Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starofrancouzská pohádková fraška o chytrém pastýři... Pyšný na svou neomylnost, sebejistý svými úspěchy ve všem, nač sáhne, boháč, který nemá stále dost a neštítí se podvodu, takový je advokát mistr Pleticha (M. Kopecký). A přece ho přelstí prostý ovčák Jehňátko (J. Lábus). Soudní přelíčení, kde dochází k měření sil mezi Pletichou a Jehňátkem, si vychutnal nejen vítěz pře… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ona je to vlastně blbost, ale herecký koncert scénky nákupu u pana Nárožného za asistence pana Kopeckého byla naprosto excelentní, takže jsem si ji musel pustit znovu. Ale bavil jsme se i celkově. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný a Miloš Kopecký tradičně výborní, ale jinak pohádka trochu postrádá hlavu a patu. Hlavně v závěrečném rozuzlení. Pleticha totiž měl nárok na to, aby mu Zuzana Bydžovská posluhovala. Tradiční studiovou pohádku oživí i pouťové písně v podobě zpěváka Standy Hložka. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Podle mého prostě Kopecký vyhrál, jen na konci neměl po Lábusovi požadovat 5 ovcí, ale jen nárokovat, aby mu Bydžovská posluhovala...na to měl nárok. A nejlepší byla scéna s rozbitou postelí, ta snad ani neměla rupnout, perfektní herectví. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná pohádka o hlouposti, chytrosti, snaze někoho napálit a přechytračit s výborným obsazením, pouťovými zpěváky, ovšem bez kloudné myšlenky, vlídnosti, humoru a poučení. Snad hercům účinkování v téhle pohádce zaplatilo aspoň svačinu, protože jinak by tenhle filmový kousek byl opravdu už úplně zbytečný. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama