Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců - Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella - od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. Koho baví podobné kousky z mafiánského prostředí, nebude zklamán. Sice Al Pacino ani De Niro zde nehrají. Není to ani Kmotr ani Mafiáni. Rozhodně je to ale film, který stojí za to vidět, a dokáže, že lze natočit pěkný kousek i bez zmíněných velkých hvězd. .... Rozhodně ale Joe Viterelli nechybí nikde! (ten u mě ztvárňuje mafiána asi jako Al Pacino) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Solidní gangsterka, ty já můžu. Hudba působivě podbarvuje dramatické scény, kulky většinou lítají tam, kam si přeju i já... Zaujal mě poučný způsob, jakým se dva kamarádi gangsteři dohodli, kdo z nich dvou bude šéf celé bandy... Klukovi z ulice nechají říct, že uvnitř je nějakej chlápek, velký zvíře, kterej má pro něho práci a uvidí se, koho z nich dvou osloví... A ten pak bude šéf. A herecky robustní Anthony Quinn ve své pro mě snad nejnesympatičtější životní roli, vystřihnuté jak jinak než jako ze života... ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad 1* nebo 2*, dám dvě protože to není nijak hroznej film, ale hrozně mi vadily nepřesnosti v "historii" téhle party. Vzali prostě jména a obal známých mafiánů a z Hollywoodštili je. Maranzano se tu jmenuje Faranzano, Místo pobodán a zastřelen tu je vyhozen z okna, Lucianovi žádnou přítelkyni nezabili pokud známo a nemstil se. Taky začátek kdy Faranzano ošmatlával Luckyho matku :-/ Některé scény byli inspirovány pravdou, ale jinak je to podivná slátanina. Gangster Luciánova formátu by jistě "zasloužil" pořádný snímek o jeho životě, viděl bych to na 3 hodinový epos, stejně tak Al Capone, kterému velkofilm chybí. Jistě, nebyli to lidi, kteří by zasloužily náš obdiv ale jejich příběhy svým zvráceným způsobem fascinují hromadu z nás a takový 100% ( i když smyšlený ) Kmotr je příběh mafiána jako z partesu, Goodfellas, Donnie Brasco, Carlitova cesta, to jsou gangsterky jak se patří, i Valachiho svědectví je film který stojí za pozornost a je tam právě Lucky Luciano vyobrazen nejlépe co jsem zatím viděl, Slater se na něj zrovna nehodí. 38% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Filmový průmysl udělal z gangsterů hvězdy. Docela paradox, vezmeme-li v potaz, čím se tito lidé živili. Nebudu si ale hrát na moralistu. Tyto filmy mají bezesporu své kouzlo a ani tento není výjimkou. Nedosahuje sice takových kvalit jako třeba Tenkrát v Americe, nicméně je to film, na který se moc dobře kouká. Některé scény jsou poněkud směšné, ale není jich moc a ty dobré rozhodně převažuji. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím proč mi film vyzněl tak nějak uměle, zpočátku jsem měla pocit, že jsem v divadle a ještě na loutkovém představení. Nic zásadního se nedělo celý děj, zápletka mizerná, výkres charakteristik postav téměř nulový, rekvizity ubohé a opisování od jiných mafiánských perel tomu taky nepřidalo. Přehlídka fešných chlapů a jejich na míru šitých obleků byla šik, ale jen slabou útěchou pro moje očekávání v tomto žánru. Rozjelo se to až téměř k závěru, a to mi vážně k radosti nestačilo, i přes rafinovaný konec. Škoda rány, která padne vedle, plastem ryzí kov nenahradíš... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Snímka sa nakrúcala pod pracovným názvom Gangsters. (Sufferer)
  • Anthony Quinn a Christian Slater byli oceněni Zlatou malinou pro nejhorší herce ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama