Reklama

Reklama

Chatova země

  • USA Chato's Land (více)
Trailer

Obsahy(1)

Apačský míšenec Chato (Charles Bronson) se během návštěvy zapadlého městečka v Novém Mexiku dostane do potyčky s tamějším šerifem kvůli svému rasovému původu. V sebeobraně je nucen strážce zákona zastřelit, a vydává se na útěk před krvežíznivou bandou pronásledovatelů v čele s kapitánem Whitmorem (Jack Palance). Početná skupinka bílých osadníků plánuje s Chatem učinit krátký proces a vydává se po jeho stopě hluboko do apačského území. Poháněni nenávistí a touhou po pomstě si ovšem neuvědomují, že v nehostinné krajině plné skal se sami stávají kořistí. Nelítostný western britského režiséra Michaela Winnera představuje velmi působivé svědectví o civilizačním střetu amerických osadníků s původními indiánskými obyvateli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tolik propíraný jednoduchý scénář je podle mého názoru jednoduchý naprosto záměrně a za zlé mu to nemám, ovšem tak nudný jistě být neměl. Chatovu zemi chválím především za to, jak rychle (prakticky ještě před úvodními titulky) vrhne diváka do hlavního dění, a za výborné zúčtovací finále (chřestýš). Problém je, že hodinová mezera, která tyto úseky spojuje, je taková nějaká nijaká. Z herců rozhodně najvíce zaujme Jack Palance, Charles Bronson je obvyklý (mlčí a výmluvně nakrknutě se dívá), Fieldingova hudba nic moc... Dvě a půl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bez nejakého zbytočného naťahovania sa už v prvej minúte ide rovno na to. Chato pošle šerifa do večných lovíšť a hon na neho sa začína. Chato je ale polovičný Apač a okolité územie pozná dokonale. Je iba otázkou času, kedy kovbojom na čele s mexickým stopárom dôjde, že proti nemu nemajú šancu. Musím povedať, že typ filmov o prežití a pomste mi vždy sedel. Po neprekonateľnej klasike Vtedy na západe je to zatiaľ najlepší western s Bronsonom (v hlavnej úlohe), ktorý som videl. Príroda, v tomto prípade síce dosť vyprahlá a kamenistá dokáže byť krutá. V týchto miestach veľmi rýchlo prídete na to, akú cenu má voda. Navyše sa tu dá nájsť na každom kroku štrkáč, z ktorého sa dá vyrobiť zaujímavá detská hrkalka...80%. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Při natáčení tohoto filmu spolu poprvé spolupracovali herec Charles Bronson a režisér Michael Winner. Po dalších společných projektech THE MECHANIC, THE STONE KILLER, vzniklo velmi úspěšné DEATH WISH (PŘÁNÍ SMRTI). To bylo v roce 1974 a na tento úspěch poté ještě navázali v 80. letech v pokračováních DEATH WISH II a III. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Parádní drsnej přímočarý western o pronásledování indiána partou pistolníků, kteří dostanou pořádně za vyučenou. Celý film převážně táhnou dvě hlavní postavy které jsou naprosto skvěle ztvárněni a to jižanský kapitán a indián Chato. Takové westerny se dnes už netočí a to je velká škoda. Za mě palec nahoru. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film působí velice chudě na děj. Scény se s malými obměnami neustále opakují. Kdyby hlavní postavu neztvárnil můj oblíbenec Charles BRONSON těžko bych u něj vydržela až do konce. Vím, že režisér chtěl upozornit na špatný úděl indiánů, že si na ně v podstatě troufl kdejaký lump co přišel na západ loupit. Jenže chtělo to více dramatičnosti a rychlejší spád - to je můj názor. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Pri natáčaní bolo zabitých 8 koní. (whack)

Reklama

Reklama