Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj v mojom súčasnom westernovom ošiale považujem tento film za slabý. Taký MTV pokus o cool western s partou v tej dobe vychádzajúcich hviezd. Herecké obsadenie je fakt skvelé a finálna prestrelka je ok, ale dovtedy sa to strašne tiahne. Akcie je minimum a tie postavy za nič nestoja. Asi to bude tým, že väčšina z týchto hercov vyzerá cool, ale nikdy to extra herci neboli. Celkovo slabý film a repete dvojky si rozhodne nedám. 4/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

YG bol jeden z prvých westernov, čo som videl, keďže sme ho pred 30 rokmi točili na VHS. Mladé populárne hviezdy, akcia, prestrelky, všetko fungovalo. Funguje to aj dnes, len opätovné pozretie predsa len ruinuje tú nostalgiu, pretože scény, ktoré si nejak pamätáte, zrazu vyznievajú inak. Paradoxne najstabilnejšiu kariéru zo zúčastnených má Dermot Mulroney, ktorého zamaskovanie do zjazveného škaredého týpka je dokonalé. Inak ďalšia solídna a celkom špinavá adaptácia osudov Billyho Kida, kto chce niečo viac umelecké, siahne po Peckinpahovej verzii. 70% ()

Reklama

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Bez Esteveze a Sutherlanda by to dřelo dno. Přijde mi, že verze, kterou jsem viděl byla snad o hodinu kratší než měla, nebo opravdu byl scenář plný nelogických skoků a WTF sekvencí? Nebo snad režisér byl ještě neschopnější než pakůň divoký? Sračkoidnost závěrečné scény se píše do historie stejně jako spousta okamžiků před tím. Věčná škoda, protože obsazení a téma jsou skvělé. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. V podstate kult a pri tom je dosť divný a jednoduchý. Estevez a spol. sú obsadení výborne až si zrejme pre ich sympatickosť nikto nevšimol, že ich postavy boli pekní zmrdi a vrahovia. Finále je natočené trochu zvláštne, ale je to celkom emotívne... Na skutočné klasiky to nemá, ale pri porovnaní s novšou produkciou (RÝCHLEJŠÍ AKO SMRŤ) je to stále obstojné... ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější western. Skvělej příběh, obsazení, humor a akce. Postavy jsou naprosto výborně napsaný, hudba je taky úžasná záležitost. Jako malej jsem rád sledoval westerny a tenhle mi naprosto přirostl k srdci. Nedám na něj dopustit. A co si budeme povídat, Billy The Kid je jeden z nejzajímavějších a nejznámějsích pistolníků divokýho západu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • James Horner napsal k filmu hudbu, ale byl odmítnut pro příliš irský nádech. Producenti a režisér Christopher Cain se rozhodli pro pravou západní hudbu a angažovali skladatelé Briana Bankse a Anthony Marinelliho. (Monco)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Terva)
  • V scéne, keď prichádzajú "mladé pušky" do indiánskej dedinky, nie je Doca (Kiefer Sutherland) poriadne vidieť. Je to z toho dôvodu, že sa v ten deň nezúčastnil natáčania, lebo sa mu narodilo dieťa. (vander19)

Reklama

Reklama