Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nez nejakej drsnej western to spis pripomina takovou pubertackou verzi, ale nijak to nevadi. Film je totiz perfektne sviznej, misty sice krapet zmatenej, ale to je detail a spravne svizna hudba tomu jeste pridava. Jinak z hercu me nejvic prekvapil psychopatickej Emilio Estevez, ten fakt nemel chybu. I kdyz se nejedna o kdovi co a mezi klasiku westernu se to nema sanci zaradit, jako oddechovka se spoustu prestrelek to funguje skvele a za zaverecnou asi pulhodinovou prestrelku musim dat 4*. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Už jako teenager jsem měl Mladé pušky rád a je tomu tak i nadále. Sympatické obsazení funguje velmi dobře a kinodabing Zdenka Sirového z devadesátého roku je hodně povedený. Z filmu dýchá příjemné, místy docela drsné westernové béčko, Billy Kid v podání Emilia Esteveza je správně vyšinutej, halucinogenní scéna nemá chybu ("viděli jste jak má to kuře velkou hlavu?" 😆) a i přes občasnou zmatenost je to svižná jízda. Rád se k Mladým puškám zase někdy vrátím. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, inspirovaný historií Divokého západu, sází na mladé přitažlivé herce. Ukecaná spíše rozhlasová hra než film předvádí 26letého přitažlivého Emilia Esteveze (Billy Kid), 26letého Lou Diamond Phillipse (Indián Chavez), 25letého Dermota Mulroneye (Steve) a další pěkné kluky. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Každý z šestice má sice jasně daný jednoduchý charakter - hezoun, rozvážný, indián, toužící po slávě, maminkovský mazel, vidlák -, jenže chabý scénář jen mozaikovitě a mechanicky bez jakékoliv gradace vrství situaci za situací, střílečku za střílečkou, každý se projeví dle svého naturelu a jede se a střílí dál. Navíc selhává pokus o vážnější tón (Phillips je fotogenický, ale když když pateticky vyřvává do pouště svou minulost, trhá to uši), a závěr je sice efektně natočen, ale vlastně jen proto, aby nebyla vidět nesmyslnost akce (a vůbec: proč ten kulomet nepoužili hned?). ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo to ke konci prohlásil, ale mluvil mi ze srdce: ano pánove, byli jste úžasní, ale tohle mi už příjde absurdní. Ale i tak si to prostě neodpustím - miluju westerny a období divokého západu - děsný sympaťák Phillips, nádherně romantický poeta Sutherland a skvěle vyšinutý Estevez. Jenom toho Cruise jsem tam nějak nezaregistrovala. No nevadí - každopádně jsem se nenudila a i když jsou 4 hvězdy za tenhle hodně netradičně pojatý a evidentně tak okatě zaměřený "western" asi poměrně dost, nelituju toho. Škoda, že Blaze of glory není k 1. dílu - byly by to opravdu plnohodnotné 4 hvězdy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď prichádzajú "mladé pušky" do indiánskej dedinky, nie je Doca (Kiefer Sutherland) poriadne vidieť. Je to z toho dôvodu, že sa v ten deň nezúčastnil natáčania, lebo sa mu narodilo dieťa. (vander19)
  • Charlie Sheen (Dick) bol údajne hrozný jazdec. V priebehu natáčania nemohol udržať rovnováhu na koni a spadol niekoľkokrát. Po prestrelke s Henry Hillom (Gadeek) sa jeho kôň rozbehol a Charlie nemal potuchy ako ho zastaviť. (vander19)
  • James Horner napsal k filmu hudbu, ale byl odmítnut pro příliš irský nádech. Producenti a režisér Christopher Cain se rozhodli pro pravou západní hudbu a angažovali skladatelé Briana Bankse a Anthony Marinelliho. (Monco)

Reklama

Reklama