Reklama

Reklama

Noční můry jak od maminky

(festivalový název)
  • USA Night Warning (více)

Obsahy(1)

Osirelého teenagera ovláda jeho teta, ktorá je odhodlaná udržať ho pri sebe, a to za každú cenu... (nessbeal)

Recenze (18)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek jenž byl svýho času umístěnej na listinu videonasties. I tak jde o poměrně málo známej snímek kterej zde hodnotil jen 139 uživatelů ale za to má úctyhodných 69%. Což je za mě trochu přepálený hodnocení. Film přináší příběh Billyho a jeho vyšinuté tetičky která se o něho po smrti jeho rodičů stará. Tetičku si zahrála Susan Tyrrell. Další výraznou postavou tu byl psychopatickej fízl Carlson kterýho si zahrál Bo Svenson. Zvětší části jde spíš o psycho teror/psycho nátlak. Větších krvavých hrátek se divák dočká až v poslední třetině filmu. Úplně odvařenej jako někteří moji kolegové abych mohl jít na 4hvězdy z toho popravdě nejsem. Určitě jsem od toho čekal víc. 3hvězdy ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku, slasherovskej subžánr, ale i "psycho-thriller" je to neskutečná palba!! Za málo muziky spousta peněz, sakra není to naopak? Možná ... Tak moc jsem z toho filmu odvařenej!!! Fakt perfektně natočenej snímek o několika místnostech, jedné tělocvičně s klukama s klasicky 80.kovýma zaťatýma trenýrkama v hýždě, nějaké to ženské i mužské ňadro, ale hlavně totální psycho-magor-šílená hlavní záporná bába, která to kydlí jako Škopková v "Slunce seno ..." bez mrknutí oka. Plus to její psychický vydírání a hysterický scény, prostě perfektní!! Závěr je neuvěřitelný, cenzorsky netknutý krvavý peklo a fakt sem docela čuměl, jak se nám to tam barví kečupově do ruda od podlahy po strop, ni skvrna na ošacení nezůstane nesmyta a všichni zúčastnění jsou od hlavy k patě od krve !!! Brutálka a skoro za plnej počet ...!! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne bavilo hodně. Psychopatická teta není tou, kterou se zdá být. Susan Tyrrellová si roli slečny Robertsové vskutku užívala! Její tajemné úsměvy, pichlavé oči a ústa dokořán dokázaly zkrotit každého, kdo se jí postavil do cesty. A když to nestačilo, pak sáhla po oblíbeném noži. Pokud se rozhodla, že vyvolený s ní zůstane navždy, pak neváhala sáhnout ke krajnímu řešení, o čemž by mohla vyprávět třeba naložená hlava v tajemné místnosti. Jinak po technické stránce je úžasná scéna havárie. Ty klády jsou doslova cítit na obličeji. Mladý Billy postupně chápe, že jít svojí cestou nebude jednoduché, jelikož se bude muset řídit příkazy své opatrovnice i tehdy, kdy půjdou proti jeho mysli. Night Warning je především syrové drama o vztahu dvou lidí a jejich okolí. Kromě Robertsové je tu ještě jeden psychopat - detektiv Carlson. Je fakt na zabití! Vícevrstevný napínavý příběh spěje k neodvratnému masakru. Výživné. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečný a ojedinělý snímek, u kterého jsem rád, že jsem ho mohl vidět na velkém plátně. Patří mezi nejvýraznější slashery počátku 80. let, ale pravidla tohoto subžánru překračuje a variuje natolik, že jej nelze považovat za typického představitele slasherů. Vlastně ani nejde jen o slasher jako takový, nýbrž zde vidíme několik namixovaných žánrů - od školního dramatu jak z dílny Johna Hustona přes detektivku, jejíž detektiv má problémy s lidmi a nelze mu fandit až ke zmíněnému slasheru, který se vzpírá klasickým pravidlům. Hlavním hrdinou je sedmnáctiletý mladík Billy, který jako dítě přišel o své rodiče, tak jej vychovává jeho teta Cheryl. Ta se na Billyho upírá natolik, že jej chce mít doma za každou cenu. To, čeho si na Nočních můrách jak od maminky nejvíce cením, ale není ona perfektně vygradovaná závěrečná slasherová část. Jsou to jednak už zmíněné školní scény a především to, jak skvěle režisér William Asher pracuje s gay motivy, které se ve filmu objevují, byť jde hlavně o slovní, nikoli fyzické projevy. Ty se objevují především postavou onoho problematického detektiva, který trousí jeden homofobní kec za druhým a neustále říká předsudky vůči homosexuálům, které se ve veřejném a rodinném prostoru bohužel objevují dodnes, přičemž detektiv je vedle tetičky snad ještě odpornější než hlavní záporačka. Kromě toho William Asher velmi zajímavě pracuje s postavou Billyho, který je v mnoha scénách k vidění bez trička a v jedné scéně kompletně bez oblečení, což mně osobně velmi potěšilo. Nepůsobí to nijak násilně, perfektně to zapadá do celkového filmu, který je na svou dobu překvapivě gay friendly. Obrovské překvapení, které si právem vydobylo velký potlesk na letošní LFŠ. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden Billy a ten přišel jako malý chlapec o rodiče. Jeho výchovy se láskyplně ujala teta Sheryl a spolu žili šťastně a spokojeně až do Billyho sedmnáctých narozenin. V tu dobu už náš hrdina nebyl tak věrný rodnému hnízdu, chtěl studovat na daleké škole, dokonce si našel děvče. Ale teta ho přece jen miluje natolik, že ví co je pro něj nejlepší. Chcete vědět, jak bude tenhle příběh pokračovat? Potom se rozhodně podívejte na Night Warning. Nízkorozpočtový psychothriller, který překvapí nejen výborným příběhem. Nízký rozpočet je sice vidět na každém kroku, ale to rozhodně není na škodu, jelikož komorní atmosféra tomuhle snímku rozhodně sluší. Trošku méně sluší křečovití herci, především pak hlavní paní tetinka Cheryl (Susan Tyrrel), která sice větší část filmu hrála výborně a věrohodně, v druhé polovině ale nepěkně přehrávala a tvářila se jak po lobotomii. I když, možná že to její postavě zase tak neublížilo. Příliš mě nepotěšil ani ultradrsný, ale poněkud natvrdlý detektiv Joe (Bo Svenson) a jeho velkolepý závěr, který filmu také nemálo ubral. Nakonec je z toho pěkných 70%, ale nebýt těch několika vytčených nepěkností, mohlo to být i víc. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama