z neuteseneho socialneho prostredia film Do naha! ma velmi sklamal, ale nakoniec sa ukazalo, ze sa jedna o perfektny neznamy klenot. Pritom je aj hviezdne obsadeny, takze nechapem preco som si doteraz tento film nevsimol. Odporucam kazdemu kto ma srdce a chce sa dobre zabavit. 8/10. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu labouristická agitka (otevřená kritika thatcherizmu a závěrečná ironie znějící nad tóny Země naděje a slávy, hymny konzervativců), na druhou stranu místy depresivní a šokující sonda do života těch, kteří na hospodářské změny doplácejí nejvíce - obyčejných lidí. Na tenhle film jsem se díval především z toho důvodu, že taky hraju v orchestru, shodou okolností hornickém, a i ten se v době po Sametové revoluci potácel v krizi, kdy přišel o zkušebnu, dirigenta, dvě třetiny hráčů a podporu zvenčí, ale přesto se jej díky obrovskému nadšení muzikantů a úctě k tradicím podařilo zachovat. Sledování ODPÍSKÁNO mě utvrdilo v tom, že muzikantské radosti a strasti jsou všude stejné. (442., leden 2009) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zazní i Florentinský pochod českého skladatele Julia Fučíka. (L_O_U_S)
  • Část závěrečného proslovu Peta Postlethwaita použila britská skupina Chumbawamba v předehře skladby "Tubthumping" z roku 1997. (skudiblik)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi. (cariada)

Reklama

Reklama