Reklama

Reklama

Chatova země

  • USA Chato's Land (více)
Trailer

Obsahy(1)

Apačský míšenec Chato (Charles Bronson) se během návštěvy zapadlého městečka v Novém Mexiku dostane do potyčky s tamějším šerifem kvůli svému rasovému původu. V sebeobraně je nucen strážce zákona zastřelit, a vydává se na útěk před krvežíznivou bandou pronásledovatelů v čele s kapitánem Whitmorem (Jack Palance). Početná skupinka bílých osadníků plánuje s Chatem učinit krátký proces a vydává se po jeho stopě hluboko do apačského území. Poháněni nenávistí a touhou po pomstě si ovšem neuvědomují, že v nehostinné krajině plné skal se sami stávají kořistí. Nelítostný western britského režiséra Michaela Winnera představuje velmi působivé svědectví o civilizačním střetu amerických osadníků s původními indiánskými obyvateli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

5150 

všechny recenze uživatele

Při natáčení tohoto filmu spolu poprvé spolupracovali herec Charles Bronson a režisér Michael Winner. Po dalších společných projektech THE MECHANIC, THE STONE KILLER, vzniklo velmi úspěšné DEATH WISH (PŘÁNÍ SMRTI). To bylo v roce 1974 a na tento úspěch poté ještě navázali v 80. letech v pokračováních DEATH WISH II a III. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, mám Bronsona rád, ale to mi nebrání v objektivním náhledu na tenhle film.Na jednu stranu lze brát v úvahu náhled na nesporně rasistickou stránku příběhu, kdy vysoce charakterní, a také vysoce schopný poloindián postupně likviduje skupinu stihačů, které převyšuje jak zmíněnou povahovou vlastností, tak intelektem, o schopnostech lovce ani nemluvě.Potud podprůměrný flm.Na druhé straně se mi vybavil, ví Bůh a mé podvědomí proč, také Melvilův román Bílá velryba.A tady už mi to zase jako tuctové sdělení nepřišlo.Kam vede slepá nenávist a vůle po realizaci vlastní tenze je zřejmé.Do pekla.Člověk by měl vědět, kdy je nutné zabrzdit, či otočit..... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tolik propíraný jednoduchý scénář je podle mého názoru jednoduchý naprosto záměrně a za zlé mu to nemám, ovšem tak nudný jistě být neměl. Chatovu zemi chválím především za to, jak rychle (prakticky ještě před úvodními titulky) vrhne diváka do hlavního dění, a za výborné zúčtovací finále (chřestýš). Problém je, že hodinová mezera, která tyto úseky spojuje, je taková nějaká nijaká. Z herců rozhodně najvíce zaujme Jack Palance, Charles Bronson je obvyklý (mlčí a výmluvně nakrknutě se dívá), Fieldingova hudba nic moc... Dvě a půl. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Mám rád westerny, ktoré sa odohrávajú v prekrásnej prírode amerického západu s gradujúcim dejom vrcholiacim vo finále / Bandolero, Posledný štvanec, Hon, Billy dva klobúky., Mackennovo zlato.../. . Jediné čo vadí je televízna kamera a klasický formát 4:3 ... postavy sú dobre vykreslené, akčné scény rovnomerne a dosť krvavo prezentované... skvelý film, pre milovníkov žánru vysoko nadpriemer... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář je ubohý. Tudíž se neubráníte jednoduché zápletce a tupému průběhu, jenž neodvratně směřuje ke kompletní eliminaci všech soupeřů hlavního hrdiny. Až v tu chvíli přichází trochu zajímavá podívaná, ovšem nikterak strhující. Dnes pouhá westernová tuctovka vhodná akorát na zaplnění čtyřiadvacetihodinového televizního vysílání. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Bronson odmítl hrát ve scéně, kdy má zachránit nahou indiánku. Natolik mu vadilo, že není oblečená, až musel reřisér Winner použít filmový trik. Při přestávkách v natáčení též odmítal jíst u jednoho stolu s Jackem Palancem. (AlDelon)
  • Pri natáčaní bolo zabitých 8 koní. (whack)

Reklama

Reklama